Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка една домакиня трябва да знае това! (СНИМКИ)

Ключови думи: домакинства, съвети
За рецептите е нужно да се знаят мерните единици на най- често срещаните продукти в кухнята. мерки за рецептите Освен мерните единици за рецептите е добре да знаете и специфичната терминология, която се използва в кухнята. Като например: Бланширане – вид топлинна обработка с вряла вода или мазнина.

За кратко време продуктите престояват във врящата течност, след което се охлаждат. Този процес повишава тяхната вкусова и хранителна стойност. Могат да се бланшират зеленчуци или плодове. други мерки за рецептите Дегласиране – означава да разтворим нагара от печене или пържене на месо в съда, в който се е извършило действието. Обикновено това става с добавяне на течност: бульон, вино или друг вид алкохол.

Получената течност се оставя да се редуцира, след което се използва в различна рецепта по предназначение. Редуциране – това означава течността да се изпари на 1/3 при което се получава сгъстяване или концентрат и тогава се използва за рецептите. Жулиен – месо, зеленчуци или плодове нарязани на пръчици с приблизителна равна ширина и дължина. още мерки за рецептите Задушаване – Топлинна обработка на ниска температура с малко течност и под капак в зависимост от изискванията на различната рецепта. Застройка – това е кулинарна техника за повишаване на хранителната стойност на супи и сосове.

При различните рецепти има различни изисквания, т. е. при някои е само с яйца, при други- яйца и кисело мляко, яйца, мляко и брашно, с прясно мляко и яйца, сметана и жълтъци и още много други варианти. Продуктите се разбиват с тел и към тях постепенно се добавя горещ бульон от супата или соса, като по този начин се уеднаквява температурата според изискванията на рецептите. След това продуктите, които са затоплени се връщат в готовата супа или сос и се оттеглят от огъня. Марината – всички рецепти имат различен състав за марината. Тя може да бъде суха или течна. Течната се състои от вода, оцет и сол; вино и подправки; зехтин, лимонов сок и сол; сол и зелени или сухи подправки.

Мариноване – обработка при която се прави марината, чиято цел е продуктите да придобият аромат или крехкост. При рецептите от този вид се изисква даденото време за престоя да се спази точно. различни мерки за рецептите Панировка – техника при която продуктите се овалват в брашно, галета, нишесте, или друг сух продукт, след което се потапят в разбити яйца и се пържат в мазнина. Шпиковане – термин който означава набождане на даден продукт. Правят се малки прорези и в тях се поставят сланина, бекон, чесън или каквото изискват конкретните рецепти. Може да оставите коментар под публикацията ако ви е харесала статията или ако искате да зададете въпрос за различна рецепта.

1
Коментара по темата
1.
nedovolna
23.08.2017 16:55:21
да беше много глупава статия
  Добави Коментар
Правя тази рецепта за Тюрбан сарма от 60 години – срам не срам, мога цяла тава да изям! Всичко е много просто – смесваш и пълниш листата "Нас не ни броят за живи" Лоша констатация за България
Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда
Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът
Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия Няма да повярвате какво работи малката дъщеря на Путин Руският лидер не признава за съществуването й
Мария Бакалова потъна в скръб "Обичам те! Винаги ще те обичам", написа актрисата Котарак уби човек Скръбна вест от Русия 
Спират „Пееш или лъжеш? Тази неделя зрителите на Нова ще гледат "Игри на волята" вместо музикалното шоу ЕП реши: Ще продължим да си пушим на открито! Депутатите в Страсбург казаха „не“ и на забраните за бездимен тютюн и вейпинг както на закрито, така и на открито