Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса

Правилото е, че могат да се слагат на шведската маса отново само такива храни, които имат по-дълъг срок на годност
Ключови думи: хотелиер, шведска маса, повторно, новини

Хотелиер разкри какви точно продукти се слагат на шведската маса. По думите му е строго забранено повторното използване на бързо развалящи се продукти.

Правилото е, че могат да се слагат на шведската маса отново само такива храни, които имат по-дълъг срок на годност, твърди шефът на Федерацията на турските хотелиери Осман Айък.

Какво се случва с храната, която остане от шведската маса?

"В системата "ал инклузив" има определени продукти, които могат да се използват повторно. Така се формира и асортиментът на шведската маса", твърди Айък.

"Има желязно правило - от използваната чиния на госта не може да се взима абсолютно нищо, всички остатъци от храната се изхвърлят. Ако на масата е имало продукти, които не биха издържали дълго съхранение, също се изхвърлят, дори и никой да не ги е докоснал", обяснява хотелиерът. 

Това, обаче, не касае продуктите, които могат да се използват няколко пъти в течение на времето. 

"Например това са пастьоризирани маслини, сирене, кашкавал, масло, мед, сладка и разни други. Ако те остават на шведската маса от сутринта, могат да бъдат подавани отново и по време на обеда или вечеря. Именно заради това маслините и други продукти, имащи продължителен срок на съхранение, са основната част от т. нар. "студен бюфет", обяснява Айък.

Той добавя, че в Турция съществуват много строги критерии за съхранението и използването на продуктите, които хотелиерите са длъжни да следят и спазват.

"Не може ние да искаме от хотелиерите да казват - ето, от това може да ядете, а от това - по-добре не. Това е неуместно. Никой в хотелите ни не се натравя, защото тези критерии за храните се спазват както трябва", признава Айък.

Източник: pochivka.blitz.bg

9
Коментара по темата
9.
До 6
14.07.2019 12:40:57
Ама да не си представяте че това се прави само у нас???хахаха По немската kabel1 има едно предаване" Urlaub falle" репортер със скрита камера заснема и показва такива неща от Турция Испания Тунис Египет бедна ви е фантазията..А междудругото случей от БГ все още не съм видял ..Поздрави от Германия
8.
Свинар
14.07.2019 11:09:40
Те си мислят,че свини хранят.такива хотелиери трябва да бъдат затваряни в северно корейски свинарник и да му сипваш помиика да яде и да му повтаряш постоянно .че е на шведска маса.
7.
мислещ
14.07.2019 10:28:09
Малка поправка - всичко от ползвана чиния което не е нахапано СЕ ПОЛЗВА втори път :)
6.
Темида
14.07.2019 09:53:48
разбрал бай ганя от туризъм.нищо не става от тия селяци продали овцете на дядо и , нали хотел и за един сезон искат да станат патрони.чули че бай иван кирта ги дялкал тия тарикатлъци 90-те години и закъснелия паляк, имитиращ мутра от ретро ренесанса решил и той да ги врътка тия.да храни туристите с помия.д не плаща на персонала.абе с една дума с трици да лови маймуни.авеее ганяяяя селски, миризливец, потурко.тия останаха в историята бе.светът се променя,развива.гледай хората в съседните държави кво праят бе цървул!! прави го и ти!!!ама нали живеем изолирани в изкуствено създадена виртуална-медийна матрица, която е в полза на 240 дебелосереца с които само бъзлив ганя не може да се оправи, ще продължава така до века.икато затворят,фалират всички бегове отсело несебър и регион, че и пловдивскитеи тарозагорско,софийските тарикати.ще се напълнят заложните къщи с бентлита и мерцедеси.тогава може и на килограм да ги разподават.ей туй българин да си е някква болест,напаст.не народ.язък че големи приказки за нашата 1350г държава.самоприказки , като всичко останало.и какво сме дали на света, а?какво сме постигнали,а???я д си направим една равносметка бе гуньовци!!! нищо!една мизерна държавичка с един посран племенен народоподобен обор...и до там!!! крадци,помияри,мошенници,клошари и туй е.всичко е ала-бала простотии.нищо не сме едн мижитурки
5.
,
14.07.2019 09:53:10
Жива помярщина и е в голяма част от турските хотели със системата ол инклузив, това за строгият режим в Турция е жива пародия, ама като сме бедна нация и храната ни е важна пък и за малко пари, какво друго очаквате да е. На всичкото отгоре всяко година вдигат цените а качеството пада, последните две години се нагледах на боища и разправии с персонала, тънки номерца да ти извадят парите, но това е нормално след толкова години напъни да изградят хотелиерски бизнес и вече запознаха да се отпускат, като това не важи разбира се за скъпите вериги а по-скоро за среднобюджетни хотели.
4.
Зъл
14.07.2019 09:34:31
Отново страхотно тъпо заглавие. Имате голям потенциал от драскачи Флагман.
3.
Коментатор
14.07.2019 09:25:12
Предишната вечер- за десерт се сервира диня. На следващия ден на обяд-таратор с настъргани кори от дините от вечерята вместо краставици. Виждал съм го с очите си в един лагер в Обзор.
2.
Gordon Shumway
14.07.2019 00:52:00
Правилото на мутрохотелиера е, че всичко което може да се направи да изглежда свежо - всичко е на масата. Така ще има пари да.смени ремъка на бентлито си, щото нали всеки несебърия му отива да кара БЕНТЛИ, след като е продал нивите на баба.
1.
V
13.07.2019 23:28:20
Аз лично предпочитам шведска тройка а ”шведската маса” за която пишете не е никаква шведска маса, а някъв бюфет. В оригиналната шведска маса присъстват по четири вида храни. Четири вида риба, четири вида хляб, четири вида пастет, месо, десерт и т.н
  Добави Коментар
Месец на женската профилактика започва в университетска болница „Дева Мария“ През целия месец дамите ще могат да направят своя профилактичен преглед срещу пет онкологични заболявания Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование
Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите
Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта Разкри любимата си поза Какво харесва плеймейтката Златка Райкова 
ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД с ново регионално застрахователно представителство "Орлов мост" в гр. София Белгия ще депортира мигрантите от Афганистан Планът ще влезе в действие още през февруари, като първо ще бъдат върнати извършилите престъпления
Страшен екшън: Жена издра по врата полицай по време на проверка Пострадалият униформен е освидетелстван и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата Купуваме закуски от вечерта за следващия ден заради намаления Баницата води на пържолата с 5 лева
Много важна информация за грипната епидемия в този град Отпадат въведените противоепидемични мерки в лечебните и социалните заведения Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото