×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не искам да мисля, че със санкцията от 5 млн.лв. Бургас е ощетен по политически причини


Не искам да мисля, че със санкцията от 5 млн.лв. Бургас е ощетен по политически причини
Кметът на Бургас Димитър Николов недоумява защо е наложена финансовата корекция по проекта за депото за отпадъци в Братово, след като всички процедури са преминали предварителен контрол и са напълно изрядни
24 Април 2014, Четвъртък, 07:42 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Няма никакви основания да ни се налага корекция на проекта за депото за отпадъци, всички процедури са преминали предварителен контрол



Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) наложи жестока финансова корекция на Община Бургас от 5,28 млн.лв по един от най-значимите проекти на администрацията – този за депото в Братово, където отпадъците си трябва да съхраняват девет общини от региона. Санкцията е на път да блокира работата по проекта, а мнозина видяха политически мотив в налагането й. Още повече, че в писмата, които са получили в Община Бургас липсва конкретика, а в основната част от глобените общини са управлявани от кметове на ГЕРБ. Какви стъпки ще предприеме Община Бургас оттук нататък и вижда ли политическа репресия от страна на управляващите вижте интервюто на кмета на Бургас Димитър Николов пред Флагман.бг.

- Г-н Николов, каква ще бъде реакцията на Община Бургас, след като бяха наложени финансови корекции по ОПОС?

- След срещата в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ни се даде възможност в писмен вид да се обосновем защо не трябва да ни бъде налагана финансова корекция. Оптимист съм, че тези наши аргументи ще бъдат взети под внимание и би следвало санкцията да бъде отменена. В същото време ние готвим процедура по съдебна жалба, защото няма как съдът да не отсъди в наша полза, след като една процедура е минала през проверката на всички инстанции в оперативната програма и те са я одобрили до последната запетайка. Оставам с впечатление, че сега на някого му хрумна и каза: „дайте да вземем да отрежем малко пари от Бургас и да си компенсираме дупката, която не ни достига и за която ни дърпат ушите в Брюксел“. Но това не е честно. По-честното и логичното е държавата сама да си признае, че механизмът на контрол над оперативните програми е неефективен и да поправи грешката си.

- Изтъкнати ли са някакви мотиви за определянето на тази колосална санкция?

- Няма мотиви, има само едно изречение, в което се казва, че има съмнения за нередности. Никаква конкретика, а в същото време ни пишат, че нашите процедури нямат порок и са се провели законосъобразно, с което напълно си противоречат.

- Обжалвани ли са обществените поръчки пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Върховния административен съд (ВАС)?

-Не, никой не ги е обжалвал, защото самите участници са ги приели. А и ние сме поискали от всички институции предварителна проверка, в която не са установили нищо нередно.

- Как приемате идеята на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова - корекциите за общините, чиито процедури са обжалвани и не са констатирани нарушения, да бъдат отменени, а на други - като Бургас, които са били напълно изрядни, да останат?

- Няма никаква логика. В общини, където кметовете не са от ГЕРБ, откъдето съм аз, има констатирани драстични несъответствия, но на тях няма наложени никакви финансови корекции или ако има такива са най-много 5 %.

Писмото за финансовата корекция е крайно необяснимо. От една страна съгласуваната с ОПОС методика била неясна, от друга пък - нямала порок, но въпреки това Община Бургас ще бъде санкционирана
- Кметът на Габрово Таня Христова също получи подобна „честитка“ и я определи за „най-некомпетентното становище, което е получавала“.

- Не искам да обиждам никого, но ние наистина гледахме втрещено, когато четохме писмото. Не разбрахме защо ни се налагат тези корекции. Още повече, че всички процедури са преминали предварителен контрол. А той протича по следния начин: изпращаме на управляващия орган един текст, оттам ни го връщат и казват, че според тях трябва да се нанесат определени корекции. Вземаме ги едно към едно със запетайките, защото искаме да сме изключително изрядни. И сега ни в клин, ни в ръкав министерството казва, че всичко е наред, но има съмнения и без да указва конкретна причина, защото няма как да го направи, ни налага финансова корекция. Явно имат предвид, че Община Бургас е голяма община, с голям бюджет, а и кметът е от опозиционна партия и смятат, че не е проблем тя да бъде санкционирана с 5 млн.лв. Нечестно е! Парадоксът е, че ние сме наградени за този проект и той бе определен за един от най-добрите в оперативната програма.

- До какви затруднения ще доведе финансовата корекция при изпълнението на проекта?

- Проектът ще спре, а финландците, които го изпълняват, ще са в шок. Те са изключително чувствителни на тема спазване на графици, режими, методика, документация и правила, че сега като чуят, буквално ще се блокират.

- Но ще си търсят парите от Община Бургас?

- Със сигурност, защото ние сме контрагентът. Проблемът трябва да се разреши в най-кратки срокове. Вече изпращаме писма на останалите осем общини, които са в съдружие с Бургас, и ги уведомяваме, че ще има срив по графиците, заради наложената финансова корекция. Изпращаме и писма на всички фирми, изпълняващи този проект, че ще има забавяне на плащанията.

- Каквo означава „забавяне на графика“?

- Забавяне на изграждане на депото. В момента държавата е в съдебна процедура заради това, че изоставаме със сроковете за закриване на старите сметища и откриване на нови. Сиреч – от една страна Брюксел ни дърпа ушите за забавянията, а от друга държавата изобщо не ни помага, дори напротив – бави ни и дава знак да не бързаме. Ако не открием депото си навреме, сме заплашени от сериозни санкции – по 1000 евро на ден на човек. Проблемът е много сериозен за всичките девет общини. Поставяйки под риск изпълнението на проекта, се поставя под риск ситуация, свързана с отпадъците в регион Бургас, а плюс това и финансова заплаха, която може да фалира общини.

- Г-н Николов, виждате ли политически мотив в налагането на тази финансова корекция?

- Не виждам причина, която да е вследствие на правилата и на процедурите. Заради това смятам, че след като се аргументираме и изпратим нашето становище, тази финансова корекция ще бъде отменена. В противен случай ни остава да мислим, че Бургас е ощетен по политически причини. Най-лошото е, че в момента ние работим по други оперативни програми и не знаем какво може да очакваме. Бургас изпълнява няколко пилотни проекта, най-важните от които са интегрирания градски транспорт и пристанището в Сарафово.

В категории: Бургас


35
Коментара по темата
35.
кирил
26.04.2014 13:53:44
1
1
Гербавите много обиждат, тъпаци, глупаци...да ва и калинките малоумни...Не стига, че ви свалиха с камъни и имате наглостта да пишете.
34.
KoreKt
26.04.2014 08:42:30
1
1
Много сте прости.... няма и 1 % от мненията да се отнасят за ситуацията с депото. Личи си ,че сте тролчета.... Поне някой загледа ли се в снимката и прочете ли мотивите за санкцията ?? Ако вас ви глобят с такива мотиви,нали първи ще нададете вой и ще хукнете да се жалвате,бе,тъпаци партийни?Ама като става въпрос за общото,още повече постигнато от управлението на ГЕРБ и въобще не ви е за чтене ,а автоматично се запенвате,тъпациииии. Нали това депо за отпадаци се прави за нас,бе,малоумници!!! А тая мантра,че кмет краде заедно със заместниците си я чуваме преди всеки избор. Сигурно е така,но това се доказва в съд и не ми говорете.че и съда действал заедно с кмета и крадците,та нали забрани продажбата на цигари в павилионите... Или когато ви е угодно-осана,а когато нещо не ви се получва - разпни го!!
33.
ГЕРБ=МАФИЯ
26.04.2014 07:29:44
2
2
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ--ПОЛУЧАВАШ ЛАФКА!!!!!
32.
ГЕРБ=МАФИЯ
26.04.2014 07:28:13
1
2
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ--ПОЛУЧАВАШ ЛАФКА!!!!!
31.
ГЕРБ=МАФИЯ
26.04.2014 07:26:47
1
2
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ--ПОЛУЧАВАШ ЛАФКА!!!!!
30.
ГЕРБ=МАФИЯ
26.04.2014 07:25:02
1
2
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ--ПОЛУЧАВАШ ЛАФКА!!!!!
29.
ГЕРБ=МАФИЯ
26.04.2014 07:23:30
1
2
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ--ПОЛУЧАВАШ ЛАФКА!!!!!
28.
Георги
25.04.2014 20:44:18
1
3
Някой май е взел комисионните и сега ще трябва да ги връща
27.
2
25.04.2014 19:22:03
2
2
Gadni GERBErski kopelenca.
Istinskite komunisti i donosnici ste vie.

A Kasabova e drisnia
26.
1
25.04.2014 19:20:38
1
0
Kasabova zdravo pishe za GERB.

kak e ima li parichki za reklama, tvoita mama svinska
25.
1
25.04.2014 19:20:37
0
0
Kasabova zdravo pishe za GERB.

kak e ima li parichki za reklama, tvoita mama svinska
24.
Бургазлия
25.04.2014 17:13:09
2
7
Господин Николов. Първо вземи да ги изгониш тези некадърни и подлоги общински съветници от Герб, защото не могат да направят една свястна наредба, всичките падат в съда. И как няма да падат, като всичко при вас е лобизъм и корупция и да угаждат на ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ партията на БОКО-Тиквата(агент БУДА).А за тези 5 милиона ще ги връщаме БУРГАЗЛИИ а не ти така че я не се оплалвай ти и без това не мислиш за нас.
23.
и
25.04.2014 09:25:01
4
8
Няма по-корумпирана сган от тази събрана в дирекция "ТСУ" на община Бургас.
А това, че кмета не предприе нищо за да се справи с това вече втори мандат е достатъчно красноречив.
Жалко за Бургас-беше добре тези пари да се похарчат тук, но хак ни е!
22.
харабейшо
24.04.2014 23:46:38
10
13
Митето много изнагля още в края на миналия мандат. Видя как лесно може да си купи доверието на бургаското овче население и заедно с Марков и другите крадци съвсем го подкараха през просото. Милиони заеми на гърба на народа, надвзети милиони от данъци и такси.. доста мутри и червени другари също се облажиха, само простия народ още пляска с ръце.. ами айде - трети мандат му дайте!
21.
ДО 20
24.04.2014 21:43:14
8
5
ЕЙ,МАЛОУМНИК.КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪПАК.ЗАЩО НЕ СИ ОТИДЕШ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЛИ ВЕНЕЦУЕЛА????
20.
до 18-ти
24.04.2014 21:33:51
4
5
Ти си някой от облажилите сееее. Стягай се за голям глад! Задава ви се. Какъвто си некадърен и тъп, без протекции си жив умрял. Има си ядеееш ла"ната! Умнико...
19.
герб-мафия
24.04.2014 21:27:59
8
10
Господа от Герб. Затънали сте до шиите в помия от корупционни схеми и далавери.Последният пример за това е поредната промяна на наредбата за преместваемите обекти, само и само да настаните ЛАФКА в Бургас.E ,хубаво, приехте я, но съда попари мераците ви, и забрани на ЛАФКИТЕ да продават цигари.Вземете си поука от това, господа ОТРЕПКИ от ГЕРБ, и спрете да приемате лобистки наредби!!!!
18.
burgas
24.04.2014 21:27:34
10
7
КАТО ВИ ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ,ИДИОТЧЕТАТА ВИ С ИДИОТЧЕТА НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ,ЧЕ СТЕ СИМПАТИЗАНТИ НА СКАТ.ЗАРАДИ ТОВА МИСЛЕНЕ, ГОВЕДА ВИ С ГОВЕДА,ЩЕ СТЕ С АФРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ ОЩЕ 100 ГОДИНИ
17.
до Кмета
24.04.2014 20:07:32
9
14
Г-н Николов, не ви съжалявам. Преди ви харесвах, гласувах за вас, но като опрях и видях с очите си за какви неправдa и шуробаджанащина при конкурсите става дума в тази Община приключих. Сигурно имат основания.
16.
До запознат
24.04.2014 16:03:29
2
9
Вижда се, че хич не си запознат, че даже не си и чел статията, това не е глоба бе идиот, това е корекция, има разлика голяма!
15.
запознат
24.04.2014 15:46:06
12
14
Ха, честито бургазлии ! Тази глоба пак от вашите джобове ще се плаща, а кмета-Слънце не го мислете, той си е взел комисионната заедно със заместника си К.Стойчев. Ееее, нали живеем в най-добрия град за крадене ...
14.
ШШШШШШШШШШШ
24.04.2014 15:11:32
9
19
НЕ ЗНАЕШ ЛИ? А МИ ПИТАЙ КМЕТА КАК СТАНА СОБСТВЕНИК НА КЪМПИНГ КОРАЛ. А ТОВА ДА СМЕНЯШ ЕДНА НАРЕДБА 10 ПЪТИ, САМО И САМО ЕДНА ОФШОРКА С ,,НЕЯСЕН" СОБСТВЕНИК ДА СИ СЛОЖИ БУДКИТЕ НА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ, ПРИ ТОВА С ПЪЛНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ, АКО НЕ Е ЛОБИЗЪМ И КОРУПЦИЯ, КАКВО ДРУГО Е????????
13.
бургазлия
24.04.2014 15:01:57
5
7
НЕЗНАМ КОЙ КВИ КОМИСИОННИ.Е ВЗЕЛ.АМА ГЛОБАТА Е ЗА СМЕТКА НА ОБЩИНА БУРГАС В ТОЗИ ТЕЖЪК ЗА ДЪРЖАВАТА МОМЕНТ ТЕЗИ ГИМНАСТИКИ СА НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ ОБАЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА ЕДНА ПАРТИЯ КАТО ЛАПНЕ ВЛАСТА И ИСКА ДА ЛАПНЕ ВСЯКА ЕДНА СТОТИНКА ОТ КЪДЕТО МОЖЕ
12.
===================
24.04.2014 14:32:09
14
12
Господин Николов. Първо вземи да ги изгониш тези некадърни общински съветници от Герб, защото не могат да направят една свястна наредба, всичките падат в съда. И как няма да падат, като всичко при вас е лобизъм и корупция.Не случайно Бойко ви е шеф.А за тези 5 милиона стига си ревал, достатъчно комисионни си взел; до сега.
11.
истината
24.04.2014 14:03:35
9
11
Така става кмете като кьдравата ти калинка с фалшива шведска диплома се обажда неподготвена и дири сметка на ДПСто защо дава пари на турските села
10.
истината
24.04.2014 14:03:35
10
15
Така става кмете като кьдравата ти калинка с фалшива шведска диплома се обажда неподготвена и дири сметка на ДПСто защо дава пари на турските села
9.
bs 1
24.04.2014 13:43:44
18
15
То да си гербаджия не е много сложно !
ГЕРБ си е част от БКП, като се има предвид миналото на вожда ВИ!!!!!!
Така ,че кой е комунист А ?
Питайте бизнеса в Бургас кога се дишаше по добре !Преди 3 години или сега !!!!
Мишки сте и такива ще си останете !!!
8.
Bojidar
24.04.2014 13:26:12
2
23
Комунистите дадоха 5 милиона за спортна зала и сега си ги прибират с глоба по програма Околна среда. Изроди! Нямам друга дума.
7.
bs
24.04.2014 13:10:14
4
12
Мда,прав си ''тинтири'',химера е.Двамата олигфрена след теб го доказват.Кмета им виновен,че УПРАВЛЯВАЩИЯТ държавата си разполага павилионите..И всички видяха м*ангалските митинги на бекапету,те за ГЕРБ говорят...Идиоти,какво да се прави..
6.
bs
24.04.2014 13:10:13
6
14
Мда,прав си ''тинтири'',химера е.Двамата олигфрена след теб го доказват.Кмета им виновен,че УПРАВЛЯВАЩИЯТ държавата си разполага павилионите..И всички видяха м*ангалските митинги на бекапету,те за ГЕРБ говорят...Идиоти,какво да се прави..
5.
Точно така
24.04.2014 12:44:45
21
16
Тинтири минтири беше цялото управление
на ГЕРБ!!!!!!!!!!!Когато се опъваха маси в кумлука ,май всички цигани бяха с шапки на герб и лапаха кебапчета купени от ГЕРБ ! Смешници сте и то големи! А преселението от селата към ГРАДА е виновна политиката която се води от 25 години до сега! Защо не се стегна периферията а после центъра на бургас А ? Центъра работа не дава!!!!!
Полето дава работа !!
4.
Лафка
24.04.2014 12:38:03
29
19
Как си сега гербаджийски лизач?Нали с твоята чета гласувахте за Лафка на свинята Пеевски.Хайде сега духайте супата мръсни турски подлоги.
3.
tintirimintiri
24.04.2014 12:17:08
7
23
Циганите и немалка част от пенсионерите пак ще гласуват за комунистите. Разбира се и малко количество по-млади олигофрени, които не са виждали бяла държава, дори и на картинка и които още са в ступор от културния шок, предизвикан от преселването на родителите им от Странджата в големия Бургас.
Да не пропускаме и факта, че уж по-интелигентните и претенциозни хора няма да гласуват, къде от мързел, къде от влияние по опорните точки на Посрано, че всички са маскари...
Така че разни химери за 3% гласове за комунистите пак ще си останат химери.
2.
az
24.04.2014 12:07:53
8
24
100 процента комунистическа репресия!
1.
bs
24.04.2014 11:57:24
8
29
Трябва да поставим едно добро начало и пример за провинцията.Комунистите с изборен резултат под 3%...Най-добре ще е без нито един процент,но-демокрация..Пък и откачалници да гласуват за тази ''партия'' все ще се намерят
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори