Падна злокобната тайна за консервантите, убиват ни с рак (СПИСЪК на лошите Е-та )
Почти всяка евтина газирана напитка, снакс, чипс или полуфабрикат са в състояние да причинят рак. И това не е злокобна тайна, която производителите на тези продукти крият, пише gotvach.bg.
Напротив, рискът за различните болести и опасните съставки са обявени в съдържанието на опаковките и стоят закодирани под онези десетки досадни Е-та, за които всички знаят, че не са полезни, но с лека ръка подминават и настървено отварят пакета.
Невъзможността винаги да си приготвяме прясна и питателна храна, ни кара все по-често да консумираме полуготови продукти, които само с няколко минути претопляне в микровълновата са готови за консумация.
И макар все по-често да се изтъкват вредите на полуфабрикатите и газираните напитки, повечето от нас сякаш нарочно се стараят да не обръщат внимание на тревожната статистика и на видовете консерванти, които “красят” задната страна на опаковката. Ето ги и тях:
Много опасни: 123
Ядене на Чипс
Опасни: 102, 110, 120, 124, 127
Забранени: 103, 105, 111, 121, 125, 126, 130, 152, 181
Ракообразуващи: 131, 142, от 210 до 217, 239, 330
Подозрителни: 104, 122, 141, 150, 151, 153, 171, 173, 180, 240, 241, 477
Вредни за кожата: 230, 232, 233
Разстройва вътрешностите: 221, 222, 223, 224, 226
Унищожава витамин В12: 220
Вредни за храносмилането: 338, 339, 340, 341, 407, 450, 461, 462, 463, 465, 466
Нездравословно Хранене
Разстройва кръвното налягане: 250, 251, 252
Екзема: 311, 312
Холестерин: 320, 321
Избягвайте всички продукти, в чието съдържание откриете присъствието на някои от тези индекси. Болестните състояния, които те са в състояние да причинят не са пожелателни, а напълно реални и именно затова са обявени и систематизирани в таблица.
Особено опасни полуфабрикатите и газираните напитки са за бременните и подрастващите. Когато купувате полуфабрикати, обърнете особено внимание на 3 компонента:
- растителните белтъчини – те обикновено се правят от соя, а много изследвания са доказали, че соята се намесва в работата на половите хормони. Това е особено опасно за развитието на плода, когато се формират половите органи, а също така в детската и юношеската възраст, когато те се развиват.
- фосфатите – могат да бъдат посочени като дифосфати, пирофосфати, трифосфати, полифосфати или хранителни добавки Е450, Е451, Е452.
- ароматизаторите и вкусовите добавки – глутаминова киселина (Е620) или нейната сол глутамат (Е621 Добави Коментар