Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една по-различна рецепта за Никулден: Шаран плакия

Ключови думи:
Никулден е и една от традициите е на масата да има шаран. Ако са ви е омръзнало обаче да правите рибник или пълнена риба, то пробвайте тази рецепта. Ето как се прави шаран плакия:

Продукти:
1 кг шаран

1/4 ч.ч. олио

1 глава целина

5 глави лук

2 скилидки чесън

4 домата

1 с.л. брашно

1 лимон

1 връзка магданоз

сол

черен пипер на зърна

дафинов лист

Рецепта:
В тавичка се нарежда почистеният и нарязан на едри парчета шаран.

В тиган се запържват нарязаните на ситно лук и целина. Към тях се добавят и целите скилидки чесън. Когато след 5 минути омекнат, се добавят половината от доматите, нарязани на кубчета. Посолява се със сол и се добавя черен пипер на зърна.

Налива се чаша гореща вода и се бърка, докато заври. Добавя се брашното. После се оставя да покъкри на котлона, докато сосът добие умерена гъстота за още 10 минути.

Шаранът се залива с приготвената запръжка и отгоре се нареждат кръгчета домати. Нареждат се и няколко тънки резенчета лимон между доматите. Пускат се няколко дафинови листа в тавата.

Ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз и се запича на фурна за 30 минути. Шаранът плакия се поднася студен.
2
Коментара по темата
2.
Ченгенето
06.12.2016 14:11:26
Шарана да си го ядат тези, дето не са виждали море. Ние сме морски чада, бургазлии! Ядем морска риба!
1.
ПЕШО СКУМРИЯТА
06.12.2016 12:31:32
АЕ КОЙ ТИ ГО ЯДЕ ТОС ШАРАН ВЕ
  Добави Коментар
Бивш депутат от ГЕРБ се сгоди за новата си изгора Актьорът Евгени Будинов отново слага брачния хомот Въпрос от "Стани богат" за 200 лв. препъна мениджърка два пъти Милена Петрова се подхлъзна жестоко, но Ники Кънчев й подсказа
Затварят за ремонт ул. „Георги Шагунов“ в Бургас, ето кога Причната е ремонти дейности на ВиК мрежата Зодиите, с които е най-трудно да се поддържа връзка Ето кои са те
От днес: Един ден във Венеция - 10 евро такса Сумата е двойно по-висока от миналогодишната Патриарх Даниил: Кръстът не е краят, кръстът е сила Да си спомним какво Бог е претърпял и да си дадем сметка къде сме, призова духовникът
Засилват контрола по пътищата за почивните дни: Цивилни полицейски коли ще следят за нарушители Очаква се днес да е много по-спокойно с оглед на това, че в четвъртък беше натоварено движението по пътищата С този вит козунак с течен шоколад ще оберете точките на Великден Ето я рецептата
Хотелите по Северното Черноморие били пълни с румънци по Великден Немалко са и българските туристи за празника Жълт код за интензивни валежи е обявен за шест области Прогноза за времето - петък, 18 април 2025 г.
Падат лихвените проценти Икономическият растеж на Еврозоната ще пострада сериозно от американските мита, предупреждава ЕЦБ Голяма палачинка за закуска! Готви се сама, има тайна съставка Може да е и сладка, и солена