Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топи се в устата: Уникално вкусен и лесен за приготвяне гръцки десерт

Ключови думи: десерт, Гърция, сироп
Ореховия сладкиш е един от най-популярните гръцки десерти. Сиропиран, с лека пореста текстура и вкус на орехи – лесен е за приготвяне и достоен финал на всяко похапване. Само малко парченце от него е достатъчно да засити желанието ви за сладък вкус.

Необходими продукти: За блата: 150 г масло 130 грама пудра захар 4 яйца, разделени 4 супени лъжици ракия 1 чаена лъжичка канела на прах 150 г самонабухващо брашно 275 г орехи, нарязани на едро с нож За сиропа: 310 г захар 330 мл вода 1 пръчка канела

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°С. Разтопете маслото на слаб огън и добавете захарта. Бъркайте докато се разтопи. Прибавяйте жълтъците един по един с енергично бъркане. Добавете още канелата, орехите, ракията и разбъркайте. С миксер разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на пухкав сняг. Добавяйте по малко от белтъците и брашното в маслената смес. Идеята е да запазим максимално от обема на белтъците. Излейте в тавичка за печене постлана с намаслена хартия за печене. Добре е тавичката ви да е с такъв размер, че височината на тестото да е около четири сантиметра. Печете около 40 минути, за да получите приятен златист цвят с аромат на печени орехи. Извадете от фурната и нарежете на квадрати или ромбчета. Когато се охлади, полейте с горещия захарен сироп с канела. Оставете да престои няколко часа за да се напои добре. Десерта е най-вкусен на другия ден, само го съхранявайте покрит за да не изсъхне. По този начин съхранен може да се консумира в продължение на  няколко дни. Можете да украсите с още орехи или парченца портокалова кора.

За да направите сиропа: Сложете захарта и водата в малка тенджера. Загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете пръчка канела и след това оставете да къкри за около 5-10 минути на слаб огън, докато сиропът се сгъсти леко. Извадете пръчка канела, преди да излеете гореща сироп върху охладения орехов блат.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гладиаторски дуели и инфарктни моменти на 16-тия шахматен мемориал за купа "Янко Гюзелев" Гросмайстор Момчил Николов за втора поредна година завоюва престижното отличие Знаците, които показват, че той определено си пада по теб Ето кои ся те
Една от три жени между 18 г. и 60 г. страда от липса на интерес или удоволствие от секса Проблемите във връзката - неразбирателствата, липсата на комуникация и на внимание може да намалят желанието за секс у жената Зодиите, които ще получат мечтано предложение преди края на февруари 4 зодии ще се радват на положителни оферти
Пламен Карашев съобщи голяма новина навръх рожденния си ден Националният празник ще бъде отбелязан по незабравим начин в Бургас „Щастието на французойката“: торта суфле без печене Всички любители на сладкото са луди по нея
Сигнал до Флагман.бг: Страшна измама с прахосмукачки Dyson и Техномаркет (СНИМКИ) Направена е фалшива страница от името на веригата, от която мамят наивници Ако искате я наричайте модерна мусака, ако искате руло от картофи - всичко му отива на това изкушение Приготвя се с евтини продукти, подобно на класическата мусака с картофи
Просто изсипете пакетче мая в пералнята и решете този проблем Опитните домакини заместват купешката белина с мая за хляб Усложненията от грипа идват седмица след него Това се случва основно при пациенти с компрометиран имунитет, както при бременни и кърмачета
Обявиха най-странната обществена поръчка. 9,2 милиона лева за конете на спецченгетата Пусната е от Столичната дирекция на вътрешните работи Имахте ли необичайно главоболие и неразположение? Подгответе се за още! Ударила ни е силна магнитна буря, предстои още