Пържените картофи ни носят деменция, депресия и главоболие
Д-р Дейвид Пърлмутър препоръчва храната ни да е като на предшествениците ни – с повече месо и мазнини. Решението според него е да се върнем към мазнините, които трябва да съставят до 75 процента от храната ни.
Въглехидратите трябва да са само 5 процента, а протеините да се запазят на сегашното ниво от 20 процента. Всъщност човешките гени са еволюирали преди хилядолетия, за да се справят с мазна храна без въглехидрати. Въпреки това ние ядем точно на обратния принцип. Затова д-р Пърлмутър препоръчва безглутенова диета без зърнени храни. Според него диетата с малко мазнини е отговорна за повечето от съвременните болести.
Друго изследване доказва, че високите нива на захарта е възможно да пречат на мозъка да я използва. Подобно нещо се наблюдава при диабет тип 2. Възможно е те да засягат кръвоносните съдове в мозъка и да допринасят за развитие на бета амилоидни плаки, които са токсични за мозъка и са характерни за хората с алцхаймер. Добави Коментар