Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Можем ли да отслабнем с оцет?

Диета с ябълки също топи килограми
Ключови думи:
Доказано е, че оцетната киселина, която се съдържа в ябълковия оцет, помага за очистването на организма, извежда алкохолните и наркотични вещества.

Оцетната киселина подпомага свързването на токсичните вещества с другите молекули, в резултат на което се образуват нови компоненти. Свързването на сулфонамидите със солните съединения води до образуването на биологично инертни съединения, които лесно се извеждат от организма.

Разтворен в топла вода помага за отслабване
На всички е добре известна връзката между употребата на ябълков оцет и отслабването. На онези, които водят борба с килограмите, се препоръчва сутрин на гладно да изпиват по 1 суп. лъж. ябълков оцет разтворена в топла вода. Така те ще подобрят храносмилането, ще се заредат с енергия и ще се освободят от някой излишен килограм.

Целулозата и хранителните вещества в оцета ще помогне на онези, които стриктно следят за поеманите калории.

Както ябълките, така и оцетът съдържат пектин. Той намалява апетита. Друго качество на ябълковия оцет е възможността да поддържа баланса на калий и натрий в организма. Когато това равновесие е в норма, човек яде по-малко, тъй като не изпитва чувство на глад.

За да се отървете от излишните килограми, трябва да приемате по една доза оцет (2 ч. лъж. в чаена чаша вода) три пъти дневно - сутрин при ставане, вечер преди лягане и третата - през деня в удобно за вас време.

За да сте бодри през целия ден, можете сутрин след събуждане на гладен стомах да приемате по 1 суп. лъж. ябълков оцет, смесен с 1 ч. лъж. мед и чаша вода със стайна температура.

Внимание! След приема на оцет не забравяйте да си изплакнете устата, тъй като той разгражда емайла на зъбите както всяка друга киселина.

Полезните съставки

Всеки, без значение мъж или жена, млад или стар, се нуждае от адекватно количество минерални вещества и витамини, за да съхрани здравето си. Ябълковият оцет съдържа голяма част от тези съединенияД

Бета-каротин, каротеноид - това е мощен антиоксидант. Витаминът помага да се неутрализират свободните радикали, които предизвикват израждането на здравите клетки в ракови;

Бор - остатъчният елемент в ябълковия оцет е много важен за организма и особено за здравината на костите. Той играе основна роля за усвояването на калция и магнезия и предотвратява остеопорозата;

Калций - минералът е много важен за предаването на нервните импулси и мускулните съкращения. Когато диетата ви е бедна на калций, организма изразхожда елемента от костите и те стават крехки и чупливи;

Ензими за добро храносмилане - това са белтъци, които преработват храната. Те се набавят в организма от растителната храна, например ябълките или ябълковия оцет.

Целулоза - оцетът, приготвен от пресни ябълки, съдържа пектин, който подпомага усвояването на мазнините, намалява нивото на холестерина в кръвта, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и хипертония.

Желязо - организмът ни се нуждае от желязо, а ябълковият оцет го съдържа в добре усвояема форма. С негова помощ може да се избегне дефицита на желязо, който би довел до анемия.

Аминокиселини - оцетът съдържа някои остатъчни елементи от аминокиселини, които са полезни за химичните реакции в мозъка и за емоционалното състояние на човека.

Солна киселина - Ябълковият оцет подпомага нормалното отделяне на солна киселина, благодарение на което се преработва храната. С възрастта съдържанието на солна киселина в стомаха намалява. За нормализирането на нейното количество е добре редовно да се приема ябълков оцет. Така ще се нормализира работата на стомаха.

Все пак внимавайте
Разбира се, хората, които имат гастрит и повишена киселинност, не бива да прекаляват с ябълковия оцет.

Употребата на някои кисели продукти, особено оцет, може да окаже вредно влияние на хората с висока стомашна киселинност.

Високата киселинност предизвиква мигновена или забавена стресова реакция в организма. Много пациенти с повишена киселинност в стомаха се оплакват от болки в корема, киселини в стомаха, болки в пикочните канали и др. Постоянната употреба на кисели продукти при тези хора предизвиква хронични възпаления и болка в поразените тъкани.

При цистит оцетът и другите кисели продукти усилват честотата на позивите, а понякога засилват и болката. Това се дължи на факта, че при тези хора по тъканите на пикочните пътища има ранички и допълнителната киселина обостря възпалението и усилва симптомите.

Срок на съхранение

Обикновено съхранението не трябва да е повече от 2 години. Различните видове оцет имат различен срок на съхранение. Когато купувате оцет от магазина, на опаковката е оказан срокът на годност. /mila.bg
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
По какво си личи, че мъжът е готов да скъса с вас Признаците не винаги са ярки и набиващи се на очи, но има някои, които не са за пренебрегване  Диета с ориз: как бързо и вкусно да свалите излишните килограми Ще дaде резултaти сaмo aкo следвaте някoи прaвилa
Ударно начало на декември ще имат тези 3 зодии – няма кой да ги спре Кои са тези зодии, за които звездите обещават ударно начало на месеца Ванга й помага Раева е като преродена
Русия и Украйна си размениха телата на стотици загинали Ужасът на войната е голям Правя тази рецепта за Тюрбан сарма от 60 години – срам не срам, мога цяла тава да изям! Всичко е много просто – смесваш и пълниш листата
"Нас не ни броят за живи" Лоша констатация за България Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина
Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта
Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия