Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опитвали ли сте качамак с трюфели? В новото меню на ресторант „Розе“ ще откриете невероятни ястия (СНИМКИ)

Докато мнозина си мислеха, че заведението е затворено завинаги, в кухнята на "Розе" се е готвило нещо невиждано досега
Ключови думи: ресторант Розе, Бургас, булевард Богориди, Плодовете на живота, българска кухня, кулинарен шедьовър, карамелизирана пяна, Георги Бойковски,

След близо десетилетие усъвършенстване в кулинарни техники и постигането на върхове в приготвянето на шедьоври от френската, италианската и средиземноморската кухня, екипът на ресторант „Розе“ си поставя най-трудната задача досега. Целта на отбора професионалисти е да издигне националната ни кухня на световно ниво. Без съмнение, реализирането на амбициозния проект ще отвори нова страница в кулинарната история на България.

Един от най-добрите ресторанти в България, според специализираното списание Бакхус, се намира на бургаския булевард „Богориди“

Докато мнозина си мислеха, че заведението е затворено завинаги, в кухнята на "Розе" се е подготвяло нещо невиждано досега.

През изминалата половин година са се задвижили процеси, които поставят началото на най-мащабния кулинарен проект в Бургас. Пред Флагман.бг екипът на ресторант „Розе“ разкри тайни за начинанието, обединяващо изкуство, фолклор, традиции и новаторски подход.

След дългогодишния натрупан опит достигнахме върхова точка, събрахме всичките си умения, мобилизирахме всичките си сили и така настъпи най-важното прозрение за нас, че колкото и път да извървим напред, България е тази, към която се връщаме! Страна, богата на история и културно наследство с необятни красоти и възможности! Да съхраним традициите означава да запазим своята памет за миналото и ние избрахме - Да възродим българското, както най-добре умеем“ обявиха от престижния ресторант.

Най-отговорната задача в амбициозния проект на ресторант "Розе" е поверена на Chef Георги Бойковски. Той е от новата вълна талантливи български готвачи. Има впечатляващо кулинарно образование, преподавали са му най-добрите майстори в кухнята като Жоан Рока, Кармен Роскайеда, Феран Адриа и Жан Лук Фигерас. Професионалния му път включва работа в някои от най-добрите ресторанти в света.

Георги се завърна в България, за да се включи в кухнята на ресторант “Розе“ с огромно желание и не малко патриотичен дух

Рецептата за черноморски миди с домашен петрохан е изцяло авторска и е изпълнена с продукти от местни производители. Друг кулинарен шедьовър на Chef Бойковски е качамак с трюфели.

Интерпретацията на Шопската салата е с маринован лук, сняг от пушено краве сирене и въздух от магданоз

Магданозена салата, с цитросов булгур, мариновани миди и емулсия от зехтин и лимон

Бухтичките с шоколад, мента, малини и карамелизиран каймак са сладкия завършек на перфектния обяд

Дизайнът за новото меню е вдъхновен от мотивите на народните носии. Житен клас, листа на лоза, биволски рога и неразцъфнал цвят оформят композицията „Плодовете на живота“, която е характерен мотив от бродерията върху женския ръкав на носиите от Дупнишкия край. Проектът на креативния дизайн е дело на бранда Везба - марка за облекла и аксесоари, базирана на българските фолклорни мотиви.


Енотеката на ресторанта също е съобразена с новото меню. Вината в “Розе“ са истински находки. Всички предложения от винения лист са с адрес България и представят традиционни сортове, характерни за Тракийския и Дунавски  тероар – „Гергана“, “Тамянка“, „Мавруд“, „Гъмза“, „Траминер“ и др.

Финалният щрих в проекта е обновеният интериор на ресторант "Розе". Тук идеята за унаследяването е интерпретирана чрез портретите на българските царе. Платната са дело на художника Георги Андонов и доскоро бяха изложени пред погледите на министри и депутати в Народното събрание. В допълнение към тях са подбрани мебели с антикварна стойност и ръчно тъкан килим.

 

Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Жестока трагедия! 22-годишен шофьор се заби в стълб, загина 14-годишната й спътничка Шофьорът е в изключително тежко състояние
Мед с виагра залива пазара Веществото съдържа смес от мед и лекарство, подобно на виаграта, и се продава на черния пазар в някои нощни магазини за по няколко евро Доц. Атанас Мангъров каза какво да правим, за да се предпазим от грипа Началната остра фаза е около 4-5 дни, но някой път продължава до 7-8 дни
Рецепта за домашен шоколад за 20 минути, с който децата ще бъдат във възторг Много лесно се приготвя Българската полиция e "блокирала спасяването" на трима мигранти, които по-късно замръзнаха до смърт NNK и CRB призоваха за "независимо, официално разследване"
Бизнесът определя кибератаките като основен проблем през тази година Най-значително придвижване нагоре в класацията бележи изменението на климата Концерти, пътуващо кино, театрални постановки и стендъп комедия - какво да очакваме в Царево Силен тласък на културните събития в общината през есенно-зимния период
Конспирации, нали? Пентагонът планирал терористични атаки в САЩ, за да оправдае нахлуване в Куба В документа се изброяват много идеи за това как да се разпали ненависта на американците Техническа неизправност в инсталацията може да е причината за взрива в Банкя В къщата е имало висока концентрация на газ, каза Николай Николов
Грипът настъпва: Броят на областите в грипна епидемия достигна 11 До края на седмицата в България ще бъдат достигнати върховите стойности ISW: Военни блогъри бият тревога, че Русия остава без офицери Въпреки това обаче наскоро руските сили напреднаха и край Борова, Покровск и Курахово