Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"

Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта
Ключови думи: Гранд Хотел и СПА "Приморец", Вида, Гълъбо, Стелиян Тибериус Куку
Средиземноморската кухня гостува в Бургас този петък –31-ви март 2017 година. Типични за Сардиния блюда ще приготви за гостите на специалната вечер в Гранд Хотел и СПА "Приморец" изключително атрактивният и вечно усмихнат участник в "MasterChef" - румънецът Стелиян Тибериус Куку. Началният час на събитието е 19:30 часа.

Тиби, както го наричат приятелите му, е роден в Търговище, Румъния. Логично, именно в родината му са първите му стъпки в кулинарията - в заведение в Брашов. После, работи за редица ресторанти в Испания, Гърция, Италия, които предлагат именно любимата му средиземноморска кухня. Казва, че сардинските специалитети са неговата слабост. У нас го води любовта - в лицето на красивата сливенчанка Петя, с която днес са щастливо семейство с две деца. Към момента, Стелиян е част от професионалния екип на Шеф Петър Михалчев и е един от 16-мата финалисти в кулинарното шоу "MasterChef".

5-степенното меню, което ще представи в Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранд Хотел и СПА "Приморец", е типично сардинско. Кухнята в тази част от Италия е повлияна от множеството завоеватели на този край, които са оставили своя кулинарен отпечатък. Храната там е изключително разнообразна, богата, но и непретенциозна. Сардинците казват за своята кухня: "Семплата храна прави дома страхотен". Тя е дълбоко свързана с истинските, местни, пресни продукти и освен много вкусна е и полезна - Сардиния е в челната петица в света по продължителност на живота след Окинава в Япония.

Напълно в тон с концепцията на вечерта за многопластово изживяване за всички сетива, вечерята, която Стелиян ТибериусКуку ще приготви за гостите на Средиземноморски ресторант "Салини", започва с музикален хляб пане каразау, най-типичния от всички сардински хлябове. Той е изключително интересен и представлява тънки, крехки хрупкави кори с прекрасен вкус. Името "музикален хляб" идва от асоциацията с пергаментите, на които някога се записвала свещена музика и от звука, които издава този специален хляб при консумацията си. Пане каразау е с история, с много дълбоки корени - цели 1000 години преди Христа. Приготвя се изключително трудно и се пече на два пъти на дървени въглища. Издържа много дълго. В Средиземноморски ресторант "Салини" ще имате възможност да го опитате в комбинация със зеленчукови пастети, изключителна сардинскаботарга от риба тон и чери домати. Какъв по-подходящ момент и за чаша пенливо вино?

Пастата на вечерта е типична сардинска"Фрегола" (Fregula) с форма на перли, приготвена от твърда пшеница, комплиментирана с миди и морски дарове. Питието към нея, е вино. Следва основното ястие - лаврак с прясна салата. После, е ред на прочутите по цял свят сардински сирена, приготвени от овче, козе и смесено мляко и чаша истинско червено сардинско Cannonau. Десертът е панакота с горчив сардински мед. Предвидена е дегустация и на сардинска ракия, произведена от отлежало вино.

Менюто в 5 степени, подбрано от Стелиян, рисува любовта му към Сардиния - с която иска да повлияе и своите гости. Отпуснете се и се насладете - на изисканата обстановка и автентичната кухня от най-добрата вкусна дестинация в света - Италия.

Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта. Събитието на последните месеци, омаяло столицата и цяла България със своя албум "Емпатия" и знаковата за него песен "Гълъбо" в изпълнение на Миро - Вида Пиронкова, също ще има грижата за доброто настроение на гостите. Арт-дамата която освен поет, писател и композитор е и сребърен бижутер, куратор на изложби и други културни изяви, журналист и PR, ще представи на роял осем от песни от нашумелия си албум "Емпатия", признат от специалистите в бранша за чудото на 2017 година.


В луксозния Гранд Хотел и СПА "Приморец" е не само първата премиера на "Емпатия" извън столицата, тук ще бъде първото живо изпълнение на Вида на хита "Гълъбо", в акомпанимента на роял. Две песни ще представи и бележитият ни тенор Марио Николов, а художникът Стефан Божков ще се включи в две от изпълненията на Пиронкова. Да не забравяме и литературната част на вечерта - стихове от "Броеницата на Вида" - стихосбирката библиографска ценност, залегнала в основата на албума "Емпатия". Литературното четене разбира се, ще е в ръцете на самата Вида Пиронкова, която ще омае гостите с изкусните си стихове и музика.

Заповядайте на 31-ви март / петък / от 19:30 часав елегантния Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранда на Бургас. Очаква Ви една омайна нощ - на истинска храна от Сардиния, представена от изключителния Стелиян ТибериусКуку и истински лирика и музика, поднесени от чудото Вида Пиронкова - прибавете роял, невероятния тенор Марио Николов и Стефан Божков, които този път вместо с четка ще твори музика и получавате най-добрата културно-кулинарно-музикална  вечер за пролетното време в близост до морето… Заслужавате я!

Цена на куверт: 75.00 лева на човек.
За повече информация и резервации: +359 56 8 12345 | [email protected]

ЦРУ се меси във войната в Украйна Очаква се обаче Бърнс да се оттегли от поста шеф на ЦРУ след встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп Принцеса Кейт става кралица скоро Тайни знаци я издадоха
Украйна заменя пехотата с ултрамодерна техника Володимир Дегтярев съобщава за нападение на украинските отбранителни сили срещу позициите на руските войски край Липци, разположено северно от Харков Белгия се готви за война Брюксел издаде насоки към населението си за войни и бедствия
Не правете секс на дивана, защото... Лекар предупреди за сериозни рискове Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг
4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те  Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата
Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си  Иска да се върне при бившия си Русата Златка опитвала да затопли отношенията си с Благо Джизъса
Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита Финaнсoвите кoледни бoнуси сa в гoлям диaпaзoн в зaвисимoст oт зaемaнaтa длъжнoст и видa нa кoмпaниятa - от 200 до 750 лв.  Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече