Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Три години на събора в Лесковац му целуват ръка, а той отвори Сръбска скара в центъра на Бургас

100-годишна рецепта е разковничето за сочните плескавици и колбасици на майстор Станислав
Ключови думи: Бургас, Сръбска скара, рецепта на сто години, Лесковац, майстор
От тази пролет, точно срещу Старата поща на бул. Христо Ботев, всяка сутрин палят скарата, на която изтъкнат майстор от Лесковац - меката на най-известната на Балканите скара, пече гурмански плескавици, ущипци, вешалици, колбасица, ребърца, телешки буифтек и ред други вкусотии.

В павилиона на майстор Станислав в Бургас, всичко минава през ръцете му.
Трикратният победител от многохилядния събор в Лесковац не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия. Скромният 35-годишен мъж всяка сутрин става призори, за да може на време да подготви всичко необходимо за деня. Сам меси и пече пърленки, приготвя автентичните разядки Урнабес, мачкано сирене със запечен сусам, айвар и др. Мели си сам и каймата, която се приготвя по автентичната рецепта от неговия край. „Това е рецепта на 100 години, знам я от дядо ми. Използва се само телешка кайма, сол и малко вода. За да е сочна каймата се слага и мазничко месо“ обясни готвачът.


Станислав има и тайна рецепта за маринатата, с която овкусява  месцата,  превърна ли се в любими на изгладнелите минувачи, в комбинация с хрупкави питки и с апетитни разядки

За добрата скара казва майстор Станислав е необходима хубавата жар и пресни продукти. „Сръбската скара се прави на дървени въглища, на ток не се получава нито вкусът, нито ароматът. Другото е подправката. Аз съм си донесъл от Лесковац нашите традиционни подправки и работя само с тях“ уточни той.


След три години работа в София и по Черноморието, Станислав избира Бургас, за да сбъдне мечтата си за собствен бизнес. На бургазлии, Лесковчанинът преборил десетки съперници за първото място на най-големия събор за Сръбска скара, предлага винаги прясно изпечени вкусотии.


По заявка пълни скарата и за традиционните богати плата със сочни мръвки. Това са тежки мезета, от 1 до 3 килограма, за тежки маси и весели компании и отлична възможност да се приберете с нещо вкусно, прясно, топло и достатъчно за семейната вечеря или обяд.




Сръбската скара на майстор Станислав работи всеки ден от 10:00 ч. до 19:00 ч. На тел.: 0879 149 101 можете да дадете заявка за плато
от прясно изпечени специално за вас вкусни месца или друг специалитет от най-богатото на месни изкушения меню в Бургас.
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели