×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инспектори в шок: Съмнително пилешко и ужасяваща мизерия в дюнерджийнецата до Часовника


Инспектори в шок: Съмнително пилешко и ужасяваща мизерия в дюнерджийнецата до Часовника
Корозирали скари, кошмарна хигиена и липса на какъвто и да е контрол по отношение на температурите за съхранение на храната в заведението „Синбад” на пъпа на Бургас стресираха проверяващи чиновници
23 Април 2014, Сряда, 07:02 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА снимки Авторът

В заведението Синдбад скарите били ръждясали, част от месото с неясен произход, установили от Инспекцията по храните

Корозирали скари, ужасяваща хигиена и липса на какъвто и да е контрол по отношение на температурите за съхранение на храната в дюнерджийница на пъпа на Бургас стресираха проверяващи чиновници.  Едно от най-оборотните заведения за бързо хранене, което продава десетки сандвичи и пици на ден на бургазлии, тъне в кошмарна мизерия.  В лавката на ямболската фирма „Синдбад” в началото на ул. „Богориди”, до Часовника, скарите в хладилните съоръжения са ръждясали и с трайни замърсявания, подготвителният кът за първични обработки на зеленчуци не се използва по предназначение – на него се мият кухненски съдове. До тези  и още стресиращи факти стигнали инспекторите от Областната дирекция по безопасност по храните, става ясно от решение на съда.

В складовото помещение било установено струпване на офис оборудване, не са били представени листи за температурата в хладилните съоръжения, както и записи за извършено обучение на персонала за контрол върху температурата при термичната обработка на храните. В обекта била констатирана липсата на термометър за отчитане на температурата в дълбочина на продукта.

В хода на проверката на 13 януари т.г. по потребителска жалба било установено още, че в заведението имало 5,5 кг. пилешко месо, което било без маркировка за произход. 

Ямболските бизнесмени отнесли глоба от 3 бона.

От „Синдбад” обаче открили вратичка в закона и пуснали жалба за допуснати процесуални нарушения. Описанието на нарушението в акта на инспекторите било „твърде лаконично”.


„Съдът намира за необходимо да изложи, че не споделя изложеният в жалбата довод за маловажност на случая, тъй като се касае за обект за хранене, поради което и всяко неспазване на кое да е от хигиенните изисквания, създава опасност за живота и здравето на потенциалния потребител”, се казва в решението на Бургаския районен съд.
В същото време Темида отменя глобата от 3 бона заради процесуалните нарушения.

В категории: Темида


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
17
Коментара по темата
17.
Ало
17.02.2024 06:15:18
0
0
И в сладкарския им цех е мизерия шефката, там Миглена е отвратителна
16.
Анонимно
16.02.2024 21:25:07
0
0
Цялата фирма Синдбад е мизерия навсякъде се работи в мрасотия
15.
Плащане?!!?!!
25.04.2014 19:28:14
0
1
Явно някой не си е платил на който трябва! Те аладин имат сериозен отлив на клиенти според мен! И като им махнаха дюнера на тройката заради ремонта и айде валат! Аз лично не ям от там от мноого време...просто не си струва, за няколко стотинки по-малко!
14.
бай Хуй
25.04.2014 13:14:43
2
1
Абе хора вие луди ли сте "бреее" единствените който трябва да се затварят са АЛАДИН дюнери ,там навремето беше открита семенна течност от 15 човека в соса и още си работи вие за една раждясала скара която може и да не е раждясала защото аз не съм я видял искате да затворят дюнера.?!!! По този начин ще се навреди единственно на хората който работят там ,ще останат безработни като вас хора без работа по цял ден ръсят простотийй в ИНТЕРНЕТ точка!!!
13.
Потресен
25.04.2014 12:19:46
0
3
Не веднъж съм попадал на разни гадости в продуктите, които предлагат, това включва и буболечки. Хигиената е на нулево ниво, не мога да възприема факта, че докато приготвят храната не носят ръкавици и си бъркат в носа и къде ли не още.
12.
хриса
25.04.2014 11:03:48
1
5
Непрекъснато трябва да ги проверявате тези обекти за дюнери,пици,китайски храни,бързо хранене,закуски,ресторанти,царевица на главната предлагана в тенджери,защото децата купуват непрекъснато от тези места.
11.
случаен
24.04.2014 02:29:51
0
6
всичко ми е ясно ама как става съда да отменя глобата
колко работника трябва да работят в тази мизерия както се пише в статията и колко деца или големи хора трябва да пукнат за да се вземат мерки (то един път става)
10.
За Здравословното хранене
23.04.2014 19:24:02
1
6
Ами нормално да е мизерия, все пак какво да очакваме за цената която плащаме - 2 дюнера за 1,50 лв.
И все пак - не е толкова трудно да се пише на КИРИЛИЦА!!!
9.
Danail
23.04.2014 18:28:37
1
4
Pri men doidaxa i vednaga se razbraxme . Dve jeni i edin maj .Slzeed niakolko dena si vzex razre6itelnos podpis na dr Kipekova
8.
................
23.04.2014 18:06:05
0
4
vmomenta v AGENCIATO PO XRANITE TE4E PROVERKA OT NIAKOLKO SLUJBI . Ima zapisani slujiteli i danni kak iskat pari ,tam situaciata e cerioz
7.
бирхан
23.04.2014 17:24:45
1
6
КУКЕРИТЕ РАБОТЯТ ОЩЕ СЪС СТАРИТЕ ПАРИ , ПЪЛЕН БОЙКОТ НА МИЗЕРНИЦИТЕ .ДА СИ ЯДЪТ САМИ МАНДЖИТЕ . БОЙКОТ,БОЙКОТ,БОЙКОТ
6.
пантелей
23.04.2014 13:57:07
1
7
тя мизерията не е от вчера,този път обаче някой не е искал да си плати а може и сумата за рушвет да е скочила знам ли тия боклуци от ХЕИ само гледат да лапат..мама им мръсна ..
5.
smotanqci
23.04.2014 13:42:31
3
4
cql grad qde ot tam glarusi i kotki i radiaciq typi lapeta
4.
Антон
23.04.2014 11:43:44
1
32
Не ме интересува дали ще го затворят и дали адвоката ще му оправя акта. Просто няма да купувам от там (не че съм ял от такива гнусни места) и готово! Бойкот и това е.
3.
митко
23.04.2014 11:15:23
1
23
ами да го затварят и готово
2.
koko
23.04.2014 10:33:12
5
17
Ей гадни кукери,само трепане за тях.
1.
a
23.04.2014 10:11:28
3
20
koito ne si plashta na inspektorite taka e praz vuv lainarskite saitove za psevdo novini i promivane na narodnite mozuci .te za kakvo sa stanali inspektori da ne bi da ba4kat za 1 zaplata???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори