Най-мазната салата се оказа, че е най-полезна
Ефектът може да се постигне и с други източници на мазнини, като ядки и сирене. Оптималното количество е 32 гр мазнина, което е равно на две супени лъжици.
Мазнините подобряват усвояването на осем полезни съставки, сред които витамините А, Е и К, които предпазват от рак и подобряват зрението. При двойно количество мазнина се удвоява и усвояването на витамини.
Според предишни изследвания олиото подобрява усвояването на ликопена от доматите и бета-каротина от морковите.
Изследването за усвояването на хранителните съставки е извършено от учени от университета на Айова. Те са работили с 12 жени, като са им давали салати с 0, 2, 4, 8 или 32 гр соево олио, добавено към соса. Максимално усвояване на полезните съставки имало при 32 гр мазнина.
3
Коментара по темата
3.
Оооооо!
15.10.2017 12:58:11
Как щяхме да живеем, без тази "ценна" информация...от далечната страна?!
Добре, че е този просташки сайт....иначе сме загинали!
Добре, че е този просташки сайт....иначе сме загинали!
2.
Желязко
15.10.2017 11:57:38
Пеноооооо...много си проста мааааа.
1.
Пена
15.10.2017 09:27:21
Аз се чудя защо такива мазни банички се предлагат сутрин в България, а то било за повече витамини. Сполайти Айова.