Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Автоматизацията навлиза все повече в ресторантьорския бизнес

Ключови думи: робот, сервитьор, поръчка, бизнес,

Тромав робот е забелязан да се движи по тротоар в Сан Франциско, придружен от двама фотографи, докато завършва тестово придвижване. Две лога са залепени от едната му страна – на Yelp и Eat24, което не оставя съмнение какво се опитват един ден да доставят създателите на робота – храна, пише Quartz, цитирано то Инвестор.бг

Роботите и интерактивните машини превземат все повече света на храната. CaliBurger - верига за бургери по Западното крайбрежие на САЩ, инвестира в грил майстор робот, наречен Flippy. Редица ресторанти в Китай замениха сервитьорите си с роботи. McDonald’s тества използването на сензорни екрани за киоски за поръчване на храна.

И все пак някои твърдят, че ще минат няколко години преди ресторантьорската индустрия да се напълни с подобен тип роботи, които да заменят хората. А когато това се случи, автоматизацията на доставките на храни ще се случи на стратегически места, твърди Тимъти Кароун, професор по информационни технологии в University of Notre Dame.

"Дали един ресторант ще стане частично, или напълно автоматизиран ще зависи от неговите клиенти и местоположението му“, коментира той. „Веригите за бързо хранене, разположени навсякъде, откриват, че клиентите им оценяват автоматизацията“, допълва анализаторът.

На места като летищата по-бързото обслужване също се приема добре.

Местата за хапване обаче не са толкова приятелски настроени към роботите. Някои механични сервитьори в Китай са спрени от употреба, след като собствениците на ресторантите се разочароват от разлети напитки и храна.

И все пак автоматизацията е нещо, което потребителите жадуват, според Анди Пъздър, главен изпълнителен директор на CKE Restaurants. Той твърди, че това е характерно за по-младите клиенти, които вече активно използват смартфони и таблети.

„Виждам съм хора – млади и стари, да чакат на опашка, за да използват сензорни екрани, докато служителите стоят в ъгъла без да правят нищо“, коментира Пъздър.
1
Коментара по темата
1.
Даааа
01.05.2017 23:57:30
Касабова, кажи на мъжа си да осъди Този, който му е пратил инсулта! Нека да си наеме Ваклена Кънчева за адвокат и да предяви иск за 5000 лв. За инсулт толкова се полага.
  Добави Коментар
Направили Орешник с немски и японски металообработващи системи Били обект на западни санкции Южна Корея в политически хаос: Парламентът отстрани и действащия президент Хан Дък-су Инвеститорите реагираха негативно на събитията
Какво се случва с петролния разлив в Черно море? Продължава мониторингът Руски съд глоби TikTok с 3 милиона рубли Не се уточнява нарушението
Учените с интересно откритие за синеоките Всеки синеок човек на планетата е потомък на един единствен европеец, живял преди хилядолетия Турция неутрализира 14 терористи Операцията е била проведена в иракските райони Хакурк, Гара и Метина
„Гостенка” упои мъж и задигна над 20 000 лв. от жилището му Той съобщил и за отнети 20 монети с нумизматична стойност Майк Тайсън изпаднал в депресия след загубата от ютубъра-боксьор Тази битка беше толкова голямо вдигане на емоциите
Експерти предупреждават: Зад волана няма безопасно количество алкохол Дори две секунди забавяне са от значение Високите цени и политиката погубват сладкарницата на Линда Петкова Съпругата на Кирил Петков не може да се похвали с добра клиентела дори и по празниците
Арестуваха българин, държал насила сляпа жена в изоставен хотел в Гърция Тя е била в плен от Бъдни вечер Днес се навършват 80 години от смъртта на Петър Дънов Учителят е погребан в района на т.нар. „Изгрев“ – място, където той често е изнасял беседи на своите ученици и по-късно обявено за паметно