Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Банско – дестинация и за кулинарни ценители

Ако искате да опитате традиционни ястия от алпийската кухня, можете да направите това в един от най-добрите ресторанти в Банско
Ключови думи: ресторанти в Банско, италианска кухня, спагети Карбонара, зимен курорт, вкусни ястия, бански старец
Със своето разнообразие от природни красоти и историческо-културни забележителности човек няма как да не се впечатли от Банско. Към световната си популярност на ски дестинация, Банско добавя още и славата си на курорт предлагащ различна по националност автентична кухня. Колкото и учудващо да звучи, в  този красив планински курорт можете да се насладите на разнообразие от автентични ястия от традиционната кухня на Швейцария, Франция и Италия.

Ако искате да опитате традиционни ястия от алпийската кухня, можете да направите това в един от най-добрите ресторанти в Банско. Този луксозен зимен ресторант единствен по рода си в Банско предлага неповторимо преживяване от нов тип. Той предлага разнообразно меню от традиционни специалитети от швейцарската и френската кухня, някои от които са автентично фондю с оригинален млечен, бял и черен швейцарски шоколад, месно фондю със зеленчуков бульон, фондю с различни видове сирена, както и традиционното швейцарско ястие Раклет. То се приготвя с оригинални швейцарски сирена като Грюер, Вашрен и Раклет. Всеки гост има възможността сам да приготви своето ястие директно на масата като избира от няколко вида месо, риба и морски дарове с помощта на гореща каменна плоча. Ресторантът е оборудван със специални телескопични абсорбатори, поставени над всяка маса, които изтеглят миризмите и парата. Всички ястия се приготвят по оригинални швейцарски и френски рецепти от подбрани оригинални продукти, в които главният готвач е вложил своето кулинарно майсторство.

Ресторантът разполага и с обособена зона за шоу кукинг, както и бар за напитки и отделен винен бар.

Освен богато меню с алпийски специалитети, ресторантът предоставя на гостите си една спокойна и неповторима атмосфера гарантираща им приятни моменти.  Интериорът му е изпълнен в алпийски стил, при който дървото е един от основните материали в обзавеждането. Забелязват се автентични швейцарски мотиви и оригинални дървени декорации. Усещането за алпийски уют е постигнато от комфортните дървени маси, столове и дивани, стените с ламперия от термобор, таванът от дървесина, подовата настилка от термо ясен,  дървените стенни аплици с декоративни еленски рога върху преградните паравани между сепаретата с удобни дивани. Цялостната атмосфера на ресторант Фондю създава усещане за топлина и зимен уют, която се допълва от облицованата с бели тухли камина и приглушеното осветление. 

С нетрадиционния си облик, невероятно вкусни ястия и обслужване на високо ниво, ресторант Фондю определено ще заплени всеки, който иска да вкуси автентична алпийска кухня в една релаксираща атмосфера.

Почитателите на италианската кухня пък имат възможността да опитат богата палитра от изтънчени гурме ястия на италианската и средиземноморската кухня в луксозния италиански ресторант в Банско. Този петзвезден ресторант очарова със своите изискани гурме ястия направени по автентични рецепти от Италия и Средиземноморието. Предлагат се както класически специалитети, така и ястия на модерната италианска кухня, които дават възможност на всеки гост да усети истинския италиански кулинарен стил. Всеки, които иска да опита eмблематични за Италия ястия като Маргарита,  ризото с ориз Арборио от област Ломбардия, спагети Карбонара,  неустоимо тирамису, както и богата селекция от италиански вина, това е точното място.

Всички гурме ястия от менюто на ресторанта са приготвени от свежи продукти с био произход, внимание към всеки детайл и креативен кулинарен дух. За всички гости се предлага възможността да надникнат в тайните на кулинарното изкуство с помощта на шоу кукинг. Ресторантът предлага също различни видове месо с ароматни пресни подправки приготвено на специалното барбекю на дървени въглища Джоспер, от които стек от крехко телешко от породата Блек Ангъс. За приготвянето на различни меса и дивеч се използва и вакуум технологията Сувид.

Модерният стил на интериора в топли тонове, изкусно подбраните елементи в обзавеждането и изпълнената със светлина атмосфера придават усещане за истински средиземноморски разкош. Още от входа сте посрещнати от деликатен лавандулов аромат. От ресторанта се открива приятна гледка към открит аквакомплекс, където през лятото можете да релаксирате с охладено питие. Ресторантът работи целогодишно, като през зимата топлия уют се допълва от камина.
Извикаха линейка, защото тя едва не припадна Здравословните й проблеми всъщност започнали още в средата на миналия месец MAX FIGHT 61 се завръща в София с епични сблъсъци на 31 май След грандиозния успех на MAX FIGHT 60, новото издание обещава още по-зрелищна бойна вечер
Най-лесната рецепта за козунак Става страхотен Стана инвалид, минах през всички кръгове на ада Жени Калканджиева разказва за трудностите
Губи майка си на 14 години и се налага да пее в заведения, за да изкарва прехраната си Обучава се две години в школата към драматичен театър "Стоян Бъчваров“ в родния си град Почина известен бизнесмен Опелото ще бъде на 19 април, в 13.00 часа в параклиса "Архангел Михаил", а погребението - в 14.00 часа .
bTV намериха заместничка на бременната Натали Трифонова Заради бременността мюзикълът на Пловдивската опера "Продуцентите“, в който Натали има главна роля, падна преждевременно от афиша броени дни след премиерата в края на март "Чат Джи Пи Ти" постави точната диагноза на дете с рядко заболяване, 17 лекари не успяха Кортни – майката на четиригодишния Алекс – търсила причината за постоянните оплаквания на сина й в продължение на повече от три години
Влиза в любимо шоу Гледаме обичания актьор Зомбори тази неделя по Би Ти Ви Рождената дата показва кога и в какво настъпва повратната точка Ето как
Невиждани цени на горивата от 3 години заради митата на Тръмп Очаква се те да тръгнат нагоре, прогнозира Димитър Хаджидимитров Иска да се върне във футбола, а е на 71 г. Феликс Магат е бивш треньор на Красимир Балъков