Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Какво се случва с храната, която остане от шведската маса

Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки и пилета
Ключови думи: шведска маса, бюфет, почивка, ол инклузив, изхвърляне на храна, закуска и обяд

Туристите в хотелите често употребяват храна от бюфет, но малко от тях дори се досещат какво става с остатъците от храната след закуска или обяд. Логично е да се предположи, че е малко вероятно да се изхвърлят толкова огромни количества храна. Тогава къде се използва тя? Ако след всяка закуска или обяд се изхвърлят стотици килограми храна, хотелите ще фалират. Другият вариант е да се увеличават цените, но пък в условията на конкуренция повечето от местата се стараят да задържат ниски цени.

Доказано е, че „allinclusive“ системата е практически без отпадъци. Защо? Например останалата храна след закуска се използва за приготвянето на обяд или вечеря. Например след закуска има парчета месо. Това е отлична основа за създаване на ново ястие за обяд - можете да го добавите към пилафа, или да направите соте от месо и зеленчуци, можете да използвате тази съставка за приготвяне на месна салата.

След вечеря има и продукти, които се обработват и от тях се приготвя „нощна“ супа. Това ястие обикновено се сервира за туристи, които пристигат след полунощ.С други думи, туристите също често ядат онова, което са имали преди закуска или обяд. На почивка си заслужава да се въздържате от различни супи, особено пюре.

Малко вероятно е да разберете от какво е направено това ястие, тъй като съставките се раздробяват до хомогенна маса.Също така не се препоръчва да се ядат сложни ястия от бюфета. Например, това може да са задушени зеленчуци със сос, задушено месо в сос и др. Много е вероятно те да са преработени остатъци от бюфет.

По-добре предпочитайте прости и лесни ястия - обичайното парче печено месо, отделна гарнитура, отделни зеленчуци. Само в този вариант ще ядете качествена и здравословна храна.Все пак трябва да знаете, че не всички отпадъци се използват за приготвяне на нови ястия.

Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки и пилета. Цикълът на преработката на храни трае не повече от 1 ден, така че едва ли ще намерите гниеща или развалена храна.

5
Коментара по темата
5.
Готвач2
26.06.2019 11:13:19
И аз да кажа където работя всичко се изяжда от туристите , останалото на персонала и чак накрая като остане се хвърля за прасета. Използваме само сухия хляб за крутони
4.
готвач
26.06.2019 10:40:02
Почти всичко в статията е лъжа. Никой хотел не ползва храна останала в чинията на туристи, тя се събира в чували държи се в специална студена стая за хранителни отпадъци и се дава на човек, който гледа прасета. Със страх да не ви изненадам прасетата са живи същества и те също не могат да ядът развалено.
Което остане по блок масата понякога е годно за приготвяне на супи и бульони, но това не значи че е некачествено или нездравословно. За какви стотици кг негодна храна говорите, влезте малко поработете в кухня пък тогава пишете.
3.
214
26.06.2019 09:55:25
Абе, ти си бил феноменален в сметките! Викаш- "Ори, мели и яж!"
Как не съм се сетил колко било лесно всичко!
С такава математика не е чудно ,че работиш на автомивка!
2.
Абе
25.06.2019 20:58:28
Абе що правят шведдка маса. Само свободна да е както си бе преди. Какво е това. Аз на лведска маса нищо не пипвам. Само кафе пия. Персонала на, ресторанта след два дена като стане храната за хвърляне я дават на персонала. Всичко това е понеже няма контрол. Ето сметката.. Туриста плаща 50 евро на, ден за всичко. Хранят го цял ден към 7 лева някъде. Има расходи ток вода. Собственика му остават чисти 40 евро на ден. Има 300 туристи прави 12 000 евро на ден. И ще ми казват че не могат да плащат. Тез долни крадци хотелиерите да си работят сами сега
1.
Шеф Булгаристанчев
25.06.2019 20:32:03
Да ва светна, че преди котките и пилетата остатъците от храната се фърля на персонала.
  Добави Коментар
Как да разбера дали сексът с мен му харесва, пита момиче с оскъден опит Ами мълчи човекът, ти какво очакваш, да вие като глуха кучка на месечина, отговаря й мъжкар във форум за любовни приключения Избра да е държанка на милионер, глези я, но дали е щастлива? „Аз правя на моя мъж почти перфектни яйца на очи за закуска, а в замяна той ми купува чанти, дрехи, подарява ми екзотични екскурзии", споделя тя
Йоана Илиева спечели златен медал в състезание от Световната купа по фехтовка  Тя надделя над италианката Киара Мормиле, постижението й е историческо Мелания утешава на сръбски и словенски жертви на пожара в Лос Анджелис  Президентът Доналд Тръмп също посети Калифорния, за да види опустошенията от горския пожар
Кола по таван в нива край Хасково, шофьорът е загинал От полицията установяват самоличността му Марио купи къща на родителите си с пари от "Биг Брадър" Доскоро в дома им нямаше нито течаща вода, нито дори вътрешна тоалетна
Тръмп размаха метлата, 17 инспектори уволнени Демократите сигнализират за чистка и риск от корупция Сашко от Перник пак събра погледите, хвалят го за спортните му постижения Освен в плуването Сашко се оказва и много добър бегач
Вижте кои зодии ще се радват на късмет и пари! Китайски хороскоп за февруари Столетна двойка разкри тайната на непоклатимия си брак Според дъщерята основната тайна на силния брак на родителите й е търпението
Фицо няма намерение да подава оставка въпреки протестите в Словакия Премиерът все пак не изключва провеждането на предсрочни избори, ако управляващата коалиция загуби мнозинството си в парламента Шофьор почина зад волана пред очите на жена си и детето Предполага се, че е получил инфаркт или инсулт