×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ексклузивно! РДГ показа на Флагман незаконната сеч в община Средец - със знанието на кмета Жабов и подчинените му (СНИМКИ)


06 Април 2016, Сряда, 13:31 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Дървосекачите завзели десетки метри от общинския горски фонд с благословията на служител от кметската администрация


„Седмицата на гората” започна в Бургаско с ексклузивен репортаж на Флагман.бг, проведен със съдействието на Регионалната дирекция по горите. С техен транспорт наш екип бе придружен до землището на с. Вълчаново, община Средец.

Причината за журналистическата ни проверка са твърденията на кмета на община Средец Иван Жабов, че директорът на РДГ инж.Венелин Радков изпълнява поръчка срещу него, съставяйки 90 акта за нарушения в землището на Вълчаново. (ЧЕТЕТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)


Пътят разделя частната от общинската територия, а сечта продължава навътре в общинския горски фонд

Оказа се, че публикуваното от Флагман.БГ дотук, е ставало с благословията на Жабов, чиито служители са надзиравали и спомогнали за незаконната сеч.

„Това е жива кражба със знанието на Общината и на горския, назначен от общинската администрация. Той издава превозните билети на добитата дървесина.. Той е съучастник”, обясни Огнян Петков – главен специалист горски инспектор.

Служителите на РДГ-Бургас казват, че край Вълчаново изобщо не е трябвало да се сече. Първоначално районът е бил със статут на нива, но в момента е видно, че той се е самозалесил в гора. От Община Средец са знаели много добре това и вместо да уведомят инспекторите, самосиндикално са издали разрешително за т. нар. „почистване”.


Вижте как се укрива незаконна сеч

„Трябвало е да бъде извикана комисия, която да установи на място дали е гора или не, след което да се сече. На своя глава от Общината са им разрешили да секат. След като им издадохме актовете, започнаха да говорят за политическа поръчка. Вие виждате с очите си за какво става въпрос”, коментират служителите на Инспекцията по горите.

Като резултат са премахнати над 100 дървета, които са над 30 години. Според закона за горите абсолютно забранено е да се изсичат дървета над 25 години. В землището на Вълчаново обаче младите и тънки дървета, от които нищо не може да се спечели, са пропуснати. „От едно голямо дърво могат да излязат около 4 куб. м дървесина”, поясняват инспекторите.


Това дърво не е трябвало да бъде отсичано без знанието на РДГ-Бургас

С просто око се виждат фрапиращи безобразия - рязано е точно по границата между частната и общинската територия.  „Не спазват границите и закона. На места има навлизане на частника с над 20 м навътре в общинската територия. Горските служители, както и този от Община Средец, не са си свършили работата. Затова сме им съставили актове”, поясни инспектор Петков.

Служителите на РДГ-Бургас  отхвърлиха твърденията на кмета Жабов, че лесно можели прегрешилите дървосекачи да се заблудят и да преминат границите, навлизайки в чужда територия.

„Това е недопустимо! Първо собственикът или наемателят на земята, която е решил да обработва,  показва с джипиес къде точно е границата, а след това тя се очертава от общинския служител, който трябва да надзирава цялата дейност”, обясняват инспекторите. Те показаха как самата гранична маркировка услужливо е преместена на метри в общинската територия. Нещо повече, самият горски, назначен от кмета, е маркирал за изсичане дървета, които видно са на повече от 25 години. А те по закон са забранени за сеч.


Така изглеждат площите, които не са обработвани повече от 25 г., но са със статут на ниви

Според документите на Община Средец изсечената дървесина е 70 куб. м, но служителите на РДГ смятат, че реално са почистени 150-160 кубика.

„Извозването без документи е криминализирано! Ние го установяваме и след това изпращаме информацията в полицията, където се образува дознание. В зависимост от щетата го дават на прокуратурата или го прекратяват”, заяви Огнян Петков.

При проверка в началото на март т.г. служителите на РДГ-Бургас са конфискували 9 куб. м дървесина, които днес, при нашия обход,  липсваха от мястото. Някой просто ги е изнесъл. От землището на с. Вълчаново липсваха всички големи дървета, които са изсечени незаконно.

В категории: Средец


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
37
Коментара по темата
37.
ЧРД
22.04.2016 19:04:34
0
2
ПРОФ. Д-Р ПЕТКО ЧОБАНОВ – РЕКТОР НА БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
Директорът на училището в Приморско Стоян Налбантов поддържа много близки приятелски връзки с ректора на един бургаски ВУЗ проф. П. Чобанов (Понастоящем проф. Чобанов носи друга титла - президент на БСУ, но за удобство ще го наричаме с предишната му титла "ректор"). Все още не е ясно как са се запознали. Когато стане въпрос за Ректора, Налбантов винаги се възхищава от него, казва че бил голям курвар – по цял ден чукал студентките, направо нямал стигане. Винаги когато го търсел в кабинета му, Ректорът бил “зает” с някоя студентка. След два часа, когато пак го търсел, ректорът пак бил “зает”, но вече с друга студентка... Налбантов успявал да се добере до него като го причаквал в коридора, но и тогава Ректорът се измъквал: казвал му, че бърза, имал ангажимент с някаква мадама и нямал време за него. В такива моменти Налбантов много се чудел: “Абе кога работи тоз човек, бе!? Ми той по цял ден ебе!…Работи ли той въобще?”
Било нещо обичайно секретарката да не пуска Налбантов при Ректора, защото пак имало “посещение”. В такива моменти секретарката му намигала и се усмихвала многозначително и Налбантов разбирал за какво става въпрос. Самият той бил директор на училище и постоянно изживявал подобни ситуации с учителките – викал ги в дирекцията, заключвали се и правели секс. Но за разлика от него Ректорът боравел с много по-качествен материал и имал неограничен избор – край него било изобилие, навсякъде щъкало от млада плът и той можел да си позволи лукса да подбира. Въобще за Ректора университетът бил нещо като харем – арабските шейхове с техните хареми ряпа да ядат – ректорът го слагал и тях в джоба си.
Налбантов бил врял и кипял в подобни ситуации, влизал в положението на Ректора и разяснявал на по-непосветените какви са правилата на играта, т.е. как Ректорът свалял студентките: Начинаещите били предварително информирани от свои колежки какво точно трябва да правят. Влизали при Ректора и започвали най-невинно да го молят за някаква услуга или ходатайство, най-вече за вземане на изпит. Ректорът им давал някакви обещания с половин уста, след което студентките пристъпвали към изпълнение на основната програма т. е. това за което били дошли – правели му по една свирка. Това било абсолютна гаранция, че изпитът ще е взет. От друга страна като си помислел човек, и неговата не била лесна. Ректорът имал много претоварена програма и затова предпочитал да му правят свирки – няма хамалогия, няма претоварване. А ако искал да чука, закарвал мацката някъде извън университета, където било по-спокойно.
Налбантов много често се хвали как веднъж спасил Ректора от една издънка, за което последният му бил много задължен. Били седнали на една маса в едно от барчетата на хотел “България” като Ректорът бил заедно с любовницата си. Налбантов излязъл за малко и на връщане видял съпругата на Ректора, която се била запътила към заведението. (Тук става въпрос за времето от края на 90-те години, когато Ректорът все още е бил семеен). Тогава Налбантов побягнал и по най-бързият начин се добрал до Ректора и го предупредил: “Пази се, жена ти идва!” Ректорът моментално се отдръпнал от любовницата си, а Налбантов я хванал и я прегърнал. След секунди влязла съпругата на Ректора и като ги видяла останала с впечатлението, че мадамата е любовница на Налбантов, а не на мъжа й. Ректорът бил много задължен на Налбантов за този случай и оттогава двамата станали големи приятели.
Чрез ректора Налбантов научава всичките интриги и клюки в университета. Веднъж Налбантов много се учудил, че жената на един известен професор от СУ работела в университета. (Става въпрос за известен писател, журналист, сценарист, есеист, народопсихолог, известен и с пътеписите си). Налбантов попитал Ректора, защо тази жена работи тук, защо не работи в София. На това Ректорът отвърнал: “Защо да й е зле, бе? Любовникът й нали е тука? Идва със самолет от София, наебава се с любовника си и на края на седмицата пак се връща при мъжа си ни лук яла, ни лук мирисала. Университетът й плаща самолетните билети, плаща й заплатата… Как ще й е зле? Много й е добре даже!” (Veroqtno tuk stava vapros ne za saprugata na prof. M. Semov, a za druga jena sas sa6toto familno ime.)
В ценностната система на Налбантов Ректорът заема видно място. “Той е велик човек, – казва Налбантов за него. – Що путки са минали през него, що чудо! Аааааа!!!… Мноооого!!!… Ама много!!!… Ний само мойм са учим от тоз човек!” Не напразно дори хора като Йоан Костадинов, Витанов и Порточанов завиждали на Ректора и признавали, че не могат да се мерят с него.
Въобще той бил ярка и емблематична личност, неразделна част от местния бургаски колорит. Бургас имал нужда от такива хора, които да го олицетворяват и да разнасят славата му.
36.
ВЪПРОС
11.04.2016 18:35:01
0
4
Защо Доматката е станала като ДИНЯ !
Много се ошишила нещо ,младо моме е все пак или гледа от Хрисито ?
35.
Ot
09.04.2016 13:31:14
0
1
pette prusta SREDNIA!
34.
До 33
09.04.2016 12:25:04
0
0
Единствено от където си дошъл,не можеш да се върнеш.Пък ти може и да успееш-пробвай.
33.
Ами
08.04.2016 22:08:43
0
0
ходете си откъдето сте дошли бе боклуци мръсни
32.
Xxxx
08.04.2016 17:00:24
0
0
Xxxx
31.
в това грудово
08.04.2016 14:51:35
0
5
много хора без работа има
30.
кефят ме
08.04.2016 14:40:26
2
6
дежурните педераси на бахура с гейските пръстчета се хомосексат на палците
29.
Predskazanie
08.04.2016 14:28:56
4
14
Tova ne e kletva da preosmlisli glupavoto si darjanie
28.
ако не знаеш
08.04.2016 13:49:51
9
8
който кълне, със сигурност му се връща същото, дори и през поколение

за твоя любим слон -"гювеча", за теб-страдание и болка
27.
Vanga
08.04.2016 13:00:06
3
12
Jivko spri se stiga s tazi omraza 6e zagubih jena si ! Pomisli si dobre da ne sajalyvah
26.
жабе
08.04.2016 12:14:07
10
4
Не закачайте Мравчо той работи за мен юди такива
25.
щуреца
08.04.2016 12:07:39
1
10
Браво ,,Мравка,,хитро си го измислил с братчето си аферим
24.
щуреца
08.04.2016 12:07:38
2
6
Браво ,,Мравка,,хитро си го измислил с братчето си аферим
23.
Skoro
08.04.2016 10:25:37
1
17
Ama mnogo skoro ynkov chte bade pak bezraboten , ama toi si ima firma na brata mnogo xitra formula da jivee brata mravka
22.
Vinoven
08.04.2016 10:19:38
2
14
Za vsichko e Jabov - sa slanceto koeto gree , za vsichki klematichni promeni ! Smehnici ste ot NFSB
21.
Gorski
08.04.2016 10:14:47
3
13
Ynkov direktora e drujka na JManev i Wkumbata toi raboti za tyx
20.
христо янков
08.04.2016 08:57:42
2
9
Аз ,,Мравката,,брат на директора на горското в средец заявявам че моятафирма за добив на дървесина се води на жена ми Петя Янкова тя е президент на фирмата ми хитро нали?На кой ще му мине през главата даскалица и дърводобив.Прокуратурата спи да живее Жаби
19.
христо янков
08.04.2016 08:57:41
3
5
Аз ,,Мравката,,брат на директора на горското в средец заявявам че моятафирма за добив на дървесина се води на жена ми Петя Янкова тя е президент на фирмата ми хитро нали?На кой ще му мине през главата даскалица и дърводобив.Прокуратурата спи да живее Жаби
18.
Йорадан и Въчо Въчев са бракониерите , които изсяк
08.04.2016 06:43:59
0
10
Йорадан и Въчо Въчев са бракониерите , които изсякоха гората в община Средец !
17.
Eksplozivmo
08.04.2016 03:51:10
3
17
Sega razbiram zachto na Jivko jena mu e bila bolna ami to mnogo prostotiiiiii xich ne i bilo lesnoooooo
16.
GERB
07.04.2016 22:04:06
5
46
Wkumba krivi chte vi izliazat smetkite ! GERB E NOMER 1, E I CHTE BADE OCHTE DALGO !
15.
JABOV
07.04.2016 20:56:52
3
54
TARIKAT MAJ NE PISKA ! I SLEDVACHTITE IZBORI SA MOI ! ZAPOMNETE !
14.
ivaila vasileva
07.04.2016 18:27:34
16
7
do sega sredec ne e ilal takava kradliva licemerna i nagla uprava. nito moral. nito svqn. to biva biva amaaaaa.
13.
Жабов и дамбула
07.04.2016 15:24:51
13
5
пак нищо не знаят,олигофрените
12.
до цъцърова
07.04.2016 14:38:12
12
5
неграмотна овца може и теб да изяде
11.
до цъцърова
07.04.2016 14:36:37
12
4
куха смотана лейка
10.
цъцарова
07.04.2016 12:22:40
11
8
Оставете човека стига изсякал гората с Ачо тя ще поникне сле 40 години .Неможе да спи спокойно вече 3 дни храни се само с агнешко линее какво ще го правя.
9.
Преди
07.04.2016 10:48:34
16
9
няколко века в далечна Франция, когато уведомили Мария-Антоанета, че народа умира по улиците от глад тя отвърнала подигравателно "Като няма хляб да ядат пасти" . Скоро след това избухнала Великата френска революция и главата на Мария-Антоанета се търкулнала след падането на гилотината.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ УРОЦИТЕ НА ИСТОРИЯТА!
8.
===
07.04.2016 09:21:48
14
10
Нали си ги избрахте!?
7.
наглеци
07.04.2016 09:09:56
15
15
НАГЛЕЦИ!!! ИЗСЯКОХА ГОРАТА! РАЗБИХА ПЪТИЩАТА! И ВСИЧКО ТОВА ЗА СМЕТКА НА НАРОДА! ПРОДАЖНИЦИ! КОГА ЩЕ СПРЕ ЛАКОМИЯТА..... КОГА ЩЕ СЕ НАПРАВИ НЕЩО В ТАЗИ ГРУДОВСКА ОБЩИНА???
6.
А НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА.
07.04.2016 05:32:45
21
22
СМЪРТ ЗА ТЕЗИ ИЗРОДИ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО ИМ В ПОЛЗА НА ГРАД "ГРУДОВО"
5.
taki
06.04.2016 21:48:40
19
17
Za toq slu4ai gledah po tel. skat minalata sedmici i mn e wazmushtawashto a toq debelak ot Grudowo e nqkakwo nedorazumenie.
4.
KML
06.04.2016 21:31:35
28
29
Жабата да се гони. Съд и глоба за всички изсечени дървета. Бойко тоя дребен мошеник се води твой партиен кадър .
3.
а
06.04.2016 21:11:03
18
17
ангел ангелов и Кмета , те са шефовете на дървата
2.
A
06.04.2016 21:08:28
15
6
chestito!
1.
дан'ти пука
06.04.2016 20:19:01
15
12
както е тръгнало така и така ще те шкартират поне солист на мъжката битова група ставаш заедно с солистката ти
тогава и ВВС ще ви запишат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори