×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Удушената Алекс влачена към тавана, МВР мълчи за СИМ-картата от телефона й в хотел „Лагун”


Удушената Алекс влачена към тавана, МВР мълчи за СИМ-картата от телефона й в хотел „Лагун”
В деня на убийството Алекс носи ето тези златни медальонче и обички, които й подарили на рождения ден на 5 април, те ще бъдат върнати на родителите й утре
Тема в развитие
Удушената Алекс влачена към тавана, МВР мълчи за СИМ-картата от телефона й в хотел „Лагун” Съдът остави Атанаска в ареста (ВИДЕО) Убийцата на 8-годишната Алекс се страхува от вендета, настоя да остане в ареста Сестрата на Атанаска: Мога да правя пачки, но бащата на туй дете сега ще избие нашите шест деца Защитникът на Атанаска Благой Потеров опитва да я изкара луда Алекс нарекла децата на Атанаска грозни и тя я убила Майката на удушената Алекс: Не харесвах съседката Атанаска и тя го знаеше, но защо посегна на най-скъпото ми?! (ОБНОВЕНА) Атанаска зарязала съпруг и двама сина в димитровградско село На живо в "Паралакс" по СКАТ тв: Цялата истина за трагедията в Поморие (ОБНОВЕНА) Александра е зверски удушена, а после обезобразена Видях само ръчичката на детенцето си, която висеше от носилката, не бих понесъл гледката в моргата Бащата на убитата Александра за Флагман.Бг: Призовете колегите си да ни оставят сами в мъката ни Ексклузивно! Северина: Дъщеря ти е на гости, добре е, Веско да приготви пачките за нас Златоград в потрес след поморийската драма: Проверете смъртта на двамата съпрузи на Светла Майката на Александра в тежък нервен срив, току-що разбра, че дъщеря й е мъртва Ексклузивно пред Флагман.Бг! Майката на Атанаска: Някой сложи трупа под леглото на дъщеря ми Третата задържана за убийството в Поморие скрила трупа под леглото Алекс удушена с найлонова торба Отвратително! Трупът на детето пренощувал над главите на родителите Ужасна развръзка! Отвлечената Алекс е открита мъртва (ОБНОВЕНА) Арестуваха жената и тъщата на хотелиера Веселин Тошев заради отвлеченото дете Бащата на отвлечената Алекс: Давам 50 хил. лв., ако ми кажат къде е дъщеря ми Ексклузивно за Флагман.Бг! Врачката Фатме предупеди МВР: Бързайте, след 2 часа може да е фатално Само във Флагман.бг: Вижте изтърбушения хотел Лагун, в който не откриха отвлеченото момиченце (СНИМКИ) Поморийският ъндърграунд: Хотелиерът Веско не би отвлякъл дете на лихваря Веско (ОБНОВЕНА) Екстрасенсът Фатме от с. Тънково: Момиченцето е в мазе с двама мъже, единият с белег на лицето Тежко въоръжени полицаи атакуваха хотел „Лагун“ в Поморие Първо във Флагман! Ето я отвлечената Александра от Поморие, някой виждал ли я е Малката Александра отвлечена по пътя от СОУ „Иван Вазов” към дома й в кв. Свобода в Поморие Изчезна дъщерята на бизнесмен от Поморие – ученичката Александра
виж още
скрий
16 Април 2014, Сряда, 15:17 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки Катя КАСАБОВА и сем.Тодорови

Първата експертиза на арестуваната Атанаска показала отлично психично здраве

Златното медальонче и златните обици на удушената 8-годишна Александра от Поморие се съхраняват като веществено доказателство в МВР заедно с дрешките й от деня на убийството, съхранена е и ученическата й раничка. Няма данни обвинената в убийството й Атанаска Георгиева да е мародерствала. Тя не е правила опити да сваля бижутата от мъртвото телце с цел грабеж. Утре родителите ще ходят в ОД на МВР, за да им бъдат предадени по надлежния ред.
Наш репортер разговаря днес с роднините на момиченцето, които са убедени, че то не е убито горе на тавана, нает от Атанаска, а пред входната врата на апартамента им, докато е опитвало да си отключи. Сигурни са, че е имало подготовка за покушението.
Криминалист изнася от таванското помещение на арестуваната Атанаска раничката, с която детенцето се връщало от училище

„Детето никога не се е качвало при тази жена горе, бях забранила на Александра да контактува с нея, не и да допусна да влиза при нея. За Алекс моята забрана беше със сила на закон. Не мога да повярвам, че ще се поддаде на поканата да прекрачи прага и да й гостува”, категорична е майката Евалина Тодорова. За Атанаска вече се знае, че се ползвала с лоша репутация, а от МВР дори намекнаха, че през последните три дни преди убийството тя е проституирала. Майка й Светла твърдеше, че по това време била болна от грип и изобщо не била напускала тавана.
Семейство Евалина и Веселин Тодорови са дълбоко убедени, че детето е удушено пред дома му на четвъртия етаж, над който се намират таванските помещения и после е влачено нагоре. Утре експерти ще направят нов анализ на заснетите от криминалистите фотоси на тялото, за да се изясни фактическата обстановка. „Синините по крачетата и ръчичките не са просто послесмъртни петна, както ни убеждават, не вярваме, ние искаме да видим как се движи разследването, какво е казала убийцата, нищо дотук не ни казват конкретно, сигурно има още неща за изясняване”, чудят се Тодорови.
Скъпите златни бижута Александра получила по време на голямото парти за рождения си ден на 5 април – виж снимката, която публикуваме. Тя е била накичена с тях и в деня на покушението, заради което можеше да се предположи, че нападението би могло да е с цел грабеж.
Дотук обаче това са само подробности от разследването, в което се очертават сериозни бели петна.  Основното – как телефонът на детето се озовава в хотел „Лагун”, на около 500 метра от жилищния блок, където е намерено трупчето. Доказано дотук след аутопсията е, че смъртта е настъпила около 18 часа в четвъртък, като тялото е под леглото на Атанаска, която явно е преспала с него. Хотел „Лагун”, в който живеят нейната майка Светла и по-малката й сестра Северина, бе атакуван в  9 часа сутринта в петък, като през цялото време полицаите са били убедени, че момиченцето е скрито там и че е живо и здраво, тъй като около 3 часа след полунощ срещу петък са засекли със специален уред, улавящ топлина, движението на няколко тела на четвъртия етаж.
Разследващите са концентрирали вниманието си върху хотела на Веселин Тошев и жена му Северина, след като локализирали клетката на телефона на Александра. Детето е имало най-обикновен апарат „Нокиа”, който до 19,45 часа дава свободно, когато майка й многократно я търси.  След това се оказва, че картата е прехвърлена в смарт телефон и точно това улеснява експертите да локализират клетката в хотел „Лагун”. „От „Лагун” е пратен есемесът до жена ми с текст: „Дъщеря ти е на гости, добре е, Веско да приготви пачките”, разказва Веселин Тодоров. Той е убеден, че 43-годишната Атанаска има съучастници, които са й помогнали – най-малкото  да заличи следите и да залъже  полицаите в посока „отвличане”, с цел печелене на време, докато се вземе подходящо решение за укриване на трупа.
Първата психиатрична експертиза на Атанаска е показала, че е в отлично душевно здраве и не е извършила престъплението поради заболяване.
Родителите на Алекс смятат, че Северина има пръст в това престъпление, защото само тя от трите жени притежавала смартфон.
30-годишната Северина и майка й Светла бяха задържани в петък след претърсването на хотела, но късно вечерта бяха пуснати и срещу тях не са повдигнати обвинения. Те и сега се намират в хотела на Тошев, където е и най-голямата сестра на Атанаска – 45-годишната Евгения от Гълъбово. Всеки ден Северина излиза на разходка с двете си малки дъщерички и с нищо не показва разкаяние или поне известно неудобство от поморийци.

В категории: Разследване


25
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
25
Коментара по темата
25.
Информиран
18.04.2014 22:14:51
1
4
Как така болна от грип ще кани детето на гости, аре стига са ни пращали за зелен хайвер. Полицаите да я оставят гладна и без да спи 1 седмица и веднага ще издаде и другите боклуци, целия им помашки род е замесен!!!
24.
Информиран
18.04.2014 22:14:50
1
1
Как така болна от грип ще кани детето на гости, аре стига са ни пращали за зелен хайвер. Полицаите да я оставят гладна и без да спи 1 седмица и веднага ще издаде и другите боклуци, целия им помашки род е замесен!!!
23.
Х
18.04.2014 14:27:42
1
2
По всяка вероятност, това е и причината, да бъде извикан съдебен лекар от София. Защото някои се чудеха как така бързо е дошъл този човек. Ами дошъл е, защото се е знаело още сутринта, но са чакали Атанаска да признае.
22.
Х
18.04.2014 14:25:00
0
1
Мисля си, че полицията може би още сутринта са разбрали, че детето е в квартирата на Атанаска и може би поради тази причина цял ден мълчаха, за това, че тя е задържана. Просто са искали да разберат дали някой е подхвърлил трупа или тя го е извършила и ще каже нещо. Ако не беше замесена и не е знаела за трупа, няма логика да прави самопризнания. За това цял ден са я държали, за да разберат тази подробност - знае ли тя нещо за детето или някой го е сложил там без нейно знание, за да я натопи.
21.
ПОЛИЯТА - ПАК СПИТЕ!!!
18.04.2014 11:49:35
3
4
НЕ МОЖЕ НИЕ ТУК ДА СЕ ДОСЕЩАМЕ И ДА РАЗСЛЕДВАМЕ, А ПОЛИЦИЯТА ДА НАМЕРИ И ХВЪРЛИ НА ПУБЛИКАТА ВИНОВНИК,ЗА ДА СА СПОКОЙНИ ВСИЧКИ. АРЕ МАЛКО ДА СИ РАЗМЪРДАТЕ МОЗЪЦИТЕ, ПЕНСИИ,АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРАВИТЕ,ОСВОБОДЕТЕ МЕСТАТА СИ НА КАДЪРНИ МЛАДИ ХОРА,КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ДОКАЗВАТ И ДА РАБОТЯТ!!!
20.
анонимен
17.04.2014 13:23:48
4
10
Добре, родителите смятат,че детето им е убито пред входната врата на апартамента им(поне така пише в статията), а те нищо не са чули....малко странно, имайки предвид жестоките синини по телцето му, едва ли не е викало или съпротивлявало. На другия ден се прави обиск на апартамента на въпросната Атанаска, полицията не намира нищо...всеки знае как се прави обиск, и ламината ще ти вдигнат ако се налага т.е. няма как да не го намерят ако е било там. И изведнъж след няколко часа детето е намерено в апартамента на тази жена??? Като не са го намерили, защо пак са се върнали във въпросния апартамент?!По-скалъпена история за замазване на очите на хората не можа да се измисли явно.Аз съм от Поморие и мнението на хората определено е доста по-различно от това на тези, които пишат коментари,защото града е малък и хората се познават.... никой не обвинявам или защитавам, той Господ гледа!!!
19.
мнение
17.04.2014 09:26:33
3
10
Съгласна с 16 - цялата рода са замесени - защото на лицата им е изписана злобата , завистта и лошотията . А на всичкото и това самочувствие което демонстрират близките на Атанаска .След такава трагедия трябва да са по смирени и угрижени дори заради присъдата която очаква сестра им - независимо ВИНОВНА или не .......тези три жени са заедно виновни . Въпроса е коя е извършителката ? Коя е помагала ? и не на последно място - коя е подстрекателка насаждала многократно , че тези хора от семейството на Алекс живеят много добре , всичко им се нарежда ,а, ние сестрите при нас всичко е трудно , все не ни върви , нямаме пари , грозни и комплексирани сме...защо да е така ?
Относно ДИАГНОСТИКА НА КАРМАТА ако тези жени са виновни - и трите по малко - то те никога няма да са щастливи и доволни от живота , те винаги ще са нещастни и тази злоба ще се връща при тях отново и отново като бумеранг , защото злобата , завистта и лошотията която е сред хората им се връща стократно .
18.
zaza
17.04.2014 01:29:56
5
9
Mnogo izmislizi mnogo neto4nosti doljama misterija,miai 4e se prikriwat drugi hora i skandali,mai 4e ima seriosni skandali za da se stigne do ubiistwo na dete i nai werojatno tesi hora ot hotel Laguna i sestrata njama da za nito sameseni Nito Atanaska njama da e ubiiza a njakoi drug e ubieza. A dali e prisnala i kak i za6to e priznala setete se priznanija ne se iszejdat kato im predlagat kafe s torta. Drugi mrasni istorii ima no se krijat. Jalko sa detenzeto
17.
no name
17.04.2014 00:31:43
2
9
...и още нещо. Не може да си болна от грип и изведнъж в един момент ей така просто да поканиш нечие дете вкъщи! Няма логика! Че и след малко да го убиеш! Няма такава небивалица! Тук има умисъл, имало е план!
16.
no name
17.04.2014 00:08:26
2
15
Толкова неща се изписаха. В един момент- мотив няма! Народа започна да се бунтува и да пита МВР: Каква е причината, какъв е мотивът да убиеш дете?!? На следващият ден се съобщи, ...ей така...изведнъж.., че Атанаска е убийцата и дори си признала, а мотивът и бил една обида на снимка на децата и! Що за мотив, що за причина!? ЩО ЗА ВЕЛИКА ГЛУПОСТ?????? Нали експертизата казва, че е психично здрава. Какъв е извода? НЕЩО ДРУГО СЕ УКРИВА!!! Разберете! 100% са замесени и другите две змии! Тръгнали са да изнудват, но нещо планът им не се е осъществил и така ....понеже са едни селски аматьорки са убили за нищо детето- вероятно, докато са опитвали да го дърпат, да не вика, докато се е съпротивлявало. И тогава са се опитали да скроят тези небивалици. И в крайна сметка, понеже са много хитри са решили вината да легне изцяло на Атанаска. Кой знае какви са и ги говорели. Все пак другата е хотелиерка, може да и е казала, да поеме вината, пък тя ще я измъкне, нали се мисли за голяма мутреса. НО ТУК ОПРЕДЕЛЕНО ИМА НЕЩО ГНИЛО! И никой не вярва на тази абсурдна версия- мотив!В крайна сметка никой не съжалявам!!! Но изпитвам огромна тъга, за детето! Не ги познавам, но това ме потресе. Милото детенце! Що за съдба!? Що за карма?! Що за живот?????
15.
14
16.04.2014 22:56:06
2
10
Тази Атанаска, убийцата, според мен лъже и то много. Заради някакви обиди, посегнала на детенцето. Нито вярвам, че това дете може да говори такива неща и то толкова да бъде предизвикано, нито, че тя като голям, разумен човек би се афектирала до там да го убие. За мен си е живо отвличане, с цел рекет и убийство, но нека полицията си каже тежката дума.
14.
Аз
16.04.2014 22:52:10
0
2
Казват, че СИМ картата е преместена в телефон, който имал GPS. Не знам дали е възможно по този начин, прихванали са го.
13.
непознат
16.04.2014 22:42:15
2
7
Я някой който разбира да обясни с каква точност може да се определи откъде е обаждането? И да се изясним накрая - СМС или о баждане на жена с ромски акцент, както пишеше в друга статия? От хотела или може да е около хотела - с каква точност може да се опредеи до 1 м, до 10м, до 100м???? И смартфон има почти всеки. А детенцето уж беше отвлечено от двора на училището, после стана в междублоковото пространство, беше се качило на тавана, а сега смятате че е станало на етажа. А това че жената се е признала за виновна означава ли че наистина е виновна?
12.
N
16.04.2014 22:22:07
0
14
Лошо детенцето замина заради грешките на възрастните.
11.
Шшшт
16.04.2014 22:18:37
1
6
Какъвто и да е телефонът, явно наистина са засекли сигналът там. а двете хубостници се правят, че нищо не е станало. Лъжат и живеят спокойно.Вече си мисля, че може те самите да са искали да приберат Атанаска на топло, за да си спестят грижите по нея. Да ми прощава Господ, ама...
10.
Аз
16.04.2014 22:16:07
0
0
На 39. Явно най-голямата - Евгения е на 43.
9.
43
16.04.2014 21:48:52
1
4
И последно Атанасака на колко години е ФЛАГМАН?
На 43 или на 39?
8.
iphone
16.04.2014 21:46:12
3
3
да ама тази северина има iphone.Вижте и албума ios такъв албум имат само хора с айфони.
7.
io
16.04.2014 21:34:53
0
5
никой не е казал, че телефона е Айфон. Пише смартфон!
6.
iphone
16.04.2014 21:26:04
5
8
Чудя се как карта от нокиа може да влезе във iphone.
5.
бубу
16.04.2014 20:30:36
1
10
Чудя се защо не арестуват малкия парцал
4.
Аз
16.04.2014 19:58:43
0
6
ПИН код можеш да си въведеш по желание. Аз например нямам такъв. Така че не е задължително да е имало.
3.
мъж
16.04.2014 19:57:59
0
13
Много хора си деактивират пин кода за да няма нужда да го пишат при всяко включване на телефона. А и много често хората ползват 0000.
2.
Мъж
16.04.2014 19:55:38
1
11
Ако не знаете кода на сим картата може да се премахне. За Ваша информация и за да няма безсмислени коментари.
1.
жена
16.04.2014 19:36:25
20
6
Това с прехвърлянето на картата в друг телефон не му хващам смисъла.Нали има пин код ?Как са я активирали след прехвърлянето ?Или преди да удушат детенцето са го питали за кода?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори