С 14 лечебни добавки към чая забравяте болестите
1. Облепиха
Това е може би световният рекордьор по съдържание на полезни вещества в състава си. Витамини C, B, E, K, PP, желязо, манган, органични киселини - и това не е изчерпателния списък... Облепихата помага при заболявания на стомашно-чревния тракт, червата, укрепва имунната система и повишава защитните сили на организма.
2. Лимон
Невъзможно е да се игнорираме любимият но всички лимон. Този плод принадлежи към семейството на цитрусовите, богати на витамин C. Чай с лимон помага отлично при настинки и инфекциозни заболявания. За да получите обаче най-много витамини, изяжте парче лимон след изпиването на чая.
3. Сушени кори от цитрусови плодове
Изсушете си лимонови, портокалови или кори от мандарина. С добавянето им към чая, вие ще получите не само ароматна, но също така и мулти-витамини напитка.
4. Мащерка
Чаят с добавена мащерка има наистина изключителен и незабравим аромат и вкус. Но е и полезен. Невероятните лечебни свойства на това растение се дължат на голямото количество етерично масло. Чай с добавянето на мащерка помага при лечение на бронхит и други респираторни заболявания, настинки и грип. В допълнение, мащерката е отлично средство срещу меланхолия и депресия. Добави Коментар