Шеф-готвач: Храна, която е престояла повече от 2 часа на бюфет - трябва да бъде бракувана, не е безопасна
Събират се хора откъде ли не и в рамките на два месеца просто се стремим да закърпим сезона, но когато туристите дойдат, са тотално разочаровани и не може да си представите какви искове има към туроператори, които са ги изпратили на „наказателна“ почивка. Това каза пред камерата на Нова телевизия шеф Жоро Иванов.
Ако храната не е качествена, всичко друго, което ще видят чужденците, е без значение, добави той.
По стандарт храната, която е престояла 2 часа в бюфет, трябва да бъде бракувана, подчерта експертът.
За 5 лева дори и най-големият вълшебник да влезе в кухнята, не може да се справи, коментира той.
Водещият на рубриката „На твоя страна“ Георги Георгиев направи експеримент в Свети Влас. Той се опита за 5 лева да купи продукти за ястие. Успя да вземе само два килограма картофи, един кг домати и две краставици.
Екипът на Нова провери заедно с контролните органи дали вчерашната вечеря се превръща в днешен обяд и сервират ли ни остатъци от предишни дни в менюто.
Гостите са ни много скъпи и затова не можем да си позволим да ги храним с храна от предния ден, уверява главният готвач Георги Господинов.
Главният инспектор Д-р Денка Нгуен от БАБХ-Бургас не откри нарушения.
Температурата на съхранение, която е посочена на етикетите, съответства на тази, която установихме, каза тя пред камерата на Нова телевизия.
2
Коментара по темата
2.
От село
21.06.2018 11:13:57
Аз тенджурта с боб е ям цяла седмица, те щели да бракуват храна на 2 часа, баси разхищението. Глад няма!
1.
АНТИ
21.06.2018 10:45:10
Всеки ден забърквам дяволските смеси
алхимик не може мене да замести.
Кучешко от вчера, котешко от днеска-
вие вЕрвайте в реклми хуморески.
Ако знаехте до днес какво месо сте яли,
сто пъти да сте ми кожата одрали.
алхимик не може мене да замести.
Кучешко от вчера, котешко от днеска-
вие вЕрвайте в реклми хуморески.
Ако знаехте до днес какво месо сте яли,
сто пъти да сте ми кожата одрали.