Майстор на чевермето пече 12 шилета на поляна край Петропавловския манастир
Майстор на чевермето пече 12 шилета по родопски обичай на поляна край Петропавловския манастир, където са се събрали овцевъди от цялата страна, за да празнуват заедно Гергьовден.
Най-хубаво чеверме става от младите шилета, каза пред камерата на Нова телевизия легендата на чевермето – бай Манол.
„Печем ги на 3 огъня едновременно. Тънкостите са натрупани от житейския ми опит досега. Чевермето става най-хубаво, когато го сложиш на шиша и огънят е силен“, каза Манол. Той се похвали, че е готвил и на Тодор Живков. През 1963 г. съм му правил чеверме, добавя майсторът пред камерата на бТВ.
Организаторът на събора Симеон Караколев пък заяви, че сред гостите са негови колеги от 18 държави от Централна Азия и Европа. Добави Коментар