Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Старата кула на фаропазача ще е най-новата атракция до Никулден в Бургас

Ще бъде обособена площ за почивка и отдих около нея,  а самата кула ще бъде изложена част от златния фонд на Пристанището, обясни изпълнителният директор на "Пристанище-Бургас" Диян Димов
Ключови думи: диян димов, пристанище бургас, изпълнителен директор, кулата на фаропазача, порт бургас, атракция, автентичен вид

Превръщат в атракция старата кула на фаропазача, която се издига точно на ъгъла срещу Гранд хотел и СПА „Приморец”. Тя представлява  историческия вход на „Пристанище-Бургас“ и е построена в далечната 1903 г. – още при откриването на бургаския порт с манифест на Цар Фердинанд.

Кулата ще бъде възстановена в автентичния си вид още тази година най-късно до Никулден. Тя ще се превърне в притегателен център за туристи, тъй като в нея ще има и експозиция на книги и картини от златния фонд на „Пристанище-Бургас“. Всеки ще може да се докосне до 116-годишната история на порта и да разбере подробности за малката кула, където са дежурили първите фаропазачи в града ни.

Кулата представлява  историческия вход на „Пристанище-Бургас“ и е построена в далечната 1903 г. – още при откриването на бургаския порт с манифест на Цар Фердинанд

„Пристанище Бургас“ е готово с идеен проект, който е одобрен от ДП „Пристанищна инфраструктура“. „Ще инвестираме в кулата на фаропазача, за да бъде възстановена в автентичния си вид. Ще бъде обособена площ за почивка и отдих около нея,  а самата кула ще бъде изложена част от златния фонд на Пристанището – книги, архиви и картини на известни художници, които са работили в  него“, обясни изпълнителният директор на "Пристанище-Бургас" Диян Димов.

Очаква се проектът да бъде изпълнен до Никулден. Той ще е част от зоната на 3 и 4 корабно място.  Прогнозната му стойност е около 100 000 лева.

2
Коментара по темата
2.
Позитивен
18.05.2019 10:51:23
Това ПРИСТАНИЩЕ НЯМА КАПАЦИТЕТ ДА ПРИЕМА СЪВРЕМЕННИ ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ С ГОЛЯМА ТОВАРОВМЕСТИМОСТ. ИМА ПРИСТАНИЩЕ ЗАПАД ЗА ТОВА. КАКТО И БИВШЕТО НА ОКЕАНСКИ РИБОЛОВ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОДХОДЪТ МУ. В ТОЗИ ГРАД В ПОСЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ СЕ НАПРАВИХА НЕЩА, КОИТО НЕ СА ПРАВЕНИ ОТ 60 ГОДИНИ! ПОСТОЯННИТЕ КРИТИКИ, НЕДОВОЛСТВО И ПЕСИМИЗЪМ СА ТИЧИЧНИ ЗА ХОРА, КОИТО СА НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ ЖИВОТА И СА ОСТАНАЛИ НА НЯКОЙ ЗАВОЙ! КОЕ НЕ ВИ ХАРЕСВА? ГРАДИНАТА? ПЛАЖЪТ? ПОДОБРЕНИТЕ ПЪТИЩА? ЗОНАТА ЗА ДОСТЪП ОКОЛО СТАРОТО ПРИСТАНИЩЕ?
1.
Истината
18.05.2019 06:36:27
Пристанището се оформя като един голям атракцион,вместо да се задъхва от товарооборот
  Добави Коментар
Продават рядка находка от Титаник за 50 хил. паунда Ханс Кристенсен Гивард е сред 1500-те загинали при сблъсъка на кораба с айсберг Носи дрехите на майка си в предаването Мацката с най-много рози в Ергенът жъне успех, след успех и по всичко личи, че се превръща в основна фаворитка на Васил
Ако това се случва с вашата пералня, значи се разваля Вижте важните признаци Почина успял българин Напусна ни Илия Пехливанов
Стана ясно кой е арестуваният топ мафиот в центъра на София. Голяма клечка е! Това е Александър Любович Иззеха анаболни стероиди за над 500 000 лева в Студентски град Месечно от схемата са печелени около 120 000 лева
Какво се случи с нея? Изчезнала е безследно  Кметът Николай Димитров: Равда има най-дългия туристически сезон в община Несебър Равда и Несебър вече се възприемат като едно цяло – туристите трудно могат да направят разлика между двете селища благодарение на унифицираната инфраструктура, отбеляза градоначалникът
Лоша новина за великденската салата Пълна е с нитрати  Този празничен Великденски козунак на плитка стана любим на синовете ми и дори свекървата ме похвали Сложих шипков мармалад в козунака и у дома са във възторг
Ситроен потегли сам и помете в гръб бургазлийка до център "Мадика" Жена влезе в болница, след като... Агнешкото стана празничен деликатес, внасяме яйца на поразия За една година сме произвели малко над 6000 тона агнешко месо