×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на „Златна рибка” в парламента: Да се разреши пак диво къмпингуване е срамно престъпление и безхаберие!


Шефът на „Златна рибка” в парламента: Да се разреши пак диво къмпингуване е срамно престъпление и безхаберие!
Пламен Иванов постигна целта си и изръкопляска след решението на комисията по туризъм
06 Април 2016, Сряда, 14:15 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Депутат от БСП заяви, че е изключително впечатлен от изявлението на бизнесмена


Управителят на къмпинга „Златна рибка” определи опитите за отмяна на забраната за диво къмпингуване като срамно, безотговорно, престъпление и безхаберие. Той се появи на днешното заседание на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, за да си каже мнението върху законопроекта на ГЕРБ за отмяна на въпросната забрана, която бе въведена само преди месец.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов се огъна под натиска на протестите в София. Той  поиска отмяна на забраната, а депутати от ГЕРБ внесоха съответния нов законопроект за изменение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Както „Флагман” написа, днес комисията по туризъм не се поддаде и бламира искането на Борисов.
Въпросният управител на „Златна рибка” обясни, че е изненадан, че при обсъждане на тези закони в комисиите не се канят хора, които се занимават с организирано къмпингуване.

Аз се казвам Пламен Иванов. Девета година управлявам един от малкото останали къмпинги по Южното Черноморие – „Златна рибка””, каза бизнесменът.



Иванов се оплака, че се срещнал с министъра на туризма Николина Ангелкова, но му станало ясно, че тя не може да направи нищо.  „Аз съм сигурен, че тя далеч сама не може да реши този проблем. Самият термин „диво къмпингуване” няма никаква логика, защото то е или „къмпингуване”, което предполага някаква организационна дейност, някакъв режим на контрол (…), или не. Там, където няма ред, какво има? Беззаконие и анархия”, коментира Пламен Иванов.

Той добави, че българският народ е много обеднял и затова услугите за къмпингуване, които предлага, били на много ниски цени. Иванов обаче помоли проблемът с дивото къмпингуване да не се политизира.

Пряк свидетел съм как се експлоатира горска територия на първа линия на плажа – в изключителна държавна територия - зона „А”, без никакви регулации, в скандална замянка и т.н. Което предполага липса на контрол, липса на касови апарати, баджове, осигуровки, договори и т.н.”, добави бизнесменът.

Според него четири министерства трябва да се съберат и да излязат с общо становище на проблема с къмпингуването и с регулиране на концесиите. Това били министерствата на земеделието, на околната среда и водите, на регионалното развитие и на туризма.

Но в такива неорганизирани територии да се толерира – това е просто престъпление, безхаберие, защото аз се учудих още на миналата комисия на Зеленогорски (регионалната комисия в парламента) – нямаше нито един собственик, нито на „Градина”, нито на някой от по-големите къмпинзи. Напротив – никой от присъстващите не разбираше за какво става въпрос. Никой не беше поканен”, заяви Пламен Иванов.

Той си каза мнението за закона, с който се иска отмяната на забраната за диво къмпингуване, така: „Аз съм категорично против влизането в сила на този параграф 1, който е срамен, безотговорен и въобще не знам как да го определя по простата причина, че точка 9 трябва да остане там. (Това е точката за забрана на къмпингуване и паркиране в зона „А” на плажовете – б.а.).

По думите на Пламен Иванов – оттук нататък депутатите трябва да регламентират ясни правила. „А не да се отменя тази забрана, докато видите ли, решим и измислим някакъв закон.”

Бизнесменът се похвали, че дава работа на 40 човека и се старае да предоставя все по-добри услуги на туристите.

Впоследствие депутатът Жельо Бойчев от БСП обяви, че изказването на Пламен Иванов му направило „изключително впечатление”. Особено заради факта, че представители на неговия бизнес не са били канени за становище в парламента досега.

След като депутатите от комисията не одобриха отмяната на забраната за диво къмпингуване, управителят на „Златна рибка” се зарадва и дори изръкопляска на народните представители.

В категории: Созопол , Политика


Автор
12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Не на дивото къмпингуване
05.05.2016 13:44:43
1
1
Браво на г-н Иванов, много добре го е казал. Забрана трябва да има както на всякъде по света. всеки трябва да проумене, че без правила тази дъжава няма да се оправи. Зелената анархо-болшевишка клика трябва час по скоро да се подхване от прокуратурата. С какво право влизат в чуждите имоти и съсипват природата. Дървета не отсякани и изгорени не останаха, до всяка палатка огън и кенеф, на есен кой ще им плаща чистенето на боклука? Да си къмпингуват диво в парковете на техните градове, ама българска работа важното е да е безплатно и да е на чужд гръб. Пак същите тези се пишат най-големите защитници на природата, но пък я съсипват като къмпингуват и рекетират всеки проект за къмпинг.
11.
Културен къмпингар
05.05.2016 13:33:20
0
2
Към NUDIST. Аман от тези плювки. Не стига, че къмпингите са толкова малко и толкова окаяни, ами си тръгнал да плюеш един от малкото които работят по правилата и дават хляб на 30-40 човека. Да не говорим, че там покрай нас българите, предпочитат да ходят и много чужденци, значи и за тях е достатъчно уредено!
10.
NUDIST
17.04.2016 23:21:49
2
2
PACO dalgia li e tova. Maiko mila izmamnik visha liga.Ne znaete li kak izmami familia Patevi,koito sa istinskite sobstvenici na kampinga .SEGA E MNIM SOBSTVENIK NA POLOVINATA KAMPING --ZL.RIBKA.......IZMAMNIK....... TI LI SHTE PROMENIASH PRAVILATA NA DIVITE KAMPINGI
9.
Върнете кенефа на Рикардо!
13.04.2016 10:46:33
0
0
ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ДО КМЕТА НА ПРИМОРСКО

Г-н Кмете,
Ние, цялото село Веселие, подкрепяме искането на Рикардо да си върне кенефа, който беше в центъра на селото и който беше негова частна собственост. Освен това крайно належаща е нуждата в центъра на Веселие да има обществена тоалетна, затова ви молим да удовлетворите тези наши и на Рикардо искания!
И без друго няма с какво друго да ви запомним, затова направете ни това добро! Този кенеф ще символизира вас и времето на вашия мандат, а ние ще ви се отблагодарим като поставим там ваша снимка с посвещение и всеки ден ще идваме, ще ви споменаваме с "добро" и ще пикаем отгоре ви в знак на благодарност за добрата работа, която свършихте за нашето село!
Ваши верноподаници и гласоподаватели, жителите на село Веселие:
(следват подписите на цялото село)
____________________

РИКАРДО:

ВЪЗВАНИЕ
към Гихора - бъдещия кмет на Приморско (става въпрос за Димитър Гихоров Димитров)

Гихоре, ще агитирам цяло Веселие да гласуват за тебе, ако ми върнеш кенефа, който беше в центъра на селото на площада! Този кенеф е бил наша семейна собственост построен на наша земя, но след 9 септември комунистите го национализираха, а след 10 ноември от кметството не ми го даваха. Ходих да се разправям с кмет и разни хора там, исках поне наем да ми дават за тоз кенеф, защото е на моя земя или поне да ми дадат да му вземам таксите за ползване... Е, не, та не! Мотаха ме, лъгаха ме, докато накрая ми писна. Взех брадвата и чуковете, отидох там на място и за един час го съборих... Какво толкова им се досвидя тоз кенеф, бе, сякаш беше златен или лайната в него от злато ли бяха, де да знам! Свидливо племе! И кво постигнахте? Сега нито вие имате кенеф, нито аз пари от кенефа...
Та, Гихоре, разбрахме ли се? Даваш ми кенефа и аз ти давам цяло Веселие!!! Пак ще си на кяр, кво искаш?
____________________
(коментар във в. "Флагман")
ВАСКО МИНЕТА (бизнесмен от Приморско):
Мамка му и кенеф! Не го дават, а? Такива са комунистите ве, Рикардо! Алчни търбуси! Само знаят да вземат, а не дават нищо насреща!... Но аз вярвам на г-н Димитров! Той винаги е бил отзивчив към страданията и болките на хората. Той ще ти върне кенефа, бъди сигурен!
8.
primorsko
09.04.2016 09:17:39
0
0
Много лъжете бе, хора! Колкото до многоуважаемия Минет, така наречен Васко, той не е никакъв минет, ясно ли ви е, а честен бизнесмен и личен мой приятел, който си изкарва хляба по честен начин, затова спрете да злословите по негов адрес.
и трябва да ви кажа че тези които тук са се писали като Чарка, Димо Бозев и Кондака съвсем не са тези хора. някой от ммц пише от тяхно име и всички му вярват, апък многоуважаемия Васил така наречения Минет, човека си гледа бизнеса и хич не му е до форуми, така че престанете вече
7.
До 6
07.04.2016 10:21:18
2
3
Абсолютно едно и също е!Защото не вярвам "диво къмпингуващите" да си носят химически тоалетни със себе си!Или да се стискат няколко дни, докато къмпингуват!
6.
Koko
07.04.2016 05:23:21
2
4
Аз пък искам да практикувам диво насиране, близо до диво кампингуващите. Дали не е едно и също?
5.
Пачи крак
07.04.2016 03:29:25
2
4
Той затова си го е избрал. Тихичко, топличко и с лайна. Какво по- добре за едно прасе. Калната рибка.
Този от първи коментар да не е Яни Янев , бе. ЯнИиии ЯнИиии, много ти е малка пишката
4.
Аполонска Манатарка
07.04.2016 01:47:41
2
8
То лайната от канализацията в Созопол се изливат, ПАРДОН , заустват в района на Златна Рибка, даже река Гомнянка я дели с хотел Лагуна , а скоро очакваме и кораби да плуват към вилаета на Тумпала
3.
Добър ден
06.04.2016 23:52:58
1
3
Кой точно рИве, хахаха
2.
уууууу!!!
06.04.2016 21:02:48
4
11
Депутата от БСП трябваше да е във затвора както във Румъния. Лустрация!
1.
Руско гето
06.04.2016 20:48:29
5
15
Трябва да има ред и закон, иначе ставаме паплач. Браво.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори