×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъдиха шофьора, прегазил работник край Сарафово (ОБНОВЕНА)


Осъдиха шофьора, прегазил работник край Сарафово (ОБНОВЕНА)
Добрин Христов получава три години условно, въпреки че строителната фирма е с редица нарушения за безопасността на служителите си
16 Март 2016, Сряда, 14:15 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Знаци за ремонт на пътя липсвали, а работникът бил каска - това довело до фаталния инцидент


След 4-часово заседание Бургаският окръжен съд призна за виновен Добрин Христов за смъртта на прегазения работник край Сарафово. Това съобщи току-що за Флагман.Бг осъденият шофьор. Магистратите уважиха искането на държавното обвинение и го осъдиха на 3 години условно с 5 години изпитателен срок.
Освен това ще му бъде отнета и книжката за пет години.

Кървавата катастрофа стана на 9-ти май 2014 г. около 14:30 ч. малко след завоя от кв. Сарафово в посока Бургас (ВИЖ ТУК). „Мерцедес”, управляван от Добрин Христов, помете 52-годишния Али Муса от фирма „Бургаспътстрой”, извършваща ремонт на участъка.

Мъжът беше приет в МБАЛ-Бургас с множество травми по цялото тяло. По-късно той издъхна от тежките си рани.

Днес в залата вещи лица представиха заключението на новата автотехническа експертиза, според което фирмата е допуснала редица нарушения за безопасността на своите работници.

На пътя не са били поставени знаци, които да предупредят шофьорите, че се извършват ремонтни дейности. Най-фрапиращото обаче е, че всички работници били без каски, а поставянето на такива е задължително условие при извършване на строителни дейности.

Според вещите лица трагичният инцидент можело да бъде предотвратен, ако всичко необходимо за безопасността на пътя бе спазен.

Има много допуснати нарушения от страна на фирмата за безопасността на работниците при ремонта на пътя. От всичките членове и алинеи, които засягат този казус, само едно-единствено нещо е спазено – това, че работникът бил със светлоотразителна жилетка. Шофьорът е имал възможност, но не е предприел никакви действия за предотвратяване на инцидента. Не имало спирачен път, той натиснал спирачките някъде 5 секунди след инцидента“, казаха вещите лица пред журналисти.

Според подсъдимия съдът не е взел под внимание доказателствата, нито пък показанията на пътния полицай Антон Павлов, дошъл на местопроизшествието веднага след инцидента.

Униформеният по време на заседанието в началото на март обясни, че знакът за ограничението на скоростта е било поставено вдясно извън платното за движение. След като пристигнал на място, той сложил ограничителната табела на пътя. Павлов поставил и конуси, за да обезопаси местопроизшествието.

Според обвинението Добрин Христов е шофирал мерцедеса си с 67,8 км/ч. по време на фаталния инцидент. Вещите лица и днес потвърдиха това заключение. Използваните формули за изчисление на скоростта обаче предизвикаха скандал в съдебната зала.

„Вещите лица, изготвили техническата експертиза, при първоначалното заключение използва едни формули за изчисление на скоростта, а при втората – други. Експертите продължават да твърдят, че скоростта е била такава, но липсват обективни данни за това. Може да се е движел и по-бързо, но нека да се изчисли, както трябва“, каза адвокатът на Добрин Христов Димитър Коруджиев. Той поиска извършване на нова експертиза, което не бе уважено от съда.

Флагман.бг се опита да разговаря и с близките на загиналия Али Муса, но те не пожелаха да коментират кой е виновен за трагедията. 

Добрин Христов не се смята за виновен. Той продължава да твърди, че по никакъв начин не бил уведомен за ремонта на пътя. Ударил работника със страничното огледало, но при падането той си е потрошил главата, което довело до фаталния инцидент. Неговият живот също се преобърнал след катастрофата. Не можел да спи, да се храни нормално и отслабнал много. Той единствено иска съдът да признае фактите и да каже кой е истинският виновен за кървавия инцидент.

Той най-вероятно ще обжалва решението на съда пред Бургаския апелативен съд.

Още по темата ВИЖТЕ ТУК!

В категории: Темида


8
Коментара по темата
8.
СТРОИТЕЛ-БЛИЗЪК НА ЖЕРТВАТА
17.03.2016 08:25:23
4
1
Нагъл въпрос от един убиец/дори и неволно- кой бил виновен ?
Кой уби човека-кой кара с несъобразена скорост-кой не видя знаците-кой,,кой-?
Отговора -волно или неволно Добрин,
Запази приличие и не на всяка цена отървавай кожата.
Има господ-Алах или Христос или който и да е и той гледа.
покажи малко смирение.
7.
Бургазлия
16.03.2016 18:36:45
1
6
Hit a worker 14 year jail!
Lose your licens
Това е пътен змак на американските магистрали.
6.
Боса на затвора Н. Д.
16.03.2016 17:46:37
6
0
Еее бях му отделил място в мойта килия, ама нищо ще взема брат ми Свилен малкото циганче да ми пере гащите и чорапите! Понеже знае как да пере на ръка, ще го черпя килийно пико и даже ще прая бизнес пералня в затвора.
5.
Аз
16.03.2016 17:38:52
1
8
Работникът БИЛ КАСКА.
4.
НЕОБОЗНАЧЕНИТЕ МЕСТА НА КОЙТО СЕ ИЗВЪРШВШВАТ
16.03.2016 17:19:03
4
5
Ремонти в Бургас са традиция но нашия закон"несъобразена скорост" е точно затова и е много актуален
3.
Вьзмутен гражданин на Бургас
16.03.2016 17:08:20
2
8
Вьпрос кьм полицията: КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТЕ ДИЯН ТОНЧЕВ КАМБАНАТА ,ПРОДАВА ДРУСАН ЧАЙ НА ДЕЦАТА.
2.
привет флеГМАНСКИ ИДИОТИ
16.03.2016 16:41:28
3
3
ИДЕЯ СИ НЯМАТЕ КВИ СТЕ СМЕШНИ, НО ЯВНО СЕ САМОИРОНИЗИРАТЕ СЛЕД КАТО НА ВСЯКА ВТОРА СТАТИ ТУРГАТЕ пЪРВО У ФЛЕГМАН...................ЕЕЕБАТИ И ТЪПАЦИТЕ СМЕШНННИ.........КАТЕ КАЖИ ИМ НА ТВОЙТЕ ХОРА И ЧЕ Е СМЕШНО ПОНЯКОГА ДА СА ПЪРВИ И ЧЕ Е БАНАЛНО ДА ПИШЕТЕ ЗА АНАЛНО .........СЕКС СЕКС И ПОРНО И ЖЪЛТИНИ И ПЪРВИНИ ТВА СТЕ ВИЕ
1.
Burgazliq
16.03.2016 16:37:42
4
5
EI FLAGMAN OLIGOFRENI KOLKO VREME POLUCHAVA POSLEDNO 5 GODINI LISHAVANE OT SVOBODA ILI 3 GODINI PROBACIQ IDIOTI 1 STATIQ PRVAILNO NE MOJETE DA NAPISHETE SAMI SI PROTIVORECHITE PUMQRI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори