×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Депутатите от ГЕРБ в декларация: Настояваме премиерът Борисов да дойде и да обясни за хората на ДСБ във властта!(ВИДЕО)


Извънредно! Депутатите от ГЕРБ в декларация: Настояваме премиерът Борисов да дойде и да обясни за хората на ДСБ във властта!(ВИДЕО)
Реформаторският блок да излъчи единен лидер, настояха от най-голямата партия
Ключови думи: ГЕРБ, ДСБ, парламент
17 Март 2016, Четвъртък, 13:31 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Прокуратурата да влезе в ТЕРЕМ и в Министерството на отбраната, искат от най-голямата партия (допълнена)



„Парламентарната група на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание!” Това обяви със строг тон на извънредна пресконференция в парламента зам.-председателят на групата Цвета Караянчева. 

Тя добави: „Парламентарната група ще иска от него (Борисов) да обясни докога „опозиционерите” на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера докога ще търпи тези хора и техните лъжи – че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата. ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявили се за опозиция на думи, а на дела участват в управлението.

ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпратийци. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и всички скандали, изнесени в медиите.”

Друг депутат от ГЕРБ - Александър Ненков, от своя страна изброи „хората на Радан Кънев”, сред които бяха включени и здравният министър Петър Москов, както и военният – Николай Ненчев.
Ненков припомни, че на Националното събрание на ДСБ министърът на отбраната се обърна към залата с думите: Аз съм ваш министър.


Коментарите в кулоарите след пресконференцията на ГЕРБ бяха, че всъщност разигралото се е пълен цирк и всичко е координирано с премиера Бойко Борисов и е продиктувано от него.

Това каза и председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Не е ясно обаче дали действително ще се искат оставките на министрите Москов и Ненчев.

На пресконференцията Цвета Караянчева обясни, че списъкът на хората на ДСБ във властта бил много дълъг.


„Но на първо място настояваме прокуратурата да провери цялостно държавното дружество ТЕРЕМ, а премиерът Бойко Борисов незабавно да освободи председателя на съвета на директорите Стоил Яков, който е лично назначение на Радан Кънев”, заяви Караянчева.

В ГЕРБ имали сигнали, че дружеството е източвано чрез корупционни схеми, а парите отивали в „черната каса” на ДСБ под надзора на Кънев.

„Настояваме пред премиера Бойко Борисов да бъде проверен договорът за адвокатски услуги на кантората на Радан Кънев, сключен отново от същото дружество на стойност 2000 лв. на месец, като информацията, с която разполагаме, е, че за 2015 г. тази адвокатска кантора е получила 20 000 лв., въпреки че в дружеството има отделен юридически отдел”, прочете още в декларацията Цвета Караянчева.

Александър Ненков изброи „част от назначенията на възлови позиции в държавните дружества и изобщо в държавата” на лица от ДСБ.
Според него, става дума за лични назначения на Радан Кънев. Това били в дружество „Флотски арсенал” финансовият директор Тони Тодоров, Маргарита Христова – участник в същото дружество, Недялко Янков – контрольор в ТЕРЕМ, Радослав Бейков – контрольор в ТЕРЕМ.

Лични зам.-министри на Радан Кънев пък били: Цвятко Георгиев в МВР, Христо Ангеличин – зам.-министър на външните работи, който управлявал цялата администрация на МВнР и почти всички обществени поръчки в министерството.

В Министерството на енергетиката това бил зам.-министър Николай Николов, чиято съпруга била сътрудничка на Радан Кънев в адвокатска кантора. Тази жена изготвила и договора за правна помощ на ТЕРЕМ с кантората, обясни Александър Ненков.

Според него почти в целия политически кабинет на министъра на външните работи били назначения на ДСБ и Радан Кънев. Това били: „Георги Стойковски – съветник, Деси Прошкова – съветник, Мартин Табаков – съветник, Иларион Иларионов – съветник, Асен Агов – съветник по енергетиката, много близък приятел на Радан Кънев, участвал в кампанията на ДСБ, Ирена Тодорова – съветник, Николай Ненов – експерт в политическия кабинет, Диляна Боева – секретар на зам.-министъра Христо Ангеличин”.

Александър Ненков добави и още кадри на ДСБ: „В Министерството на регионалното развитие и благоустройството Евгени Чачев – съветник в политическия кабинет, Добромир Валачев - зам.-областен управител на Габрово – лично назначение на г-н Кънев, Цветомир Петров - зам.-областен на Варна.”
„Няма да пропуснем, разбира се, и министъра на здравеопазването Петър Москов, който при създаването на кабинета отново беше посочен като лично назначение на Радан Кънев”, обяви Александър Ненчев.


Той добави: „Питаме още Радан Кънев, който се е обявил за стожер и борец срещу корупцията, няма ли най-накрая да поиска и оставката на неговия министър Николай Ненчев. На конференцията на ДСБ Ненчев лично се нарече „ваш министър”.”

Цвета Караянчева добави от своя страна: „Време е тази политическа шизофрения да бъде прекратена и излекувана. Ние не оспорваме експертните качества на изброените хора, но настояваме Радан Кънев и ДСБ един път завинаги да се определят – опозиция ли са, или са част от управляващите.”

Парламентарната група на ГЕРБ настоява още Реформаторският блок „да излъчи единна кандидатура на един лидер, който да носи отговорност за законодателната политика и гласуването”.

От ГЕРБ искат и прокуратурата да провери всички обществени поръчки в Министерството на отбраната.


След въпрос дали искат оставката на министрите Москов и Ненчев, Цвета Караянчева отговори, че ще изслушат позицията на министър-председателя Бойко Борисов в парламентарната група на ГЕРБ.
Караянчева обясни, че хората на ДСБ трябва да напуснат постовете и съответните облаги.

Тя каза, че имали контакт с премиера и вече са разговаряли и с него, но просто искали да обявят и пред медиите какво смятат да направят оттук нататък.



В категории: Политика


Автор
12
Коментара
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 0
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
12
Коментара по темата
12.
Време е
18.03.2016 07:54:08
1
2
Време беше, сега очаквам най-накрая сдс и дбг да излязат и да му бият шута. Това заслужава кънев. Копаеше гробове на много хора, но станаха толково многобройни, че самия не може да ги заобикаля.
11.
герб
17.03.2016 19:48:00
0
0
ДОБРЕ ЧЕ СЪДА НЕОДОБРИ ДОСТА ОТ ПРОМЕНИТЕ КОЙТО ПЕПИ БАВАРЕЦА ИСКАШЕ ДА ВНИДРИ СПАСИ ГЕРБ И БОЙКО
10.
Da saglasen
17.03.2016 17:11:15
0
3
Mitev burgaskia da ne se uslushva. BABH triabva da se osvobodi ot nego.
9.
БАБХ
17.03.2016 17:10:01
0
6
Не пропускайте нашият директор Митев от ДСБ! Протеже и измамник!
8.
Hoho
17.03.2016 17:08:57
2
4
Радан и демокрация, голем смех, не разбрахте ли, че той е най-големия далавераджия и мошенник.
7.
До дернев
17.03.2016 17:06:48
1
4
Абе Дерньо, отивай му лизгай г..а на лидера. С такъв лидер и врагове не ви трябват.
6.
Дернев
17.03.2016 16:37:28
3
3
Просто едно рамо на Кунева за лидерство в РБ. Или поредният удар срещу демокрацията в БГ.
5.
боко
17.03.2016 16:18:05
0
7
Tова са поредните шменти_капели на Борисов. Нима допускате, че някаква_никаква Цвета Караянчева ще се осмели да нареди на краля_Слънце Борисов да се яви и да докладва....
4.
ФЛАГМАН
17.03.2016 15:18:48
2
5
Защо махнахте статията за Дичев и Потеров както тази за Вергиев щипнахте кинти
3.
И ония
17.03.2016 15:14:13
4
4
Да не забравите и Митев, шефа на БАБХ Бургас. Да не се шмугне между капките и пак да лапа.
2.
DSB
17.03.2016 15:12:07
1
4
Интересчии и подлизурловци са всички десебари. Изхвълете ги като мръсни псета. Аман от тяхните плоски номера.
1.
гроздан
17.03.2016 14:44:45
6
3
всеки ден касабова ми прай ВУВУЗЕЛКИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори