Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откриха шокираща връзка между рака и храната!

Щандовете пълни, но с какво?
Ключови думи:

Чипсовете, пържените картофи и някои видове пуканки буквално са вредни за здравето, заявиха шведски учени в свой доклад на проведеното наскоро извънредно заседание на Световната здравна организация (СЗО) в Женева, пише zdrave.bg.
Тези продукти в резултат на високата им термична обработка изработват вещество – акриламид, което специалистите все по-често свързват с развитието на рак при хората.

Учени от Университета “Кембридж” също са провели много изследвания на тази тема. Техните резултати показват, че 35% от случаите на рак са пряко свързани с храната: “Употребата на бекон, шунка, кренвирши и други колбаси увеличават риска от развитието на рак на червата с около 50%. Рискът се увеличава и от недостига на целулоза в храната, в която преобладават рафинирани продукти”, съобщават те за ВВС.


Разбира се, качествени продукти в магазините има предостатъчно. Но човек избира на първо място заради цената, а не заради ползата за здравето, констатират британските учени.

Диетолозите не препоръчват пълен отказ от месото – то просто трябва да се сведе до минимум (1-2 пъти седмично). Месните продукти много по-често са вредни, защото съдържат добавки, за които потребителят въобще не подозира.

Някои изследователи твърдят, че в днешно време рибата е честа причина за твърде големия брой хранителни натравяния, но не заради качествата й като храна, а заради способността на морските обитатели да натрупват в себе си голямо количество опасни токсични вещества.
Според статистиката най-чиста е уловената в северните ширини риба. Не трябва да се забравя и че тя е богата на фосфор и други полезни вещества. Затова диетолозите продължават да препоръчват нейното присъствие на трапезата поне веднъж седмично.

Екологични чистите плодове и зеленчуци си остават най-добрата храна. Но те се намират все по-трудно. Съдържанието на нитрати в зеленчуците зависи от сорта, условията на отглеждане, състава на почвата и други
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
88-годишна жена и 43-годишен мъж отпразнуваха 20 години брак! Съпругът споделя, че... Адриан никога не е съжалявал за избора Кметът на Царево с приемен ден и в селата, ще представи бюджета за 2025 г. Марин Киров очаква жителите, за да обсъди с тях проблемите им
Хора срещу роботи на бегаческо състезание в Китай То ще бъде с дължина около 21 км, а състезателите-роботи не могат да имат колела и трябва да са високи между 45 см и 2 м Финансови успехи застигат тези 3 зодии до края на януари Те може да сключат изгодна сделка или да постигнат заслужено повишение в работата
Опитни домакини накисват тоалетна хартия в оцет и… Той е и мощен почистващ препарат… разбира се, ако знаете как правилно да го използвате Шоколад, карамел и опияняващ вкус: Бърка се за 5 минути, а най-трудното е да го изчакаш да попие Изключително сочна, а подготовката й ще ви се стори лесна като детска игра
Месец на женската профилактика започва в университетска болница „Дева Мария“ През целия месец дамите ще могат да направят своя профилактичен преглед срещу пет онкологични заболявания Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование
Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите
Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта Разкри любимата си поза Какво харесва плеймейтката Златка Райкова