Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Исторически успех! За втори път изба "Братя Минкови" печели най-голямата награда за качество в света

Председателят на конкурса Стивън Спъриър (вторият от ляво), Димитър Николов (първият в ляво), заедно с Анджела Мюър и останалите членове на журито дегустират награденото българско вино
Ключови думи: братя минкови, вино, награда, лондон, Minkov Brothers Cabernet Sauvignion, Decanter World Wine Awards

"Братя Минкови" стана единствената българска изба, която за втори път печели най-престижната световна награда - Златен медал от Decanter World Wine Awards в Лондон. Историческият успех този път е за невероятното Каберне совиньон на Minkov Brothers, което заслужено зае място сред най-качествените вина на планетата. Съдиите в надпреварата споделиха, че избата е поставила България класи над участниците от Централна и Източна Европа. „Това е виното! То блести като диамант на фона на останалите проби!“ Знаменателната реплика принадлежи на Анджела Мюър, която е призната за най-влиятелната дама в света на енологията. Тя, заедно с прочутия винен журналист Дарел Джоузеф и председателя на конкурса Стивън Спъриър, единодушно му присъдиха забележителните 95 точки - една от най-високите оценки по време на дегустациите. Това е прецедент в съдийската им практика, разказа Димитър Николов, който е единственият българин, спечелил правото да журира състезанието. По негови думи, стойността на златния медал за Minkov Brothers Cabernet Sauvignion многократно превъзхожда наградите в други състезания.

"Братя Минкови" е сред малкото винарни в цял свят, на които лично председателят на конкурса е дал високата си оценка. По време на престижната церемония по награждаване в Лондонската кралска опера през 2011 г., основателят на Кръга на винените писатели поздрави енолозите на Minkov Brothers, че са създали "Автентично, хармонично, и добре балансирано вино с истински чар". Колежката му Анджела Мюър пък нарече в своя статия създателите на златния медалист „основоположници на модерния винен вкус“.

Високите оценки за Minkov Brothers доказват, че Каберне совиньонът от лозята на Карнобат заслужено носи Златните медали от Decanter World Wine Awards. Златното българско вино ще се появи и на страниците на едноименното списание, издадоха организаторите на конкурса. Това е чест, която се оказва само на най-качествените вина в света.  

Decanter World Wine Awards са световен стандарт за качество

Годишните награди на английското списание Decanter са лидер по влияние в световния винен елит, а решенията на журито са водещ критерий за най добрите в бранша. Конкурсът е известен с изключително строгите стандарти за оценка на качеството и събира под един покрив 224 от най-подготвените професионалисти. Половината от тях притежават титлата „Мастър ъф уайн“ (Master of Wine). Тя се присъжда от 1953 г. в Англия на личности, доказали след много сериозни изпити задълбочените си познания по енология. Тази година те дегустираха рекордните 16 хиляди проби. „Най-голямата разлика между Decanter и останалите конкурси е броят на точките, които трябва да се съберат за златен, сребърен или бронзов медал. Награждаваме със злато само вина, достигнали между 95 и 100 точки – точно толкова, с колкото журито награди Кабернето от Карнобатските лозя. В другите състезания са достатъчни едва 88 или 90 точки. Понякога летвата на Декантер е твърде висока дори за утвърдени международни производители“, поясни българският представител в конкурса Димитър Николов. Тази година лично Стивън Съриър се обърна към съдиите с думите: "Разпознайте и наградете качеството! Защото точно качеството е онова, което читателите на Decanter търсят. Когато се колебаете между злато и сребро, си задайте въпроса какво още може да даде това вино, за да получи голямата награда, и дали клиентът няма да се разочарова, ако на бутилката е поставен етикет със Златния медал на Decanter?"
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила