Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач

Заведението работи четвърта година и е сред наложените и известни имена в Бургас
Ключови думи: 8 mama's, флагман, ресторант, дима мърмърова, бургас

От няколко дни в социалната мрежа Фейсбук се е завихрила клеветническа кампания срещу нас, клуб-ресторант 8 мама'с в Бургас.

Момчето „Шеф”. Да, момчето. Ще спестя името на клеветника, но дължа публичен отговор – не заради него, а заради екипа на 8 мама'с и заради личното ми достойнство. Разпространяват се и се мултиплицират лъжи от поста на въпросния "шеф" във Фейсбук:

Лъжа №1: Момчето е на 26 г., а твърди, че е "Шеф готвач" от 8 години, сиреч от 18-годишен. На мен лично, когато дойде да търси работа, ми обясни, че е завършил строително-дървопреработвателен техникум в Стара Загора, а после е бил ди джей, след това сервитьор, накрая получил просветление и станал готвач. От CV-то му в JOBS преброих около 5 години общо.

Лъжа №2: При нас работел без трудов договор. Нищо подобно - има трудов договор с  №69/22.11.2018 г. Договорът му е регистриран в Обществено осигуряване (по електронен път) още на 22 ноември 2018 г. Договорът му бе предоставен за подпис, но така и не го върна. Клеветническата кампания започна на 20 декември. Работеше  едновременно и в друг ресторант, името на който научих случайно, обаче там „кинтите”, както обича да се изразява, били малко и му пържел само картофи. Няма да посоча името на заведението, защото не е етично да вкарам собствениците в тази гнусна игра, не ги познавам лично, но съм чувала само добри думи за тях и бизнеса им. И в още един ресторант е работел междувременно. И там - греда.

Лъжа №3: Когато постъпи на работа тук, той огледа много внимателно кухнята. Каза, че му харесват условията и ще остане да работи поне една година. Как не видя тази пуста мръсотия тогава!? Всичко му хареса!

Обаче на нас той не ни хареса! Вглъбен и отдаден на смартфона си, трудно се изправяше да свърши работата, за която беше нает при нас. И то му личи, защото много добре се справя с интригите и клеветите във ФБ. Бих казала професионално.

Най-трудното, дори невъзможно за този "шеф", беше да си почисти работното място.

Една работничка опита да му направи забележка за хигиената на работното му място. Първо бе заплашена, че ще й счупи краката, а после се обърна към мен и безцеремонно заяви: "Шиевке, утре тая, ако не дойде на работа, да знаиш, че съм й счупил краката". Заканата бе отправена пред целия екип, изключвам унизителния тон.

Няма да коментирам и личните му хигиенни навици. Впечатленията оставям за всички, които са били с него в близък контакт.

Лъжа №4: Въпросният "шеф" се занимаваше със съхранението и обработката на месото за краткия си престой при нас. В хулите си използва изрази като "храна с неустановен произход", въпреки че добре знае, че поне един път седмично ходехме и още ходим до град Ахелой, за да снабдяваме с прясно месо от фермата на д-р Караманов. Телешкото е от фермата в с. Бродилово в Странджа. 
Целият персонал се храни с продукти и сготвено в ресторанта, семействата ни също. Много голяма част от тях работят в заведението повече от 3 години.

Никога не сме имали вредители. През миналото лято една редица мравки опита за един ден. Взехме веднага мерки.

Но толкова за него, този „борец“ за справедливост и истина. Защо е предприел клеветническата кампания - за да се прочуе с лайкове  или са му платили, или и двете?

Ако някой бърза да повярва в твърденията на някого, не трябва ли да си зададе въпроса: Аз познавам ли този човек?

Работата в един ресторант е трудна. Клиентите искат да се радват на ниски цени и добро качество, а работниците - на високи заплати. Отговорността за всичко обаче е върху раменете на работодателя, който е длъжен да осигури средства за ремонти, поддръжка, консумативи и т.н. Не се оплаквам. Аз лично прекарвам в заведението 12 часа, поне. Ресторантът е голямата ми тръпка. Старая се. Всички от екипа се стараем. Не сме безгрешни, очевидно. Това е! Бъдете здрави. 

P.S. Написах това на 21 декември, но досега смятах, че не бива да слизам на нивото на един клеветник и да влизам в евтин сериал. Но след като започнаха да идват хора, които ми се доверяват вече толкова години и да питат в недоумение "Вие..., работите ли?", си казах: Дължа горе написаното и на тях! Затова изпращам този отговор в редакцията на Флагман.бг.
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация