Проф. Донка Байкова: Не стресирайте организма с плодове и зеленчуци! (ВИДЕО)
След Великденското плюскане българинът се нуждае от разтоварване. Телата ни жадуват за промяна. Не бързайте обаче да минавате на плодове и зеленчуци, за да не стресирате организма си, съветва диетологът проф. Донка Байкова.
„Минаването на олекотения режим на хранене трябва да е постепенно, за да няма стрес. Довчера сте били на високоенергийни храни и ако днес зарежете всички вкусни кулинарни изкушения, ще е стресиращо. Затова може да си доизядете яйцата, ако са седели в хладилник. Добре е три дни да сте на плодове и зеленчуци. Това е разтоварващо. Зелените хранителни продукти са нискокалорийни, но са пълни с нитрати, гастерогенни са“, предупреждава диетологът.
„Спанакът е полезен, но е с много нитрати. Листните зеленчуци, купени от пазара, трябва да се изкиснат във вода поне 2 часа“, добавя тя.
„За да не станат нитрити, яжте лимони! Витамин C намалява тази възможност“, обяснява проф. Байкова.
Задължително е кофичка кисело мляко да ядете на ден, но от истинските, т.е. да е по БДС, добавя тя.
Два пъти седмично пък на трапезата ни трябва да присъстват варива – боб и леща, грах, зелен фасул, каза още диетологът.
3
Коментара по темата
3.
бургазлия
10.04.2018 17:07:44
Не четете простотиите на измислената халтураджийка,която се оказва,че е завършила медицина,единствената веща по храненето в България-получавате запек или диария ,а при хронифициране на четенето мозъчните гънки доказано атрофират и ви излизат хемороиди.
2.
До 1
10.04.2018 15:24:33
Ко прайм- четем само заглавието и вече имаме самочувствието да коментираме!
1.
Възмутен!
10.04.2018 09:44:27
Не яжте кисело мляко и чесън -те водят до рак.... Не яжте козунаци и яйца на Великден.... Не яжте плодове и зеленчуци... Абе тая докога ще я търпите? В последните 2 години отрече абсолютно всичко полезно за човешкия организъм със заплахата, че водело до рак.... Моля Ви, спрете да я показвате, защото и хората вече не са много интелигентни и се връзват на всичко....!!!