Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лятото идва! По-добре вижте как се прави тази вкусотия за горещите дни: Разкошен италиански домашен сладолед

Ключови думи: лято, италиански, сладолед
Лятото идва! Дните ще стават от топли, по-топли, че дори и непоносимо горещи. Точно по тази причина е хубаво да се запасите с достатъчно добри идеи за разхлаждане.

Една от тях е този разкошен италиански домашен сладолед.

А ето и как се прави:


Необходими продукти:

жълтъци – 4 бр. яйца – 2 бр. цели

маскарпоне – 250 г.

сладкарска сметана – 350 г висок процент

шамфъстък – 1 ч .ч.

розова вода – 1 с.л.

плодове – 450 г пресни (по равно количество ягоди и череши)

КУЛИ ОТ ЧЕРЕШИ

череши – 200 г

захар – 3 с.л.

лимонов сок – 1 с.л.

Начин на приготвяне Приготвя се кейкова форма 27/13 см с фолио, което да излиза отстрани като дръжки за по-лесно изваждане на сладоледа от формата Шамфъстъкът се запича на сух тиган при непрекъснато разбъркване. Охлажда се и се оставя настрани. Разбиват се яйцата и жълтъците и пудрата захар с тел за разбиване.

Поставят се на водна баня при умерена температура и при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка се довеждат до гъст крем. Това отнема около 15-18 минути. Охлаждат се като периодично се разбъркват. Охладената сметана се разбива на твърд сняг.

Охладената яйчена смес се поставя в голяма купа и на порции се прибавя маскарпонето, разбитата сметана, половината от плодовете, лъжицата розова вода и част от шамфъстъкът. Разбърква се и се излива в приготвената форма. Отгоре се допълва с другата част от плодовете и ядките. Формата се поставя във фризер за 1 нощ.

За по-лесно отстраняване на фолиото самата форма се потопява в съд с топла вода за няколко минути, сладоледът се изважда върху подходящ поднос и се отстранява фолиото. Нарязва се на парчета с нож потопен в топла вода, като след всяко разрязване ножът се избърсва с домакинска хартия.

КУЛИ ОТ ЧЕРЕШИ: Към почистените череши се добавят захарта и лимоновият сок, пасира се в блендер. Сместа се поставя в широка цедка, за да се отделят люспите им. Получава се гъст сос. Залива се върху чинията се сервиране и отгоре се поставя сладоледът. Забележка: Ако в момента не се разполага с розова вода, може да се ползва портокалова такава или само ванилия екстракт. В момента на приготвянето на рецептата съм ползвала пресни плодове – ягоди, череши и боровинки.



1
Коментара по темата
1.
Касабова
08.04.2017 12:45:25
Само една вметка, вместо сладкарска сметана – 350 г висок процент, добавете сперма, същият грамаж и още по-висок процент!
  Добави Коментар
Експерт: Изпращаме годината в несигурна за бизнеса обстановка 19-годишен се вряза с колата си в ограда на къща По чудо няма загинали 
Има ли изход от парламентарната криза? БСП инициира разговори с пет групи Срещат се с депутати с ПП-ДБ, „Възраждане“, АСП, ИТН и МЕЧ Има ли изход от парламентарната криза? БСП инициира разговори с пет групи Срещат се с депутати с ПП-ДБ, „Възраждане“, АСП, ИТН и МЕЧ
Ще бъде ли издадена Европейска заповед за арест на Стоян Мавродиев? Софийски градски съд заседава Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата?
Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин... "Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките
Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите „За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо
4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те  За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето