Бургас е домакин на уникален рибен фестивал, хиляди ядоха рибена чорба днес
В характерния си стил шеф Звездев обясняваше тънкостите при готвенето на ястието. За супата той използва барбун, калкан и сафрид. Задно с рибата в казана постави още лук, моркови и много подправки. Майсторът готвач разкри, че тайната на тази рецепта се крие в приготвянето на бульона.
Всеки от посетителите на кулинарния празник имаше възможността да опита от рибената чорба и де се убеди в добрия вкус на черноморската риба.
На много димящи скари други майстори готвачи приготвяха печена риба. Наред с вкусната храна, кулинарният фестивал дава възможност на всеки да дегустира различни марки вина от български производители.
Фестивалът на рибата и виното, който се организира от Община Бургас, предлага на своите посетители и богата музикална програма. В първия ден за доброто настроение на посетителите се погрижиха изпълнителите от дует "Бургас".
Всеки, който не е успял да посети днес Фестивала на рибата и виното, може да го направи и в неделя. Тогава в откритата кухня своите умения в приготвянето на вкусни блюда ще демонстрира Божана Кацарова - победител в Сезон 3 на "Мастършеф" - България. Музикалната програма включва изпълнения на ПФА "Странджа" и дуото Димитър Атанасов и Христо Младенов.
ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ - 1 ОКТОМВРИ:
11:00 часа
Концерт на ПФА "Странджа"
11:30 часа
Кулинарно шоу с Божана Кацарова - победител в Сезон 3 на "Мастършеф" - България
12:00 часа
Концерт на Димитър Атанасов и Христо Младенов.
5
Коментара по темата
5.
Ъхк
01.10.2017 18:27:53
много мангал в тоз бургас бе братя,то от технищо не остана
4.
Скармоз
01.10.2017 07:38:11
Аууууу, уникално и невиждано до сега!
3.
охо
30.09.2017 21:30:10
чорба с барбун,калкан и сафрид внос от .......гърция !
2.
Чичо Митко Кмета
30.09.2017 21:26:49
Ето ви безплатна чорбица да не кажете че не правя нищо за гражданите. И следващия път пак за мен да гласувате!
1.
Боцмана
30.09.2017 21:02:00
Рибена чорба с моркови