Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Красимир Петров издаде рецептата за пикантни миди с вино и сметана

Пикантните миди с вино и сметана се приготвят лесно и бързо
Ключови думи: миди с вино и сметана, рецепта за миди, Шеф Красимир Петров, Средиземноморски ресторант Салини, ресторанти в Бургас

Мидите са любимо изкушение на мнозина. Ето как да си ги приготвите в пикантен вариант + вино и сметана. Рецептата е на Красимир Петров - зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини. Ето я и нея:

Пикантни миди с вино и сметана

- за 2 порции

- 1 кг миди

- 2-3 стръка пресен лук

- 1 морков

- 2 скилидки чесън

- 1 червена люта чушка

- 1 връзка мащерка

- магданоз

- 100 мл. зехтин

- 150 мл. сухо бяло вино

- 2 с. л. готварска сметана

- щипка сол

Нарязваме на тънки резени зеленчуците. Почистваме лютата чушка от семената и също я нарязваме. Загряваме дълбок съд с капак, слагаме зехтина и добавяме всички зеленчуци и мащерката. Бъркаме докато зеленчуците поомекнат. Добавяме мидите. Покриваме с капака и оставяме на огъня за 1-2 минути, като разтърсваме няколко пъти. Махаме капака, добавяме виното и покриваме за още 1 минута. Слагаме гевгир в купа и изсипваме в него съдържанието на готварския съд. Връщаме отцедената течност в тигана, добавяме солта, сметаната и магданоза. Връщаме мидите и зеленчуците и разбъркваме, за да се смесят със соса. Поднасяме в подходяща чиния и поръсваме със свеж магданоз.

Ако няма откъде да си купите пресни миди днес, за да си приготвите и опитате тази морска вкусотия, ето решение за вас: заповядайте на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2, в Средиземноморски ресторант Салини. Цените са напълно достъпни, сервизът – безупречен, храната – винаги прясна, вкусна и освен миди – тук ще откриете специално лятно меню, прясна черноморска риба, екзотични морски дарове, суши, японски салати, пресен хляб, традиционни разядки, дузина любими десерти и какво ли още не. Средиземноморски ресторант Салини разполага с лятна градина на метри от плажа и Черно море, в която всяко хранене се превръща в истинско кулинарно пътешествие. Да, има и безплатен паркинг.

За резервации: +359 877 81 00 18

Следващата седмица е повратна точка за 4 от зодиите От 17 до 23 февруари ни очаква период, изпълнен с позитивна енергия и вълнуващи възможности Санторини: Повишена деформация на земната повърхност Сеизмичната последователност в морския район на Анидро, между Санторини и Аморгос, е в относителен спад
Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери 
Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха 
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща