Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Какво се случва с храната, която остане от шведската маса

Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки и пилета
Ключови думи: шведска маса, бюфет, почивка, ол инклузив, изхвърляне на храна, закуска и обяд

Туристите в хотелите често употребяват храна от бюфет, но малко от тях дори се досещат какво става с остатъците от храната след закуска или обяд. Логично е да се предположи, че е малко вероятно да се изхвърлят толкова огромни количества храна. Тогава къде се използва тя? Ако след всяка закуска или обяд се изхвърлят стотици килограми храна, хотелите ще фалират. Другият вариант е да се увеличават цените, но пък в условията на конкуренция повечето от местата се стараят да задържат ниски цени.

Доказано е, че „allinclusive“ системата е практически без отпадъци. Защо? Например останалата храна след закуска се използва за приготвянето на обяд или вечеря. Например след закуска има парчета месо. Това е отлична основа за създаване на ново ястие за обяд - можете да го добавите към пилафа, или да направите соте от месо и зеленчуци, можете да използвате тази съставка за приготвяне на месна салата.

След вечеря има и продукти, които се обработват и от тях се приготвя „нощна“ супа. Това ястие обикновено се сервира за туристи, които пристигат след полунощ.С други думи, туристите също често ядат онова, което са имали преди закуска или обяд. На почивка си заслужава да се въздържате от различни супи, особено пюре.

Малко вероятно е да разберете от какво е направено това ястие, тъй като съставките се раздробяват до хомогенна маса.Също така не се препоръчва да се ядат сложни ястия от бюфета. Например, това може да са задушени зеленчуци със сос, задушено месо в сос и др. Много е вероятно те да са преработени остатъци от бюфет.

По-добре предпочитайте прости и лесни ястия - обичайното парче печено месо, отделна гарнитура, отделни зеленчуци. Само в този вариант ще ядете качествена и здравословна храна.Все пак трябва да знаете, че не всички отпадъци се използват за приготвяне на нови ястия.

Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки и пилета. Цикълът на преработката на храни трае не повече от 1 ден, така че едва ли ще намерите гниеща или развалена храна.

5
Коментара по темата
5.
Готвач2
26.06.2019 11:13:19
И аз да кажа където работя всичко се изяжда от туристите , останалото на персонала и чак накрая като остане се хвърля за прасета. Използваме само сухия хляб за крутони
4.
готвач
26.06.2019 10:40:02
Почти всичко в статията е лъжа. Никой хотел не ползва храна останала в чинията на туристи, тя се събира в чували държи се в специална студена стая за хранителни отпадъци и се дава на човек, който гледа прасета. Със страх да не ви изненадам прасетата са живи същества и те също не могат да ядът развалено.
Което остане по блок масата понякога е годно за приготвяне на супи и бульони, но това не значи че е некачествено или нездравословно. За какви стотици кг негодна храна говорите, влезте малко поработете в кухня пък тогава пишете.
3.
214
26.06.2019 09:55:25
Абе, ти си бил феноменален в сметките! Викаш- "Ори, мели и яж!"
Как не съм се сетил колко било лесно всичко!
С такава математика не е чудно ,че работиш на автомивка!
2.
Абе
25.06.2019 20:58:28
Абе що правят шведдка маса. Само свободна да е както си бе преди. Какво е това. Аз на лведска маса нищо не пипвам. Само кафе пия. Персонала на, ресторанта след два дена като стане храната за хвърляне я дават на персонала. Всичко това е понеже няма контрол. Ето сметката.. Туриста плаща 50 евро на, ден за всичко. Хранят го цял ден към 7 лева някъде. Има расходи ток вода. Собственика му остават чисти 40 евро на ден. Има 300 туристи прави 12 000 евро на ден. И ще ми казват че не могат да плащат. Тез долни крадци хотелиерите да си работят сами сега
1.
Шеф Булгаристанчев
25.06.2019 20:32:03
Да ва светна, че преди котките и пилетата остатъците от храната се фърля на персонала.
  Добави Коментар
Професор Кантарджиев внесе яснота относно менингококовата болест Характерна е за началото на пролетта, обясни той Тази световна звезда стана майка за 4-ти път Бебето е момиченце и се е родило на 27 март
Зрителите възмутени от "Бригада Нов Дом" В епизода на водещата Мария Силвестър подарява кученцето на семейството, след като майката многократно подчертава, че не обича животни Тя е най-красивото лице на Нова ТВ, но каква е нейната тайна Гери призна, че макар да иска да се облича цветно, често избира бяло-черната гама, бежаво и сиво, както и, че харесва екстравагантния стил на обличане, но се придържа към класиката
Това дебеланката Веселка ли е? Тя се подложи на операция за отслабване в Турция пред 2 месеца и резултатите вече са на лице Култов певец от Айтос празнува днес Панайот Панайотов става на 74 години
Първа информация за десетки жертви на труса от 7,7 по Рихтер в Тайланд и Мианмар, 20 деца са блокирани в срутено училище Властите обявиха, че ще разследват щетите и ще започнат да координират спасителните операции в засегнатите райони Има младо гадже За разлика от другите мъже в живота на красавицата, този е по-млад от нея и то с цели десет лета
Има страшна семейна драма Той е отгледан само от майка си, баба си и дядо си и не познава родния си баща, който е грък Всички виждат блясъка, но не знаят за трудния живот на тази звезда Благодарение на невороятния си характер тя успява да пребори рака на гърдата, за който разбира докато играе в „Огледален свят“
Шокиращи подробности за последните часове на Марадона Футболният идол на милиони е можел да бъде спасен, смятат лекари Изпусна се за богатия си дърт любовник в Дубай Тя обаче не разкрива самоличността му