×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 400 силови кортежа с мутри вилнеят по пътищата! Ето кого пазят


03 Март 2016, Четвъртък, 14:29 ч.

Най-често ескортират наркодилъри, сутеньори, силови бригади и "домашни любимци"


Силовите кортежи с мутри по пътищата, които създават напрежение в движението, влизат в конфликт с околните шофьори и нерядко упражняват насилие върху тях, не са 117, както оповестиха медиите миналата седмица, а над 400 в цялата страна, пише 168 часа. Най-често охранителните "паради" били заради наркодилъри, сутеньори, "експресни" силови бригади и "домашни любимци", както наричат в ъндърграунда синчетата на олигарси и внезапно забогатели бизнесмени.

117 всъщност е цифрата на богати хора с голям бизнес, които са си наели абсолютно легална охрана на трудови договори в лицензираните фирми. Тази информация е постъпила в МВР точно от тях.

Поделенията на вътрешното министерство в цялата страна в момента подготвят подробна справка за рисковите кортежи с побойници. Проверката още не е приключила, но те със сигурност ще излязат над 400, коментираха високопоставени източници от министерството. Те се аргументираха с броя на организираните престъпни групи в цялата страна, които според последната справка на ГДБОП са 400 с 2000 души в тях за началото на 2016 година.

"Анализът ни показва, че става въпрос преди всичко за охраната на ключови наркодилъри и оборотни сутеньори в големите градове, както и за силови бригади, които работят за тях - коментира източникът на вестника. - Те се движат в пакет като мутрите навремето и демонстрират навсякъде специфичния вид охрана, който прилагат. Този мутренски стил все още е характерен за организираните престъпни групи, в които има ясна централизация, йерархия и лидер. Точно като случая с Ториното, чиито охранители пребиха семейството на околовръстното шосе."

При наркодилърите демонстративният стил се налагал най-вече заради рисковете за тях от страна на конкуренцията, а при сутеньорите в голяма степен и за респект към клиентите, които понякога излизат от контрол с проститутките под влиянието на алкохол и стимулираща дрога.

Не по-малка социална група, която създава постоянно проблеми не само по пътищата в цялата страна, но и в заведенията, обаче според източника ни са и т. нар. домашни любимци, както в престъпния свят наричат синчетата на олигарсите, които от години се движат с голяма охрана и непрекъснато предизвикват инциденти.

Те били дори по-рисков контингент от класическите престъпни групи. От МВР отчитат много по-силна дискретност от страна на контрабандисти от голям калибър, от крадци на ДДС и оборотни автоджамбази, които иначе изкарват огромни парични средства, но предпочитат да не бият на очи.

Като цяло обаче във всеки конкретен случай всичко зависи от боса на групата.
Имало и много такива, които упорито избягвали да влизат във физическа разправа със случайни хора, въпреки че се движели в конвой от по няколко коли. (Какви всъщност са мутрите, които налитат на бой, четете в психопортрета в новия брой на в. "168 часа").

Освен "преброяването на врага", което се извършва в момента, МВР и прокуратурата вече предприемат няколко конкретни мерки, с които искат да минимализират демонстративните кортежи по пътищата. Общо две съвещания за по-малко от седмица проведоха полицаи и магистрати, след като пазачите на Ториното пребиха брутално на околовръстното шосе в София бившия спортист Васко Наумов и съпругата му - лекоатлетката Мария Димитрова.

В категории: Крими


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
нормален
04.03.2016 17:43:53
0
8
ВСИЧКИ СА ЗА ПАНДИЗА ИЛИ ДА

КОПАТ ТУНЕЛА ПОД ШИТКА !!!
5.
boko
04.03.2016 14:04:18
1
3
МАНИФЕСТ, за който купените от Борисоф медии мълчат ! http://zarepublikata.eu/?do=manifest Подкрепете го за да се спре с тези безумия на управниците в България !!!
4.
baihui
03.03.2016 21:26:26
2
14
Тиквата какво чака ?! Да отваря Белене, Ловеч, Скравена и т.н. ! Така всичко ще си дойде на мястото ! (И да назначи Шахо Циганина !)
3.
Ротшилд
03.03.2016 20:06:38
1
27
Повечето от тези т.нар "батки" са изключително комплексирани и деградирали типове.Когато са сами са тихи и кротки като мишоци.Но рядко можеш да ги видиш да се разхождат сами,в повечето случай се движат на големи компаниии и винаги скачат и си избиват комплексите или на някакви пенсионери или на малки деца и момичета,но задължително противника срещу,който се изправят трябва да е сам.Иначе пълнят гащите и дим да ги няма.
2.
Ние
03.03.2016 13:04:05
3
31
Причината ,както обикновено е икономическа. какъвто ни е бизнеса такъв ни е елита ,такава ние политиката,такава ни е държавата ,такива са ни охранителите. В резултат - такива сме си . Готови сме за партизански действия ,да му мислят окупаторите.
1.
ВУТЕ
03.03.2016 11:37:17
1
13
ДАНО ДА СТАНЕ ТАКА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори