Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
4
Коментара по темата
4.
Алхимици
19.01.2019 09:31:29
Проблемът е в обработването на месото.
Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
3.
Аврам
19.01.2019 01:48:08
Ами иежте ми к@ро тогава !
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !
2.
Гладен
18.01.2019 19:42:28
Аз ш рискувам...ама нема мъни...
1.
ха ха ха
18.01.2019 18:00:16
те са били вегани тия учени