Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Защо трябва да избягвате сметаната за кафе

Ключови думи:

Колкото и предпочитана и обичана напитка да е кафето, малко са хората, които го консумират чисто, или черно. По-плътният вкус на кафето със сметана е твърде изкусителен, но, оказва се – опасен поради някои рискове за здравето, които носи. Те идват от съдържанието на някои вещества в сметаната за кафе, независимо дали течна или суха. Почти всеки различен вид от нея съдържа добавки, нито една от които не би могла да се окачестви като полезна за здравето.

Най-интересната особеност на повечето типове сметана за кафе е, че в тях почти не се открива истинска сметана, въпреки подвеждащия външен вид. Изследвания на състава им показва, че приятно гъстата консистенция се дължи най-вече на високото съдържание на една специфична съставка в тях – карагенан. Той е известен и като добавката с код Е407 от етикета на различни хранителни продукти.

Известен е и с това, че при редовна консумация провокира различни храносмилателни проблеми и възпалителни процеси по лигавицата на чревния тракт.

Дългият срок на годност на сметанките за кафе е доказателство за присъствието в състава им и на определени консерванти. Дори в малки количества, при редовна консумация те носят негативни последствия за здравето.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила