×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на Боби Прес Боян Иванов: Общинският съвет ми позволи да дам работа на 70 човека


Шефът на Боби Прес Боян Иванов: Общинският съвет ми позволи да дам работа на 70 човека
С 25 гласа "за" общинските съветници подкрепиха предложението на ГЕРБ един собственик да може да управлява повече от един обект по чл. 56
22 Април 2014, Вторник, 17:46 ч.
Автор: Флагман

Тези, които днес протестираха пред Общинския съвет против промените в наредбата, преди 3 години искаха същото решение, недоумява бизнесменът

„С днешното си решение Общинският съвет в Бургас позволи на около 70 души да получат работа и заплата”, заяви собственикът на фирма „Боби Прес” Боян Иванов. Той в момента има 18 павилиона, в които се назначават по трима души като продавачи. Още хора работят като шофьори по снабдяването и като обслужващ персонал в склад. „Не искам фирмата ми да работи в сивата икономика и при условия от миналия век, затова искам да има регламенти, които да се спазват от всички”, казва Иванов. Той е само един от търговците, които и преди приемането на наредбата притежаваха по няколко павилиона, но за целта са използвали и няколко фирми – най-вече на роднини. Сега няма да се налага да се заобикаля закона и да се търсят вратички в него, смята бизнесменът.

„За тази практика общината знаеше и преди, но нямаше какво да се направи”, каза и в залата на Общинския съвет главният секретар на общината Божидар Кънчев. Сега вече няма нужда да се водят няколко счетоводства, след като съветниците с 25 гласа ЗА подкрепиха предложението на ГЕРБ един собственик да може да управлява повече от един обект по чл. 56.  Протестиращите днес пред Общинския съвет против промените в наредбата, преди 3 години са искали от Общината същото решение, но тогава не е било прието. Това води до извода, че протестите всъщност са режисирани от дистрибуторски интереси, а не от местните търговци, които в случая нямат интерес.

„Подобен начин на продажба на печатни издания, тютюневи изделия, пакетирани храни и безалкохолни напитки отдавна се практикува в много други държави. Такива павилиони има например в Англия, Финландия, Гърция, Сърбия и Хърватска.  Всичко е направено за удобство на клиента. Хората търсят търговски обекти, в които могат да бъдат обслужени за по-малко от минута и удобство на локацията. Задължително с касови бележки. На кого не му харесва това», казва Боян Иванов. Според него търговците трябва да спрат да мислят само за себе си – как да си изкарват по една заплата без да инвестират нищо и да не ги интересува дали на клиентите им е удобно.

„Клиентът трябва да вижда продавача, да не се налага да наднича през някаква дупка, да получава внимание, да може да си избере стоката, да провери срока й на годност например, да получи касова бележка. Това в някои от сегашните павилиони не е възможно”, смята още Боян Иванов.

Според него не може изобщо да се говори за някакъв монопол, защото в Бургас в момента има над 500 павилиона. За точките се играе на търг в общината, където комисия решава къде и на кого да позволи да постави обект. Когато павилионите са повече, ако локацията на един е лоша, другият ще компенсира. „Боби Прес” използва за новите си павилиони само места, за които вече е имала разрешения и там са се продавали вестници. „Как 18 павилиона са монопол при 500 възможности”, пита Боян Иванов и допълва, че който иска да работи и да се развива, сега може да го направи спокойно.

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
17
Коментара по темата
17.
честито кмете!!!
26.04.2014 07:42:38
0
2
За пореден път лъснаха далаверите на кмета от ГЕРБ.Иниза се като МИШКА от сесията на общината и остави Людиев да се оправдава защо сменят наредбата за десети път, само и само да настани ЛАФКИТЕ на МАФИОТА ПЕЕВСКИ в бургас.Но за негова най-голяма изненада съда отново събори друга тяхна незаконна наредба и сега ЛАФКИТЕ ще си продават само вестниците на ПЕЕВСКИ. ЧЕСТИТО КМЕТЕ!!!!
16.
клиент
24.04.2014 14:48:51
2
1
аз предпо4итам да си пазаря от Лафка,защото изглейдат добре и вси4ко ти е пред о4ите,нека "дупките",мазите и грозните и стари павилиони останат в миналото
15.
DEBILITE AUT
24.04.2014 10:53:17
0
3
ZUT izricno ukazva, ce premestvsemi obekti MOJE da se postavjat na obshtinski teren, SAMO VYZ OSNOVA na ODOBRENA SHEMA ot Gl.arhitekt !!! V nastojashtiat slucai za 16 paviliona na Bobi pres (Lafka) dbshtinarite SA NAGAZILI TOLKOVA ZDRAVO zakona. ce napravo sa se postavili nad nego ! Ergo nalicee sa NEZAKONOSYOBRAZNO postaveni pavilioni na Lafka, koito NEZABAVNO TRJABVA DA BYDAT PREMAHNATI s narocni zapovedi ot Nezakonnoto stroitelstvo, a na firma BP nalojeni imushtestveni globi - po 5000.00 lv. za vseki obekt po reda na dbshtinskata naredba, a komiksijata na zam.kmeta Kr.Stoicev po cl.56 ZUT nezabavno da se ZAKRIE poradi SISTEMNOTO NEZACITANE na IMPERATIVNI TEKSTOVE ot ZUT.
14.
ВЕСТНИКАРЧЕ
23.04.2014 13:38:03
1
5
БОЯНЕ,ЩЕ СИ ПРОДАВАШ СКАПАНИТЕ ВЕСТНИЦИ, КОИТО НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ , В ЛАФКИТЕ. НАЛИ РАЗБРА ЗА РЕШЕНИЕТО НА СЪДА. ВСИЧКИ НАРЕДБИ НА ГЕРБ СА НЕЗАКОННИ. КАКВИ ЛИ ВРЪТКИ ЩЕ МИСЛИ ЛЮДИЕВ СЕГА.
13.
off
23.04.2014 08:38:48
1
4
Da e she sazdade 70 rabotni mesta za smetka na 300 zakriti :))Tiq smetki gi pravi na baba si i pone imai doblesta da si malchish ,4e aman ot takiva kato teb deto sa se naredili na darjavnata qsla da cocat..........shte e..a i predpriemacha :)
12.
...
23.04.2014 00:11:55
1
6
Боби Прес-чо да става и да се маха от Бургас, продажник заедно с ГЕРБ Бургас .... доказахте че за нищо не ставате, но ние помним и изборите идват. Колкото и да манипулирате хората с такива платени долнопробни статии ИСТИНАТА ИЗЛИЗА НАЯВЕ. НИЕ НЕ СМЕ ОВЦЕ, КОИТО МОЖЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ. Продължавайте в същия дух Табак Маркет и няма да стигнете далече.
11.
До номер 8
22.04.2014 23:44:32
1
8
ГЕРБЕРСКО платено Тролче за разлика от теб който си анонимен ,Николайчо както го наричаш е излезнал с името си защото така прави достойният човек.Но това не ме учудва защото подлият маниер е характерен за господарите ти от ГЕРБ-Делян Пеевски.И колкото и да заблуждавате хората вече на всички е ясно че Лафка е Пеевски и е подпомагана активно от подлогите от ГЕРБ.А че МОНОПОЛА е лошо нещо е ясно вече и на децата,така че я бягай и не се првъзбуждай.
10.
Търговец
22.04.2014 23:30:44
1
8
Честито на всички колеги които днес понесоха поредния удар под кръста от фирма ГЕРБ.В крайна сметка справедливостта възтържествува.Къде е сега устатата пиарка на ЛАФКА (Екатерина Капрова)-старата мома да напише коментара в подкрепа на Делян Пеевски.Нечестно спечелените пари не носят щастие разберете го (Капрова и Касабова),в един момент ще се превърнете в нищо незначещи трубадури. Поклон пред обективните и честни журналисти които нито за миг не се поколебаха да отразят истината такава каквато е.
9.
Търговец
22.04.2014 23:30:44
1
6
Честито на всички колеги които днес понесоха поредния удар под кръста от фирма ГЕРБ.В крайна сметка справедливостта възтържествува.Къде е сега устатата пиарка на ЛАФКА (Екатерина Капрова)-старата мома да напише коментара в подкрепа на Делян Пеевски.Нечестно спечелените пари не носят щастие разберете го (Капрова и Касабова),в един момент ще се превърнете в нищо незначещи трубадури. Поклон пред обективните и честни журналисти които нито за миг не се поколебаха да отразят истината такава каквато е.
8.
търговец
22.04.2014 23:21:26
8
1
Николайчо, признай си - имаш павилионче на себе си, на жената, на всички роднини. Що да не се бориш да има ограничения - ами ти си от тия дето все търсят как да изклатят системата и все са недоволни. Тези дето те подкрепят знаят ли или и те са като теб.
7.
честито колеги
22.04.2014 20:08:47
1
10
ЧЕСТИТО, НАСРАН ЗАДНИК. ЩЕ СИ ПРОДАВАШ СКАПАНИТЕ ВЕСТНИЦИ ДО ГРОБ.БОЯН ГЛУПАКА ПАК СЕ ИЗЛОЖИ.
6.
Николай Димитров
22.04.2014 19:44:19
1
14
Честито на всички колеги решрнието на Администртивен Съд го печелим във всички части и по всички текстове.Решението казва че в обектите за печатни произведения неможе да се продават цигари и пакетирани стоки.Аде сега Бояне скрий се в дупката си и не изпълзявай повече оттам.
5.
Николай Димитров
22.04.2014 19:44:19
2
14
Честито на всички колеги решрнието на Администртивен Съд го печелим във всички части и по всички текстове.Решението казва че в обектите за печатни произведения неможе да се продават цигари и пакетирани стоки.Аде сега Бояне скрий се в дупката си и не изпълзявай повече оттам.
4.
БОЯН-ЛЪЖЕЦА
22.04.2014 18:54:35
2
13
БОЯНЧО. ВСИЧКО Е САМО ЛЪЖИ И ИЗМИСЛИЦИ.В ЦЯЛАТА СТАТИЯ НЯМА ГРАМ ИСТИНА.СПРИ ДА ЛЪЖЕШ ХОРАТА,ЧЕ СТАВАШ СМЕШЕН.
3.
Бургазлия
22.04.2014 18:36:36
2
13
Г-жо Касабова стига сте лизали гъза на Делян Пеевски нали вече лапнахте от поръчковите и хвалебствени статии за ЛАФКА.Тоя ФЕС и РОДООТСТЪПНИК Боян Иванов да си нахлупи Феса и да ходи да се Навежда на Делян Пеевски.Щял да разкрива работни места-ми то няма човек в града който да не знае че Боян НАЙ редовно не плаща на хората които работят при него.А колко работни места ще бъдат ЗАКРИТИ защо не казвата??????? Тези хора те не съществуват ли бе а г-жо КАСАБОВА(Съблазън)?????? Ти ПАРОДИЯ на журналист Касабова.
2.
ХА,ХА,ХА
22.04.2014 18:35:28
1
11
ХЕЙ,БОЯНЧО,ПЕДЕРАС ДОЛЕН, СТИГА СИ ЛЪГАЛ ХОРАТА. ТЪПАК.
1.
lafka
22.04.2014 18:27:11
1
11
Ne pozvoli na tebe, ti ne si faktor. Pozvoli na lafka da si sloji obektite... poneje si prekaleno maloumen si prodade firmata predi dosta vreme. Tapak.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори