Изба „Братя Минкови” вдъхнови виртуозите на Миланската скала
И защото храната, виното и музиката са неизменна част от италианското ежедневие, след концерта виртуозите от Ла Скала и виртуозните вина на „Братя Минкови” си дадоха среща в очарователния ресторант VinSanto. Макар открит наскоро, той бързо се превърна в притегателен център за ценителите на автентичната италианска кухня. Тримата “тенори” на ресторанта – собственикът Андреа Паломбини, салонният управител Масимо Саета и готвачът Нино лично поднесоха на талантливите изпълнители вината от сериите Jamais Vu и Minkov Brothers, които отлично хармонират на кулинарните шедьоври от Ботуша, подготвени по стари италиански рецепти. Изпълнителите на Миланската скала припознаха творчеството си в розето Jamais Vu - деликатно, елегантно и класическо – точно като музиката, която създават и пренасят в цял свят. Но виното, което истински ги впечатли бе златното Minkov Brothers Cabernet Sauvignon, спечелио най-голямата световна винена награда – Златен медал от Decanter`2016 във Великобритания.
Изборът на дегустаторите от ресторант VinSanto не беше случаен. Те оцениха високо факта, че емблематичните вина съчетават новаторския дух на енолозите от избата с хилядолетното фамилно наследство, завещано им от прочутите карнобатски винари Братя Минкови. Гостите останаха очаровани да научат, че легендарната българска винарна е със 135-годишна история и по цял свят е синоним на високо качество и собствена идентичност. Талантливите музиканти на Миланската скала признаха, че почитта към семейството и традициите са ония ценности, които правят българите и италианците толкова близки. След края на вечерята те си обещаха, че при следващото си посещение в България с удоволствие ще посетят избата, където винената магия се твори ежедневно.
Срещата на Виртуозите от Миланската скала с класическите вина на изба „Братя Минкови” остави приятен, дълъг и запомнящ се финал, точно както би направило едно хубаво вино, разказа собственикът на ресторант VinSanto, Андреа Паломбини. Гостоприемството, кулинарните шедьоври и българските вина допринесоха за приятното изкарване на всички гости, а вечерта премина типично по италиански – забавно, шумно и много вкусно.