Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Красимир Петров издаде рецептата за пикантни миди с вино и сметана

Пикантните миди с вино и сметана се приготвят лесно и бързо
Ключови думи: миди с вино и сметана, рецепта за миди, Шеф Красимир Петров, Средиземноморски ресторант Салини, ресторанти в Бургас

Мидите са любимо изкушение на мнозина. Ето как да си ги приготвите в пикантен вариант + вино и сметана. Рецептата е на Красимир Петров - зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини. Ето я и нея:

Пикантни миди с вино и сметана

- за 2 порции

- 1 кг миди

- 2-3 стръка пресен лук

- 1 морков

- 2 скилидки чесън

- 1 червена люта чушка

- 1 връзка мащерка

- магданоз

- 100 мл. зехтин

- 150 мл. сухо бяло вино

- 2 с. л. готварска сметана

- щипка сол

Нарязваме на тънки резени зеленчуците. Почистваме лютата чушка от семената и също я нарязваме. Загряваме дълбок съд с капак, слагаме зехтина и добавяме всички зеленчуци и мащерката. Бъркаме докато зеленчуците поомекнат. Добавяме мидите. Покриваме с капака и оставяме на огъня за 1-2 минути, като разтърсваме няколко пъти. Махаме капака, добавяме виното и покриваме за още 1 минута. Слагаме гевгир в купа и изсипваме в него съдържанието на готварския съд. Връщаме отцедената течност в тигана, добавяме солта, сметаната и магданоза. Връщаме мидите и зеленчуците и разбъркваме, за да се смесят със соса. Поднасяме в подходяща чиния и поръсваме със свеж магданоз.

Ако няма откъде да си купите пресни миди днес, за да си приготвите и опитате тази морска вкусотия, ето решение за вас: заповядайте на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2, в Средиземноморски ресторант Салини. Цените са напълно достъпни, сервизът – безупречен, храната – винаги прясна, вкусна и освен миди – тук ще откриете специално лятно меню, прясна черноморска риба, екзотични морски дарове, суши, японски салати, пресен хляб, традиционни разядки, дузина любими десерти и какво ли още не. Средиземноморски ресторант Салини разполага с лятна градина на метри от плажа и Черно море, в която всяко хранене се превръща в истинско кулинарно пътешествие. Да, има и безплатен паркинг.

За резервации: +359 877 81 00 18

Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ коледуваха в Окръжна и Районна прокуратура- Бургас Окръжният и Районният прокурор на Бургас Георги Чинев и Мария Маркова от своя страна си пожелаха младите коледари да им гостуват и през идните години Умря една кино легенда Почина крокодилът от Дънди Крокодила
Побеля и остаря Вече 33 години той се радва на любов и хармония с половинката си Меги, с която имат трима сина Изгониха го от полицията, вече е само мъж на жена си Наскоро се появиха слухове, че двамата са разделени, но това се оказа лъжа
ДПС напуска АЛДЕ Между нас има ценностен разлом - ние работим за хората, а либералите - за собствен интерес, обяви Пеевски Майка на 9 деца ще ражда, докато се сдобие с рожби от всички зодии Решението си тя обяснява с факта, че не иска да "прахосва добрите гени на мъжа си"
Замина за Испания като бедния Ивайло, върна се като богатата дама Ивонне Историята на звездата от Биг Брадър Предложение за брак на концерт в Бургас Кметът Димитър Николов пожела на бъдещите младоженци здраве и любов
Запалиха спяща жена в метрото на Ню Йорк  Жертвата е починала на място Над 6500 лева събраха на благотворителен базар в Несебър Негови организатори и инициатори са доброволците от БМЧК и учениците от ученическия съвет
Задържаха мъж, заплашвал да извърши нападение на коледен базар в Бремерхафен Полицията е успяла бързо да идентифицира мъжа, след като е получила сигнала за видеото в социалната мрежа TikTok  “Джингъл белс” с гайда по родопски Изпълнението е на девинския гайдар Емил Чолаков