Защо до пазарите ни стигат второ качество храни?
В Словакия изследване на 22 продукта показа по-лошо качество в продуктите на една и съща марка, предназначени за техния пазар. Вчера Вишеградската четворка също постави темата, а министерството на земеделието на България заяви, че е недопустимо да има разлика.
Попитан може ли да се каже, че у нас продуктите са с по-лошо качество експертът отговори, че изследванията са частични – върху част от пазара. „Има такива примери, което означава, че трябва да има повече изследвания, за да има повече представителност. Може да има коректни производители, при които няма такива разлики”, допълни той
„Трябва да разширим темата. Трябва например са сравним телекоми, банки, застрахователни дружества. В различните държави условията и критериите са различни”, заяви експертът. Николов добави, че при тяхното проучване много силно впечатление му е направила газирана напитка с високо съдържание на аспартам.
„Той е много вреден. Това се прави, защото е по-евтино за производителя”, каза той. Експертът посъветва потребителите да гледат баркода, за да разберат в коя държава е произведен дадения продукт.
Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/zashcho-do-pazarite-ni-stigat-vtoro-kachestvo-khrani-eto-kakvo-ni-svetvat-ot-aktivni-potrebiteli_news493802.html Добави Коментар