Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Готвят на открито корейски ястия пред Пантеона в Бургас

"Дни на Корея" е кулинарно-културен фестивал, представящ културата на колоритната азиатска държава
Ключови думи: дни на корея в Бургас, корейска кухня, готвене на открито, готвене пред пантеона, новини от бургас, новини от последните минути

Професионални корейски готвачи ще демонстрират уменията си в приготвянето на традиционни за азиатската държава ястия в първия по рода си фестивал "Дни на Корея", който ще се проведе на 17 и 18 май в Бургас.

В специално обособена кухня на колела на 18-ти от 12:00 часа на площада пред Пантеона, корейският кулинарен гуру Им Хьонг-су (chef. Hyung-soo Yim) ще покажe как се приготвят 10 от най-популярните корейски блюда използвайки разнообразни съставки като месо, ориз, зеленчуци и морски дарове, съчетани с уникални подправки и сосове.

Чапче (잡채), Пибимпап (비빔밥), Нобиани (너비아니) са част от имената с екзотично звучене в менюто, които ще ви провокират да бъдете част от кулинарната съботна фиеста. Приготвените порции с ястия ще бъдат предложени за дегустация - с получено талонче срещу дарена символична сума. Едно талонче ще важи за едно ястие.

Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел на Дневен център за деца с увреждания "Св.Н.Чудотворец". И през двата дни бургазлии и гости на града ще имат възможността да се включат в разнообразната програма, включваща забавления за малки и големи - корейска кухня, корейски традиционни игри, К-поп и още много изненади.

"Дни на Корея" е кулинарно-културен фестивал, представящ културата на колоритната азиатска държава. Събитията се организират от Посолството на Република Корея и Община Бургас с помощта на Корейска фондация. Входът е свободен!

* Шеф Им Хьонг-су (chef. Hyung-soo Yim) е завършил в Корея колеж Yeongdong Colleage за професионални готвачи и институт за корейски кулинарни традиции в Сеул, лектор по традиционно и модерно корейско кулинарно изкуство в Лондон, Великобритания; притежава диплома от световната академия за кулинарни изкуства "Кордон Бльо" в Лондон,

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация