Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Средиземноморски ресторант Салини: Достъпният избор за всеки повод

Хотелските ресторанти не са кулинарна периферия. Всъщност, те са на точно противоположния полюс
Ключови думи:
Храната е неизменна част от битието - и всеки ден се борим с екзистенциалния въпрос: "Какво ще ядем днес". В търсене на вкусен, но и достъпен отговор издирваме все нови и нови кулинарни кътчета от географията около себе си. Имаме ли време и възможност - бързото хранене заменяме с по-продължително вкусно изживяване, споделено с близки, колеги, приятели. В него, обичайно търсим комбинация от различни фактори - достъпност - като цени и като местоположение; добър сервиз, уютна и комфортна обстановка и преди всичко: вкусна храна, приготвена с пресни продукти. Има обаче заведения, които по някакво неписано правило остават леко встрани от масовия градски вкус на жителите на дадено населено място: хотелските ресторанти. Незнайно защо, повечето хора допускат грешката да ги оставят извън кулинарната си карта - и така губят – вкус, емоция, различни изживявания за любопитното небце и рецептори.

Хотелските ресторанти не са кулинарна периферия. Всъщност, те са на точно противоположния полюс. Предлагат  далеч по-широко поле типове хранене, от един стандартен ресторант. Замислете се - къде бихте открили закуска? Тя е първото хранене за деня, което от ранни зори очаква гостите на всяко уважаващо себе си място за настаняване. Понякога, примерно уикендите или пък след тържества като посрещането на Нова Година – има брънч или плавен преход от закуска към обяд, представен чрез богато меню, на което се наслаждавате без ограничение във времето и в избрана компания. Хотелите, които акцентират и върху бизнес събитията от различно естество предлагат и разнообразен, адаптиран според изискванията на конкретния случай кетъринг. Специалните тържества – сватби, годишнини и други, които се организират в подобни места, също изискват индивидуален подход, смел размах и отлични познания в кулинарията, за да се случат по най-добрия начин. Традиционните обяд и вечеря се подразбират – тях ще откриете във всеки ресторант. Зад всичкото това кулинарно разнообразие – трябва задължително да стои отличен екип, с подготвен диригент- шеф-готвач, които знае какво прави.

В местата, с основна дейност гостоприемство - хотелите, храната е и изключително важен компонент от цялостната услуга. Качеството и разнообразието са задължителни, с оглед „спечелване“ сърцето на клиента и по тази линия – и превръщането му в постоянен любим гост. Когато към горните известни в уравнението прибавите географска локация „Бургас“, доста вероятно е да получите този отговор: Средиземноморски ресторант Салини.


В него, ролята на диригент на кулинарната страна на гостоприемството, е доверена на шеф-готвач Ивелин Кръстев. Той върви по пътя на професионалната кухня от над 25 години, като е работил в Германия и Финландия за различни кулинарни виртуози, учил е при най-добрия суши майстор у нас и е работил 15 години за първия ресторант за морска кухня на много високо ниво у нас. Начело на Средиземноморски ресторант Салини е от самото му откриване - през 2011 г. Там намира своята арена за изява, както и семейство - в лицето на своя екип.

Негов пръв помощник е Красимир Петров - зам. главен готвач в Салини. Той също е обиколил света, но по море, грижейки се за кулинарните приключения на гостите на огромни презокеански лайнери. Опитът му в професионалната кухня е над 10 години. За да е още по-успешна грижата им за всички гости, Иво и Краси имат верни помощници – професионален екип, на който могат да разчитат за всичко. Ако сте от Бургас и кулинарните ви търсения досега не са ви водили до Средиземноморски ресторант Салини - то време е да го посетите - и опитате. Винаги сте добре дошли.


Салини е разположен на централна локация, в спокойната периферия на морското сърце на Бургас. Цените са балансирани и напълно достъпни. Ресторантът предлага не само Средиземноморската кухня, но и японски салати и суши, оформени в отделно меню. Това са двете най-здравословни кухни в света, а храната освен задоволяване на базисна потребност е удоволствие и здраве. Качеството тук е винаги безкомпромисно, а продуктите – пресни. Сервизът е дискретен и ненатрапчив, така че винаги да се чувствате максимално комфортно.  Хората, на специален режим на хранене, могат без притеснение да заявят своите предпочитания, които ще бъдат изпълнени с радост от екипа. Паркингът за всички гости е безплатен, което елиминира проблема с търсенето на място за паркиране, сини зони, логистични компоненти, отнемащи време и допълнителни средства. Открийте Салини – място на достъпни комфорт, уют и превъзходни вкусове, където най-важен е гостът. Адресът е ул.“Княз Алекандър Батенберг“ 2, Гранд Хотел и СПА Приморец.

За резервации: 0877 81 00 18
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация