Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топи се в устата: Уникално вкусен и лесен за приготвяне гръцки десерт

Ключови думи: десерт, Гърция, сироп
Ореховия сладкиш е един от най-популярните гръцки десерти. Сиропиран, с лека пореста текстура и вкус на орехи – лесен е за приготвяне и достоен финал на всяко похапване. Само малко парченце от него е достатъчно да засити желанието ви за сладък вкус.

Необходими продукти: За блата: 150 г масло 130 грама пудра захар 4 яйца, разделени 4 супени лъжици ракия 1 чаена лъжичка канела на прах 150 г самонабухващо брашно 275 г орехи, нарязани на едро с нож За сиропа: 310 г захар 330 мл вода 1 пръчка канела

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°С. Разтопете маслото на слаб огън и добавете захарта. Бъркайте докато се разтопи. Прибавяйте жълтъците един по един с енергично бъркане. Добавете още канелата, орехите, ракията и разбъркайте. С миксер разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на пухкав сняг. Добавяйте по малко от белтъците и брашното в маслената смес. Идеята е да запазим максимално от обема на белтъците. Излейте в тавичка за печене постлана с намаслена хартия за печене. Добре е тавичката ви да е с такъв размер, че височината на тестото да е около четири сантиметра. Печете около 40 минути, за да получите приятен златист цвят с аромат на печени орехи. Извадете от фурната и нарежете на квадрати или ромбчета. Когато се охлади, полейте с горещия захарен сироп с канела. Оставете да престои няколко часа за да се напои добре. Десерта е най-вкусен на другия ден, само го съхранявайте покрит за да не изсъхне. По този начин съхранен може да се консумира в продължение на  няколко дни. Можете да украсите с още орехи или парченца портокалова кора.

За да направите сиропа: Сложете захарта и водата в малка тенджера. Загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете пръчка канела и след това оставете да къкри за около 5-10 минути на слаб огън, докато сиропът се сгъсти леко. Извадете пръчка канела, преди да излеете гореща сироп върху охладения орехов блат.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В неделя затварят важен булевард в Бургас, вижте защо Ще се проведе състезание Важно за шофьорите. До утре ще продължат ремонтните дейности в посока Бургас на АМ „Тракия“ В две от четирите ленти в участъка от 3-ти до 5-ти км все още се извършва ремонт
Павел Чепов получи високото отличие „Рицар на книгата“ 2025 година Отличието бе връчено на тържествена церемония в литературен клуб „Перото" Бургаската гордост Сами Мануелян и неговата банда се присъединяват към легендарната ТАНГРА, с които ще посрещнем Джулай морнинг Бургаският концерт ще се проведе по традиция до Моста с начало в 20.00 часа на 30 юни, понеделник
600 хил. българи вече го направиха, ако не сте, побързайте – срокът е 30 април НАП отчита рекорден брой електронни декларации Заряза Турция, поема към нов живот и кариера в Италия Той е голямата звезда на турското кино
Прокуратура и ГДБОП с подробности за разбитата нарколаборатория край Свети Влас (ВИДЕО) Задържани са двама поляци, които превърнали къща под наем в кухня за производство на амфети и пико Тъпче се само с боклуци Ям пица и паста всеки ден, здравословното не ме вълнува, признава Маги Халваджиян
Очаква дете Натали Трифонова е бременна с момче Огромна руска атака по Киев (ОБНОВЕНА) Най-малко 9 загинали и десетки ранени
13-годишно дете в кома след катастрофа Блъснат е с тротинетката си Пенсионен фонд "Топлина" е с най-висока доходност за последните 2 г. при универсалните, професионалните и доброволните фондове