×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бездетните двойки безотговорно прибягват първо към ин витро, а проблемът много често е в мъжа и е лесно лечим


Бездетните двойки безотговорно прибягват първо към ин витро, а проблемът много често е в мъжа и е лесно лечим
При липса на селен мъжете страдат от намалена сексуална способност, твърди алергологът и хомеопат д-р Нонна Петрова
08 Април 2014, Вторник, 11:30 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Авторът

При изкуственото оплождане в България основно се използва сперма от Холандия, а това е крайно притеснително за развитието на нацията ни

Десетки хомеопати, лекари, фармацевти от цялата страна се събраха в събота в интерхотел България по повод ежегодното отбелязване на Световната седмица на хомеопатията. Точно преди 150 години на 10 април е роден бащата на хомеопатията Самуел Ханеман. Поради тази причина през април се организират семинари, на които тематично се разискват определени заболявания и методите за тяхното лечение. На дневен ред тази година бе здравословното състояние на мъжа, мъжката фертилност, патология, сексуалните проблеми, и най-вече начините за лечение с интегриращи меки въздействия като хомеопатията. По този повод Флагман.бг разговаря с алерголога, педиатър и хомеопат – д-р Нонна Петрова.


- Доктор Петрова, от какви заболявания страда най-често българския мъж, отговорен ли е той към своето здраве и как може да му се помогне?

- Тази година всички специалисти в областта обърнахме внимание на мъжката патология, заболяванията, свързани с мъжкия пол и най-вече фертилността. В България може да се каже, че  мъжките заболявания са основно сърдечно-съдови, инсултите и високото кръвно налягане. Всички знаем, че мъжът е от Марс, а жената от Венера. Марс се свързва с огъня, борбата, огнената сила. Огънят се намира в сърцето, затова и мъжете страдат най-вече от сърдечни проблеми. Докато Венера и Луната характеризират женската природа – вода и отделителна система.
Срещата ни касаеше няколко момента. Освен широко разпространените терапиите с шусрелови соли, обсъдихме и добавянето на селена в лечението. Оказва се, че при липса на селен, мъжете страдат от намалена сексуална способност. Налице е и нарушение на качеството на спермата, както и подвижността на сперматозоидите.

- В тази връзка, може ли мъжките проблеми да са причина за трудното забременяване при жената?

- Разбира се. Голям проблем в нашата страна е, че почти никой не се занимава с мъжката фертилност. Преди, когато имаше проблем със забременяването, се изследваха и жената, и мъжа. Ако имаше нарушение на мъжката фертилност,  се даваха различни съвети, добавки, които да подобрят качеството на спермата. Днес това въобще не стои на преден план. Защо да се занимаваме с мъжа, след като имаме ин витро. Трябва ни само една жена с добри фертилни функции, изкуствено осеменяване, дали от неговата сперма или не, е друг въпрос. Да не ви говоря, че банките със сперма за България идват не откъде да е, а от Холандия, най-често от моряците. И това идва като генетичен материал у нас и за мен е голям проблем, защото ще се отрази при бъдещото ни поколение.
А има толкова ясни и категорични методи за зачеване при двойките. Хомеопатията е една от тях. Специалистът работи с двойката, разбира проблема им и им изписва лечение.

- Искате да кажете, че хомеопатията може да свърши работата на ин витро процедурите, които са безкрайно скъпи...

- Моите колеги имат много родени деца по тези методи, и то при пациенти, които са минавали през ин витро, но без успех. Искам да отбележа, че те не вредят, изискват само желание и разбиране у пациента, и по малко съмнение, защото ние българите сме склонни винаги да се съмняваме във всичко.

- Хомеопатията става все по-широко разпространена у нас. Какви болести обаче се лекуват и на какви не може да се помогне?

-Лечебните подходи на хомеопатията са насочени към целостта на организма. На първо място хомеопатията лекува всичко, а не отделно заболяване или орган. По принцип съвременният конвенционален подход разглежда отделните органи и техните заболявания. В същото време хомеопатията разглежда целия организъм като единно функционираща система.
Обществото ни се обръща все по-често към хомеопатията като алтернативен метод към доброто здраве. Здравната ни система куца в много направления. Все повече хората разбират, че трябва сами да поемат отговорността за здравето.
Нашите методи имат уникалната възможност да бъдат достъпни. Хомеопатията в определена степен е безкрайно достъпна. Човек без да е лекар, веднага може да прецени какво би му повлияло добре, ако прочете и се ограмоти в тази насока. Той може да си помогне да преодолее леки заболявания, леки дискомфортни състояния. Когато обаче се касае за сериозна патология, там трябва да се обърне към съответния специалист - като примерно хронични заболявания най-вече високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, болки в ставите. Хомеопатията може успешно да се комбинира с всички останали методи на лечение, изисква обаче съответно познание у специалиста.

- За какви точно методи на алтернативно лечение става въпрос?

- Ние разговаряхме с голяма група лекари и фармацевти за един много интересен терапевтичен метод, който представлява лечението с минерални тъканни соли. Това са солите, които изграждат нашите клетки. Всяка наша клетка има минерална решетка, която съдържа 12 минерални соли. Клетките трябва да се зареждат постоянно с тях. Като се наруши равновесието между тях, трудно може да се възстанови. Точно преди 150 години един немски учен е създал шуслеровият терапевтичен подход. Разредил е в минимални количества минералите, така че да достигат само до клетките в организма. Тема на разговора беше именно тази минерална терапия, която вече е много популярна и в България. Изключително е подходяща за интегриране и подхранване на клетките, както и предпазване от редица заболявания. Радвам се, че вече има такъв голям интерес. Хората наистина могат да си помагат с шуслеровите соли, но първо трябва да ги познават, а те са простички откъм опознаване. Успоредно с това, те трябва да се научат как да се хранят правилно и как да се движат правилно. Всичко това в комплекс с минералните компоненти, които са наистина безопасни и за деца, и за бременни, човек може много дълго да поддържа здравето си. За да възникне едно заболяване, трябва да мине известно време, за да се прояви. Времето преди това клетките са страдали от нарушеното равновесие на минералите.

- А специалистите могат ли да разберат за проблема още преди да се прояви болестта?

- Този същият немски доктор е открил, че по промените по лицето и външния вид, може да се установи много, много по-рано заболяването, както и нарушеното равновесие на определена минерална сол.
Примерно ако познавате добре някой човек и забележите, че в процес на времето изведнъж неговите слепоочия стават все по-вдлъбнати, има отговор за това. Промените лесно могат да се забележат, особено ако е близък човек. Тези вдлъбнати слепоочия ни говорят за нарушение на равновесието на фундаментална минерална сол като калиум фосфорикум. Това е шуслерова сол номер 5, която отговаря за метаболизма и храненето. Когато тя се изчерпи, мозъкът започва да генерира по-малко ендорфин, а човек лека полека започна да се чувства по-депресиран, да има по-тъмни мисли. Като се възстанови равновесието, му става по-леко. Много хора вече познават шуслерова сол номер 5 като минералната сол за добро настроение.
Ако видите примерно човек с тъмни сенки под очите продължително време, със землист цвят на лицето , просто това  трябва да ви говори, че човекът започва да нарушава равновесието на йоните на железния фосфат, това отговаря на шуслерова сол номер 3.
Ако питате този човек, сигурно ще боледува често от респираторни инфекции или ще има лека форма на анемия. Ако навреме приложи формулата хранене –движение - шуслерова сол, това може да го предпази от сериозни заболявания. Лекарите и фармацевтите в продължение на тази седмица много задълбочено изучават тези методи. С тях те могат да помагат и на децата. Децата са много чисти, те веднага реагират на такъв тип терапия. Те могат да преминат леко през много детски заболявания без тежки лекарства. И тук използваме шуслерова сол номер 3.
Тя предпазна децата от инфекции, подобрява имунната система, едновременно с това подобрява и капацитета на мозъка. Тя се грижи за кислородното снабдяване на клетките. Майките го знаят вече много добре и я ползват.

- Как точно се пие тази шуслерова сол?

- Тази шуслерова сол се пие, когато е чиста лигавицата на устата. Приема се под езика, тъй като в нея има наночастици. Хомеопатията и шуслеровата терапия е наномедицина. Тези наночастици проникват през междуклетъчните пространства и навлизат в целия организъм, много бързо достигат до всяка клетка. Те се смучат под езика бавно, вземат се поне половин час след хранене. След като се приемат, човек трябва да изчака поне 20 минути преди да се храни и пие течности отново.
Шуслерова сол номер 3 е много добра терапия против респираторните инфекции през зимата. Две таблетки сутрин, приемани продължително време, са достъчни от предпазването на различни вирусни заболявания.

- Вие казахте, че отличителна черта на българина е съмнението. Много ваши колеги – хомеопати предлагат лекарства, които сами забъркват и лекуват с тях пациентите. Това не е ли един от поводите за съмнение в тези методи на лечение?

- Хората трябва много добре да си подбират терапевта. По принцип в България си има закон за лекарствата, хомеопатичните лекарства са регистрирани у нас според изискванията на Изпълнителната агенция, има ги в аптеките, стават все по-широкодостъпни. Минералните соли също се продават в българските аптеки, фармацевтите ги познават и препоръчват. Терапевтите, които се занимават с тези методи, са обучени. Доверявайте се на хора, които имат сертификати, разрешени в страната. При този тип лекарства, за който вие казвате, някой трябва да поеме отговорността в случай на усложнение. Изпълнителната агенция по лекарствата е проверила всички медикаменти, които се продават в мрежата. Ако има някаква странична реакция, тя ще бъда документирана и описана. Докато в противния случай, пациентът сам си поема риска. В България всичко се случва...

- Вие основно акцентирахте за положителния ефект върху организма на шуслерова сол 3. Кажете и за останалите 11, какво е тяхното влияние, могат ли да се пият в комбинация и при какви проблеми?

-Шуслеровите соли са 12 и тяхното приемане зависи от проблемите на конкретния човек. Номер 3 е много масова. Примерно шуслерова сол номер 1 укрепва много костната система и зъбите, предпазва нашите клетки от промяна на функциите на ДНК, както и от дегенерация на клетките.
Има визуални признаци, които ни показват, че тази минерална сол е необходима. Един от основните, които дават сигнал, са мрежовидните бръчици под долния клепач, защото се нарушава еластичността на съединителната тъкан. Това е женска сол.
Шуслеровите соли са много разредени, до така степен каквито са в нашите клетки. Когато клетката има нужда веднага си я взема, а когато няма нужда, солта не се натрупва, изхвърля се лесно от организма.
Примерно за подобряването на състоянието на кожата е добре да се вземе комбинация от соли с номера 1, 8, 11. 1 е еластичност, 8 е хидратация и хранене, а 11 е здравина и плътност на кожата. Ефектът е видим.
Често препоръчвана комбинация за детоксикация е със соли 5, 9, 10 в рамките на един месец - ускорява метаболизма. Шуслерова сол номер 9 намалява кисилинността на тялото и ускорява обмяната на мазнините.

В категории: Здраве


2
Коментара по темата
2.
Светльо
08.04.2014 15:15:36
1
1
Браво, Нонна!Винаги си била амбициозна!Успех!!!
1.
Ване Пенева
08.04.2014 14:55:35
1
3
ин витро действително е неизбежно в много от случаите без значение къде е проблема- в мъжа или жената.Преди това всичко е пробвано.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори