Седмицата на рибата в Бургас започна с уникални изкушения - пастет от паламуд и рибна супа по френски
Шеф готвачките започнаха кулинарния маратон с приготвянето на пастет от паламуд. Те разкриха пред публиката някои важни тънкости за постигане на добър вкус и вид на блюдото.
Елизабет и Севда продължиха готвенето с рибна супа по френска рецепта. Тя носи името боябес. Първоначално това ястие е било част от менюто на старите френски рибари, а днес е сред специалитетите на много известни ресторанти. За приготвянето на супата се използват седем вида риба, поставят се още миди, скариди и подправки по избор.
Ризото с морски дарове бе другата изненада, която двете готвачки поднесоха на бургазлии. Всеки от публиката имаше възможността да вкуси от рибните специалитети. Събитието е част от "Седмица на рибата", която Община Бургас организира по идея и предложение на общински съветници от комисията по туризъм в местния парламент.
5
Коментара по темата
5.
Славчо Жеков Ярето
04.12.2016 23:55:56
Na dneshniq svetal den diqn tonchev qde kurban ot testisi na iordechka pluis fekalii ot ciganka ot qsna polqna
4.
134
04.12.2016 21:03:15
Абе що не дойдат Ананиева, Веса йорданова и Парушев да поскачат на естрадата на минусовите температури,ами мъчат горките дечица ?!
3.
мутрикс
04.12.2016 17:53:35
Елизабет я ебах за един таратор в х. Кемпински.
питайте я
питайте я
2.
oh boli
04.12.2016 17:36:33
като за последно махат крачоли крадливите ГЕРБуви !
1.
Kasa-Bova kar
04.12.2016 16:12:08
Az pak iadah TAPKANI MADE S ORIZ.