Проф. Кантарджиев посочи коя храна от коледната трапеза е най-добрият имуностимулатор
Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. "Има ваксини, без които няма как да се мине особено при децата. Говоря за морбили, заушка. България е единствената държава в света, която се справя почти перфектно с морбилито. Това означава, че вършим работа. В Румъния от 2019 година ще направят ваксинирането задължително, защото там една голяма общност не се ваксинира и имат голям проблем", даде пример той.
"Най-хубавият имуностимулатор са зелевите сарми. Трябва да са постни, за да са полезни за здравето. Сиренето, киселото мляко също са много полезни. Въобще нашите, традиционни храни са най-полезни. Пикът на грипа ще е януари месец, но няма сега да казвам на коя дата", завърши проф. Кантарджиев.
Добави Коментар