×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на „Българско Черноморие” гони плажни „хайдути“ с десетте Божи заповеди


Шефът на „Българско Черноморие” гони плажни „хайдути“ с десетте Божи заповеди
„Имотите край плажа са на някоя баба или дядо. Нямате ли срам? Поне някаква курортна такса трябва да се плаща“, каза Димитър Канариев от Национална асоциация „Българско Черноморие”
04 Март 2016, Петък, 10:40 ч.

Тези хора, които къмпингуват безплатно, крадат нашите имоти и е време да спрем тази оргия с природата, каза Димитър Канариев

Собствениците на имоти край морето не са доволни от това, че някаква малка група хайдути плажуват безплатно. Те не плащат курортна такса и уж чистят, а как така на Корал остават 130 тона боклуци? Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на управителния съвет на Национална асоциация „Българско Черноморие” Димитър Канариев. Той раздаде на опонентите си в студиото и на водещия Антон Хекимян по един лист с десетте Божи заповеди и снимки от плажа, за да покаже какво оставят след себе си феновете на дивото къмпингуване. „Тази група от хора си е пожела нашите имоти. Заграбва ги и краде. Затова раздавам Божиите заповеди“, обясни Канариев.
„Логиката на тези хайдути е да си дойдат с дамаджаните и щайгите от къщи. Те не оставят пари в местната икономика. Ако отидат в друга държава, със сигурност това нещо няма да им бъде позволено. Къмпингуващите си правят оргия с природата, болшинството просто не чистят“, подчерта шефът на „Българско Черноморие”. Това е диктатът на малцинството, подчерта той и предложи хората, които опъват палатки на плажовете, да отидат първо при „местните баби” и да плащат курортна такса.
По повод куриоза, че дивото къмпингуване е забранено на 100 метра зад плажа, но строителството – разрешено, Канариев каза: „Туристическата индустрия е ракета на българската икономика. Защо сте против застрояването, когато се прави по правилата?”.
Актьорът Филип Аврамов пък заяви, че новият закон обслужва дадени интереси. „Вие говорите, че сте стопани на тези места, а истинските стопани сме хората, които седим там през цялото време и виждаме какво се случва, допълни Аврамов. Той каза, че му се е налагало да чисти боклуците на други хора, които идват за кратко на дивите плажове.
„Против цапането на плажа съм. Не може да дойдеш и да демонстрираш своите умения на плаж, в който има дюни“, подчерта актьорът.
Колегата му Роберт Янакиев пък призова да се въведе някакъв ред, за да се спаси природата от тоновете отпадъци. По думите му трябва да се търси баланс между дивото къмпингуване и закона.
„Ходя на къмпинг поне 20 дни в годината, но край язовири. Против боклуците съм категорично. Това безобразие трябва да спре. Не може да се разчита на самосъзнанието. Първото нещо, което правя, като отида, е да чистя мръсотиите на хората преди мен, за да мога да си направя палатка на някой язовир“, добавя Янакиев.
След като водещият попита дали в гората ще се опъват палатки след забраната на плажа, Канариев отговори, че и там не може, тъй като е частна собственост.
„Преди имаше нудистки плажове между Китен и Приморско. Сега вече няма място, където хората да могат да са голи, защото единствените по-диви места вече са забранена територия. Не може, тъй като има риск някой да ни глоби“, заяви Аврамов.
Шефът на „Българско Черноморие” пък каза, че в Европа поправките срещу дивото къмпингуване са инициирани от екологичните организации. „Не виждам защо у нас те са против. Тази свинщина ли искаме да виждаме по пясъка“, попита той.
„Имотите край плажа са на някоя баба или дядо. Нямате ли срам? Поне някаква курортна такса трябва да се плаща! 150 са плажовете, които са диви и липсва инвестиционен интерес, защото не са в населени места“, каза още Канариев.

В категории: Животът


2
Коментара по темата
2.
Българин
05.03.2016 01:38:49
0
2
До 1ви коментар, ще ти кажа че докато има такива "почиващи" на плажа и около него България ще си остане за Европа и света държавата на циганите, защото гледката боклуци с цветни раздърпани палатки и рошави необръснати и нечисти хора я виждат всички туристи от белите държави и точно заради тези палаткуващи като цигани българи заради тях в цяла Европа като кажеш България и си мислят за цигани!!! Така че другият път като тръгнете да критикувате някпй първо се подгответе за да не изглеждат изказванията ви така смешни.
1.
ahahha
04.03.2016 14:56:44
6
4
"Туристическата индустрия е ракета на българската икономика"

И с това става ясно колко му е "акъла" на този "човек". Кажете ми една развита държава с добра икономика която се крепи на туризма?

Докога ще ни управляват тъпанари?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори