×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любомир Симеонов: Убих банкерката и ми олекна


Любомир Симеонов: Убих банкерката и ми олекна
Любомир Симеонов живее в някакъв собствен свят. Смята че ще излезе скоро и ще си възобнови фабриката за билки, която банките продават заради дългове
16 Април 2016, Събота, 03:08 ч.
Автор: Флагман.бг

Павлинка Йовчева ми поиска 220 хил.лв.
59-годишният мъж Любомир Симеонов излежава 20-годишна присъда за убийството на банкерката от Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева

„Като убих банкерката, се качих в колата и ми стана леко. Все едно камък ми падна от сърцето. Получих облекчение.“ Това заяви  в затворническото общежитие „Кремиковци“ един от най-известните му обитатели – Любомир Симеонов. 59-годишният мъж излежава 20-годишна присъда за убийството на банкерката от Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева, пише „България днес“.

Покушението стана на 23 септември 2013 г. Симеонов хладнокръвно погуби жената с куршум в сърцето, след което се метна на колата и се предаде на полицията в Сливен. Билкарят оправда деянието си пред разследващи и съдии с фалита на фирмата си. Твърдеше, че дълго време бил изнудван от шефове на различни управленски позиции в Булбанк и нервите му не издържали. Ликвидирал Павлинка Йовчева за назидание. Бизнесменът пледираше в съда, че фирмата му процъфтявала, но от банката го изнудвали по кредит за одобрен европейски проект, а това довело до фалита й. Става дума за проект за строеж на фабрика за билки за 2,3 млн. лева.

Любомир Симеонов ще излезе по-рано на свобода, защото работи в затвора „Фабриката трябва да е в село Черница, на 5 км от Сунгурларе. Тя е началото на края, както обичам да се шегувам. Но някой да те гледа в очите и да ти каже, че ще те утрепе, ще ти съсипе семейството, децата и ще те фалира – какво ще направиш? Искаха да ме заличат. Йовчева искаше аз да сменя избраната от мен строителна фирма, която да вдигне фабриката. Това се нарича мафия“, разпалва се затворникът. Две години и половина след кървавата саморазплата той вади на бял свят още нови твърдения.

„Никъде не съм го казвал, но в прав текст Йовчева ми поиска 220 000 лв. Това се случи до банката в близост до две кофи за боклук. Казах й, че не е познала човека, и ми дойде да я хвърля в боклука. Ако бях го направил, може би нямаше да се стигне до убийството“, разказва Симеонов пред вестника.

Килърът има своя версия защо лично е застрелял банкерката, а не е дал поръчката на друг. „Аз не застрелвам жената Павлина, а мафиота. Другият начин беше да отида в Амстердам, да си пия кафето 5 дни, докато някой свърши тая работа. Но трябва да ме познаваш, за да разбереш защо съм го направил. А аз не обичам да говоря за себе си“, казва Любомир.

Казва, че близо две години се е борил с хората от банката, които го притискали. А с покушението постигнал малка победа.

„След убийството схемата на банката за прибиране на пари от фирми вече не работи. Това е от половин година и важи за района на Бургас. Малко парченце, което още не върши работа. По-сериозният проблем са облечените с власт и пари, на които нищо не можеш да направиш“, казва бизнесменът билкар от затворническото общежитие „Кремиковци“, без да признае съжалява ли все пак за покушението. Убийството стана през септември 2013 г.

„Гордея се с живота си. С това, което съм постигнал и направил. Каквото и да направи човек, не трябва да убива. Това е дар Божи. Но много години в нашата държава на власт застават хора с ниско IQ, мисленето на които е ограничено до техния джоб. Това е вредата. Дали съжалявам или не за убийството, съм сигурен, че не интересува никого. Това е лично мой проблем. Аз не съм дете. Какво ще мисля за неща, които са приключили. Това е минало – край! Ама сега да се тръшкам защо го направих или защо не…“, маха с ръка Любомир Симеонов.

И до днес той не се е отказал от идеята да строи фабрика за билки. Замисъл, в който сякаш се е вманиачил. Ако го изпълни един ден, обещава да изплати присъденото обезщетение от по 100 000 лв. на съпруга и дъщерята на банкерката.

„Имам ли задължения, ги изпълнявам. Ако дойде това време да пусна фабриката да работи, всеки, който има да взима пари от мен, ще си ги вземе. Ако не работи – с пенсията няма как да стане. Това е моя работа колко взимам. Пита ли се такова нещо, това е забранено със закон“, разпалва се бившият военен. С неохота той говори по друга тема – близките и приятелите. Твърди, че се радва на голямо внимание и подкрепа.

„Никой не ме е оставил в затвора. Над 40 човека идват да ме виждат. Правят график кога да са тук. Не искам децата да идват, но ми е кеф, като ме посещават. Не ми харесва в затвора, но го приемам. Няма човек, който да ме познава и да не ме подкрепя“, не търпи възражения по въпроса затворникът и споделя, че никой никога не е тормозил съпругата му Соня навън.

Въпреки че близките на застреляната Павлина имали основание. Писал е за своята истина до всички възможни инстанции. Протестира срещу далаверите и корупцията, които иска да срине. Спи спокойно и планува единствено строежа на фабриката за билки

В категории: Темида


22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
Нормален
19.04.2016 02:47:26
1
2
Възхваляващите психопата очевидно са същите болни мозъци, или по-скоро им липсват такива, след като мислят като него. Утре на мушката на такъв идиот може да са те...
21.
legendata
18.04.2016 15:34:26
0
1
mi to po taq laogika I kasabaova trqbva da gramne nqkoi.
20.
Сеси
17.04.2016 00:13:18
3
8
Абе спрете да пишете за болни хора!
Познавате ли го?
Луда работа.Нито фабрика.нито работници нито бизнес.20 циганин и една студентка.
Уважавайте нормалните хора а не боклуците.
19.
цеца репортерката
16.04.2016 20:09:12
0
2
Лудницата е пълна с рационално мислещи хора а навън,навън всички очакват чудото-същото важи и за затвора мисля
18.
koko
16.04.2016 20:06:04
1
5
На любо му пожелавам едно да му пратят левон за съкилийник та да си поговорят по мъжки въпреки че трудни бих нарекъл банкера мъж
17.
За Родина
16.04.2016 19:04:11
5
5
Този човек е национален герой!
16.
ноунейм
16.04.2016 16:31:47
6
9
Освен банкерката е трябвало и банкера да бъде убит!Браво на човека,разстреля системата,макар че системата е достатъчно отровна и лесно се възпроизвежда.
15.
атанас зафиров
16.04.2016 16:04:00
1
3
аз какво да открадна за да вляза в затвора при мъжете.
14.
таратора
16.04.2016 14:36:13
0
11
Трябва да има повече патриоти като теб
13.
Съгласен съм,
16.04.2016 12:26:45
2
20
че никой няма право да отнема човешки живот,но хората облечени във власт колко човешки живота отнеха и колко семейства мизерстват заради тях?
Tова не е посегателство,нали?
12.
рам
16.04.2016 12:08:07
10
9
до 11
Отново се налага да цитирам част от мотивите на Българския съд.
"Йовчева и била най-лесната жертва с постоянен ритъм на живот ,движеща се по два основни маршрута лесно проследими от обвиняемия ,нямала е оръжие и охрана и по никакъв начин не е застрашавала живота и здравето на убиеца Симеонов".
Да госпожо, а този страхливец в протоколите за разпит е казал следното "Най.напред мислех да убия Хампарцомян или италианския представител Джамбой ,но те имаха охрана и прецених ,че е неизпълнимо и мога да бъда убит от охраната " "Насочих се към Йовчева защото те бе на висока позиция в банката нямаше охрана ,имаше постоянен начин на живот и маршрут за движение ,нямаше оръжие и не представляваше заплаха за моя живот" и още "Мислех да убия В.Желев ,но той бе на ниско ниво в банката при това и вече пенсионер и нямаше да предизвика такъв отзвук, а той като бивш полицай притежаваше оръжие и при несполука можеше да пострадам" .Край на цитатите.
11.
DO 6
16.04.2016 11:24:08
2
9
IASNI SA MOTIVITE ZA REAKZIATA TI. OK, BILA TI E SAPRUGA I TAKA.
IA SEGA NI OBIASNI, ZASHTO TOCHNO TVOIATA SAPRUGA GRAMNA SIMEONOV? ZASHTO TOCHNO NEIA?
ZASHTO TOCHNO PRED VAS?
VSEKO UBIISTVO IMA MOTIV. KAKAV E BIL NEGOVIA?
AKO ISKASH JOKERI, DAVAM VEDNAGA.
10.
8888
16.04.2016 11:17:39
3
5
Polocaite na snimkata sa golemi simpatqgi.
9.
тонито
16.04.2016 11:15:58
2
23
АМИ ТАКА Е! КОГАТО МАФИЯТА И ВЛАСТТА В ДЪРЖАВАТА СА ЕДНО ЦЯЛО И РЕАЛНО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАЩИТИ ,ЩЕ ИМА ТАКИВА СЛУЧАИ, И НЕКА ДА ГИ ИМА ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ РЕКЕТЬОРИ, ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ! ТОЗИ СЛУЧАЙ Е ЯСЕН- ЧОВЕКА Е ПРАВИЛ НЯКАКЪВ БИЗНЕС,КОЙТО ДРАПАЛ ДА ИЗГРАДИ СУМАТИ ГОДИНИ,ВЛАГАЛ Е, НЕРВИ Е ТРОШИЛ, ЦЯЛ ЖИВОТ ИЗГРАЖДАЛ И СЕ Е ПРИМИРЯВАЛ И БОРИЛ СЪС ТАКИВА УРОДИ НА РАЗНИ ПОСТОВЕ КАТО УБИТАТА ГОСПОЖА,НАКРАЯ МУ Е ПИСНАЛО СЕ ДА ГО ГЪРБЯТ И РЕЛЕТИРАТ И И Е ТЕГЛИЛ ЕДИН КУРШУМ НА ТАЗ ОВЦА! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ,НО ИМА ТАКИВА КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ! АЗ ТОЗИ ЧОВЕК ГО РАЗБИРАМ! НЕ ГО ОПРАВДАВАМ,НО ГО РАЗБИРАМ!
8.
Възрожденец
16.04.2016 10:46:19
29
10
Боклук трябваше да те утрепят и теб мръшо върнете смъртното наказание докога с наши пари ще храним тази измет в затворите?
7.
психолог
16.04.2016 10:34:30
31
12
Само на един изверг , отвратителен садист може да му олекне след извършване на убийство. Интересно как от този некадърник пропаднал мошеник и крадец правите светец.
6.
рам
16.04.2016 10:28:39
19
19
Колко интервюта направихте с УБИЕЦА ? Плати ли Ви за тях с откраднатите от Булбанк и Банка ДСК от УБИЕЦА кредити в размер на 1,3 милиона лева? Ще публикувате ли мотивите на Бургаския окръжен съд ,на Апелативния съд и на ВКС в тях категорично е записано "твърденията на УБИЕЦА Симеонов ,че е изнудван ,рекетиран и фалиран са НЕДОКАЗУЕМИ И НЕСЪСТОЯТЕЛНИ лъжи и измислици ,негова защитна теза целяща да оправдае провала му в бизнеса и живота и за да я използва като смекчаващо вината му обстоятелство на основание чл.55 от НПК. Ще отворите ли договора на УБИЕЦА с Разплащателната агенция на фонд земеделие ? Там като банка която ще даде кредита ,ще контролира разходите и че получи парите от фонда е записана БАНКА ДЪРЖАВНА СПЕСТОВНА КАСА.Въпрос как тогава служители на Уникредит Булбанк са го изнудвали този лъжец? Вижте и дело №36981 от 2013г.на Софийски районен съд . По това дело УБЕЦА и неговата съпрута са осъдени за не върнат банков кредит от Банка ДСК като са отнети апартаментите и ФИРМЕНИТЕ МУ ДЯЛОВЕ ОТ" ВЕТОНИКА". Убиецът щял да строи ! Аз питам с коя фирма ?Собсвеникът на Тострой декор я е продал два месеца преди убийството. Самата фирма е осъдена за злоупотреби в размер на 490 хил.лева от еврофондовете .Нещо повече управителя Е.Д.П и брат на бившия собственик е осъден на 3,9 години затвор . Но за мен най-интересния въпрос е как е станала срещата между УБИЕЦА Симеонов и съпругата ми в края на месец май 2012г., След като тя по това време е била на стотици километри от гр.Карнобат? За това в кориците по делото има неоспорими документи и свидетелски показания. Той едва след приключване на делата започна да твърди това разчитайки ,че неетични и неморални журналисти ще повтарят тази лъжа ,без да положат минимални усилия да достигнат до истината . Призовавам Ви още веднъж ако сте истински журналисти ,а не платени драскачи публикувайте мотивите на съда по произнесената присъда за да стане ясна на вашите читатели истината .
5.
Истината
16.04.2016 10:13:02
0
23
Пощенска банка и Булбанк са двете най - съдени банки. Неравноправни клаузи, неспазване на условия по договори и стотици дела срещу тях. Както казва от коко от коментар 2 в медиите нищо не се говори за това.
4.
BRAVOO...
16.04.2016 10:03:15
4
22
...LUBAK ama po-dobre be6e da im sloji6 1 samodelka v ofisa .DA GNIQT POVE4E MAR6I.
3.
@@@@@
16.04.2016 09:59:30
0
31
В Булгаристан не може да се прави бизнес,поради простата причина,че мафията ти става съдружник,искаш не искаш. Ето това са резултатите. С техните схеми продължават тези,които след това работят наведени(на колене).
2.
koko
16.04.2016 09:34:39
1
33
Булбанк е банка паразит в която работят най безкруполните служители факт са масовите спечелени дела срещу банката но за това във медиите няма и дума
1.
КУРТИ
16.04.2016 09:19:11
2
12
ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПОЛИЦИЯТА, НА ПОКРИВА НА СГРАДАТА НА УЛИЦА АДАМ МИЦКЕВИЧ 2 С ВЪНШНИЯ АСАНСЬОР ГРУПИ ОТ НАРКОМАНИ НА 14 ГОДИНИ ПУШАТ ТРЕВА ПО 3 ЧАСА ИГРАЯТ КЮЧЕК , ДО 2 ЧАСА ВЕЧЕРТА НА ПОКРИВА НА СГРАДАТА ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори