Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Фолклорна група „Вардарка”откри VI-ия рибен фестивал „Есенни пасажи” в Стария Несебър (СНИМКИ)

Най-добрата рибена чорба се прави от няколко вида прясна риба, за да има нюанс в аромата, казват местни
Ключови думи: рибен фестивал, несебър, есенни пасажи, бургас, флагман

Шестото издание на рибния фестивал ”Есенни пасажи” в Несебър започна днес. Разнообразна тридневна програма ще радва жители и гости на града до 28 октомври. Тя е изпъстрена със събития от всякакъв характер, а по традиция кулминацията е конкурсът за най-вкусна рибена чорба, който ще събере в събота участници, жури и ценители на площад „Месамбрия“ в града.

Точно там преди минути бе поставено символичното начало от групата за  изворен фолклор „Вардарка“.

„Равденската група, която откри рибния фестивал, изпълнява автентични народни песни от Вардарския юг, особено популярни тук, защото в Несебър и Равда има много преселници от този регион. И понеже Бог ни обича, ето какво време е днес и така ще бъде и в следващите дни на фестивала. Св. Димитър може и да е отворил снощи портата към зимата, но в никакъв случай не е повикал снежинките. Напротив, събрал е последните слънчеви лъчи, за да може в преддверието на зимата да продължи още малко лятото”, каза пред Флагман.бг Златин Чаушев, председател на Комисията по култура в Община Несебър.


Златин Чаушев, председател на Комисията по култура в Община Несебър

Специално за шестото издание на фестивала е поканен шеф готвач Георги Иванов, който ще приготви рибни специалитети и деликатеси за участниците във фестивала.

Най-интересното тепърва предстои, уверяват от общинската администрация. В събота моряците от  риболовните кораби собственоръчно ще приготвят рибена чорба, която ще бъде оценена от „стари морски вълци”. Те ще „измерят” как изглежда и ухае, какво плува в нея, след което ще оценят и наградят.

„Най-добрата рибена чорба се прави от няколко вида прясна риба, за да има нюанс в аромата. Тя трябва да ври с костите”, каза майсторът готвач Янаки, собственик на едно от  най-добрите места за рибни специалитети в Стария Несебър.

В неделния ден на 28 октомври в зала „Сочи“ от 11.00 часа ще се състои награждаването на участниците в международния конкурс „Аз обичам Черно море“ .
„Есенни пасажи“ ще закрие групата за стари градски песни „Блян“  към читалище „Яна Лъскова“ в Несебър.








В събота моряците от  риболовните кораби собственоръчно ще приготвят рибена чорба, която ще бъде оценена от „стари морски вълци”
1
Коментара по темата
1.
Браво
26.10.2018 20:42:03
Наздраве на всички Несебърлии и гостите на града!
  Добави Коментар
Ботоксът на д-р Гудз внесен нелегално от Турция, съхранявала го в дома си Властелинът на отровата няма медицинско образование, а само сертификати Китай отвърна на удара и Тръмп е в деликатна ситуация Експерти предупреждават, че от търговската война ще пострадат потребителите в САЩ, тъй като митата ще предизвикат повишаване на инфлацията
Трагедия в образователен център, 10 шведи убити Има и ранени, стрелецът е ликвидиран Коцето и Кобилкина с пикантен разговор (18+) Те размениха фрази
Много е чаровна Джорджи обра точките във Фейсбук Феновете на банани трябва да знаят, че... Една от най-честите грешки при съхранение на банани е поставянето им в купа с други плодове 
Путин подписа любопитен указ Руската федерация ще организира... Земетресение до България Природното бедствие стана в Република Северна Македония
Млади мъже занесоха ковчег на... Спортната организация Далас Маверикс Много е ексцентричен Енцо Фернандес с интересно хрумване
Тази котка гази наред в... Сибирският тигър започна да напада често дори... мечки Чудовищен проблем за България Славната родна борба, захранвана мощно от селата, сякаш е туширана