Три години на събора в Лесковац му целуват ръка, а той отвори Сръбска скара в центъра на Бургас
В павилиона на майстор Станислав в Бургас, всичко минава през ръцете му.
Трикратният победител от многохилядния събор в Лесковац не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия. Скромният 35-годишен мъж всяка сутрин става призори, за да може на време да подготви всичко необходимо за деня. Сам меси и пече пърленки, приготвя автентичните разядки Урнабес, мачкано сирене със запечен сусам, айвар и др. Мели си сам и каймата, която се приготвя по автентичната рецепта от неговия край. „Това е рецепта на 100 години, знам я от дядо ми. Използва се само телешка кайма, сол и малко вода. За да е сочна каймата се слага и мазничко месо“ обясни готвачът.
За добрата скара казва майстор Станислав е необходима хубавата жар и пресни продукти. „Сръбската скара се прави на дървени въглища, на ток не се получава нито вкусът, нито ароматът. Другото е подправката. Аз съм си донесъл от Лесковац нашите традиционни подправки и работя само с тях“ уточни той.
След три години работа в София и по Черноморието, Станислав избира Бургас, за да сбъдне мечтата си за собствен бизнес. На бургазлии, Лесковчанинът преборил десетки съперници за първото място на най-големия събор за Сръбска скара, предлага винаги прясно изпечени вкусотии.
По заявка пълни скарата и за традиционните богати плата със сочни мръвки. Това са тежки мезета, от 1 до 3 килограма, за тежки маси и весели компании и отлична възможност да се приберете с нещо вкусно, прясно, топло и достатъчно за семейната вечеря или обяд.
Сръбската скара на майстор Станислав работи всеки ден от 10:00 ч. до 19:00 ч. На тел.: 0879 149 101 можете да дадете заявка за плато от прясно изпечени специално за вас вкусни месца или друг специалитет от най-богатото на месни изкушения меню в Бургас.