Следпразничен махмурлук - какво да правим?
Когато това не е възможно обаче - трябва да се следват няколко правила.
Масово се смята, че в основата на махмурлука е обезводняването. Според анестезиолога д-р Джейсън Бърк обаче роля играят също оксидативният стрес и възпалителните процеси. В случая на помощ могат да се притекат мултивитамините. Експертът препоръчва да пийнем сок от нар, преди да посегнем към чашката с алкохол.
Прозрачните питиета като джин и водка са за предпочитане пред "нечистите" уиски или ром. Според експертите уискито със сода може да ни докара по-тежък махмурлук, отколкото водката с плодов сок.
Приемът на вода или спортни напитки между питиетата ще ни помогне да се предпазим от обезводняване на следващия ден. Въпросните напитки възстановяват бързо течностите и електролитите, до чиято загуба води консумацията на алкохол.
Всичко това обаче са мерки, които може да вземем преди купона.
След пиршеството пък има други похвати. Отиваме в заведение, където собственикът ни дава информация от първа ръка - как редовните му клиенти гонят махмурлука.
"Сутрин обикновено започват с бира, след това вече шкембе чорба", казва той. Има и такива, които му искат зелева чорба.
С пиенето на бира не започва ли всичко отново, попитахме ние, а отговорът бе категоричен - То просто продължава, клин клин избива.
Или както пише Оскар Уайлд - "Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш". Добави Коментар