Преборете простудата и повишете имунитета с нещо вкусно в чинията
Кисело мляко
Киселото мляко съдържа здравословна доза "добри бактерии", които предпазват организма от вредни бактерии и инфекции. Тези "добри бактерии" се наричат пробиотици, а изследвания доказват, че киселите млека, богати на тях, подобряват имунитета чрез увеличаването на червените кръвни телца в организма (левкоцити).
Червена сладка чушка
Червената чушка съдържа малко калории и много хранителни вещества. Тя е отличен източник на фитохимикали, бета-каротини и витамин С. Наличието на витамин С в нея е два пъти по-високо от това в повечето плодове и зеленчуци, включително и портокалите.
Тиква
Тиквата е богата на бета-каротини и хранителни вещества, с помощта на които организмът се снабдява с витамин А. Този витамин, на свой ред, помага на протеините да регулират връзката между клетките, което е основата на имунната система. Също така, той предотвратява развитието на рак, защото нарушаването на клетъчната комуникация е една от основните причини за появата му.
Броколи
Броколите са отличен източник на витамини А, С, Е (при това евтин). Те съдържат голямо количество глюкозинолати, които стимулират имунната система на човека. Броколите са двойно полезна храна, поради високата концентрация на сулфорани в тях, които са силни антиракови вещества.
Зелен чай
Чаят е вторият по консумация продукт след водата в световен мащаб. Той е богат на полифеноли, антиоксиданти и заедно с други химични вещества помага на организма да се предпази от простуда и грип.
Добави Коментар