×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двегодишни тризначки не излизат от къщи, защото нямат обувки


Двегодишни тризначки не излизат от къщи, защото нямат обувки
Децата ми са дар Божий и въпреки трудностите, аз съм щастлива, казва майката на тризначките.
10 Април 2014, Четвъртък, 09:48 ч.

От август Патрисия, Мария и Катя не са ходили и на детска консултация, защото парите все не стигат, а домът им е на 20 км от лекарския кабинет

Тризначките Патрисия, Мария и Катя от врачанското село Тишевица, които се родиха през 2012 г., не излизат от дома си, защото родителите им нямат възможност да им купят обувки. Скоро те ще навършат две години, а кака им Веси вече е на 3,5.
Майка им Савина Генова разказа пред камерата на Нова телевизия, че миналият месец купила обувки и дрехи на Веселка, за да може да ходи на детска градина. За тризначките обаче парите не стигат.
Шестчленното семейство и бабата, която помага за отглеждането на децата, живеят с близо 600 лева.
„Най-важно сега е да имаме храна, да осигурим памперсите, да платим и сметките за ток, вода“, добавя Савина.
На въпроса как се справя с четири деца и дали преди две години се е питала дали да ги роди, тя отговоря, мисълта да ги махне винаги й е била чужда, защото децата са дар Божий.
Савина работи като санитар в местното училище, а мъжът й се труди без почивен ден като водопроводчик. За да спестят пари, жената купува всеки ден по 10 литра домашно прясно мляко за 10 лева, което сама подквасва. То стига за ден и половина. Задължително в менюто трябва да има супа, основно ястие и нещо за десерт, добавя Генова.
От август обаче четирите момичета не са посещавали детска консултация. Кабинетът на лекаря се намира на 20 км от селото, а пари за гориво все не стигат, признава майката.
Въпреки трудностите тя е убедена, че ще се справят и няма да лишат децата си от образование.

В категории: Лична драма


5
Коментара по темата
5.
Unknow
11.04.2014 11:03:07
2
0
Ако искате да помогнете на семейството, можете да се свържете с майката Савина Генована телефонен номер: 0894 87 70 71.



Банкова сметка:

International Asset Bank
BIC: IABGBGSF
IBAN: BG34 IABG 7494 100 256 12 00
4.
абв
10.04.2014 11:31:54
1
15
Коя област е това - дайте пощенски код? Под такава новина задължително трябва да има пълен адрес, за да можем да помогнем!
3.
1234
10.04.2014 11:06:57
0
8
Според вестник Стандарт адреса им е село Тишевица улица Бачо Киро 1 ,

Като преписвате поне дайте цялата информация
2.
1234
10.04.2014 11:03:19
0
18
И теглим една майна на държава , понеже за циганите всичко има , но за такива хубави здрави деца няма нищо.Дайте адрес и телефон , стига сте преписвали новините от други сайтове
1.
kkk
10.04.2014 10:52:32
0
15
Най- добре ще е като публикувате такива новини да давате адрес или имена и телефон на хората, които се нуждаят от помощ. иначе само четем и ни става жал , без да помагаме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори