Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Обичате суши? Заповядайте на 18 юни в Гранд Хотел и СПА Приморец

Международният ден на сушито е чудесен повод тези кулинарни шедьоври да излязат на преден план
Ключови думи: Гранд Хотел и СПА Приморец, Бургас, Тайната вечеря, нов прочит на традицията, музикален фон, Алея на славата, трето издание, известни хора
На 18 юни Гранд Хотел и СПА Приморец отбелязва Международния ден на сушито. Специалното събитие ще предложи богата палитра изкушения  - нигири, сашими, урамаки, футомаки, хосомаки, калифорния, темпура, ичибан, вулкан. Вечерята ще бъде на блок маса, за да може всеки гост да опита разнообразни суши разновидности по свой вкус. Най-популярния специалитет от японската кухня, ще бъде сервиран в компанията на саке и зелен чай. Началният час на Международния ден на сушито в Гранд Хотел и СПА Приморец е 19:30 часа.

Въпреки популярното схващане, че основната съставка на суши е рибата, всъщност това е оризът. Той обаче, не е случаен. Използва се специален сорт - харуки. Точно той е залегнал в основата на специалитетите от японската кухня, които шеф-готвач Ивелин Кръстев и неговият екип предлагат. Те  са част от отделна карта в Средиземноморски ресторант "Салини". Международният ден на сушито е чудесен повод тези кулинарни шедьоври да излязат на преден план и да покажат нагледно и вкусово, защо японската кухня е една от най-обичаните по света днес.

Всъщност, за първи път терминът "суши" се появява в китайски речник от II век. Японците означавали с него техниката за консервиране на риба, която включвала сол и увиване в ориз. Фактът, че Япония е най-благодатна именно откъм отглеждане на тази култура и богатството морски деликатеси, довел до развитието на местната кухня именно въз основа на тези продукти. Днес, суши е световна традиция – минималистична, изящна, изпълнена с вкусове, пресни съставки, полезности. Открийте я на

Международния ден на най-обичания специалитет от страната на изгряващото слънце – на 18 юни в Гранд Хотел и СПА Приморец.

Събитието е с куверт: 34.00 лева на човек.
За повече информация и резервации:
+359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила